Factorio

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
tomoxm
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 151
Dátum registrácie: So 19. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: KE-okolie
Kontaktovať užívateľa:

Factorio

Príspevok od užívateľa tomoxm » Št 14. Jan, 2016, 14:48

https://www.factorio.com/

Poznate tuto navykovku? Najprv podla youtube videi som si povedal ze v tom je chaos, neprehladne a tak. Ale zacinate od zaciatku s minimom veci a postupne skumate modernejsie veci (nieco ako civilizacia). Princip je v tom ze si staviate vlastnu tovaren v ktorej tazite, vyrabate a obranujete sa proti mimozemstanom (chrobaci, nieco ako zergovia) ktorym najviac vadi smog z tovarni.

Teraz ked som sa uz naviazal tak pred spanim este rozmyslam ako by som este viac optimalizoval svoju tovaren. Proste silno navykove :)

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=9yDZM0diiYc
http://www.modtut.net - učíme tvoriť svety
::: Battle.net: Tomoxm#2857 ::: BF3 Battlelog: TomoxmSVK ::: Steam: tomoxm :::
Spoiler: ukázať
CPU: IvyBridge i5-3570K @ 3,4 GHz FN: Noctua NH-D14 MB: ASUS Sabertooth Z77 MEM: DDR3 16(4x4)GB Kingston 1600 CL9 XMP GPU: ASUS GTX670-DC2T-2GD5 2GB DDR5 (256 Bit) SSD + HDD: SSD Crucial M4 128GB SATA3 + Seagate Barracuda 7200.12 2TB DVD: Samsung DVD-RW 222BB PSU: SuperFlower SF-550P14PE GK 550W Case: Fractal Design Define R3 Monitor: LCD LED Samsung BX2450 24"

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3978
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Leon » Št 14. Jan, 2016, 15:02

veru táto hra je proste mor :)

Prvýkrát som ju dohral asi za 78 hodí čistého času. Vtedy ešte nebolo raketové silo ktoré by zničili alienov. Takže sa to počitalo len dovtedy kým vyskúmaš úplne všetky researche z laboratorií. Vtedy som skončil s takou úplne smiešnou základňou, pomaly len 5 továrni na jednu surovinu :D Úplne taká malička Factory :D no postupom času keď sa do toho dostávaš, tak zistíš aké veľké továrne sa dajú postaviť :) A ako zle si vlastne továreň postavil, a budeš ju prerábať aj 15x aby si stíhal vyrábať :D

pre inšpiráciu si preklikni na 3h:17m http://www.twitch.tv/colonelwill/v/35268772
.

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1614
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Xeigen » Št 14. Jan, 2016, 15:47

hmm, vyzerá to luxusne
Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi Redmi Note 4 Global 32 GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3978
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Leon » Št 14. Jan, 2016, 15:59

Ako grafika je strašný low end :D ale hlavné je, že tam je strašne množstvo možností, čo ako postaviť, kombinácií atď. Ako vravím, prvú hru som dohral za 78 hodín (čiže to nieje nejaký smiešny 7 hodinový battlefield za 70 eur) a to som si užil tak 20 percent hry.

Tak isto je okolo toho strašne veľká komunita modderov. http://www.factorioforums.com/forum/

... treba si poťahať všelijaké mody. ale netreba sťahovať na začiatok MODy ktoré sú ako megapacky, pretože tie do hry pridávajú cez 200 itemov a sú strašne komplikované pre človeka čo to ešte nikdy nehral. Čistá hra je vetdy nejak cez 500+ hodín len na dokončenie :D

Inak tú hru robia CZ/Sk developeri.
.

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3978
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Leon » Št 14. Jan, 2016, 15:59

double post, delete
Naposledy upravil/-a Leon v Št 14. Jan, 2016, 16:05, upravené celkom 1 krát.
.

esdxx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 406
Dátum registrácie: So 25. Júl, 2009, 14:43
Bydlisko: Bratislava

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa esdxx » Št 14. Jan, 2016, 16:04

Uff, no vyzera to fakt slusne. Asi do toho pojdem. Pripomina mi to hru, ktore bola nedavno vonku...March of Industry sa volala tusim.

Grafika sa mi nahodou celkom paci, ma to oldschool nadych. :)

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3978
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Leon » Št 14. Jan, 2016, 16:07

Ja som to hral pred rokom, ešte to bolo dosť v takých základoch a verzia tuším 0.8.x.x,... hral som to až do 0.10.x.x. Je to stále ešte Alpha verzia. Potom som to prestal hrať, lebo som si chcel počkať než to dokončia. Plánujú s tým ísť čoskoro aj na steam. Tak som si dal zatiaľ pauzu.
.

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1614
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Xeigen » Št 14. Jan, 2016, 18:08

mne sa to práveže takéto oldschool grafické spracovanie páči, je v pohode, pár veci by to chcelo doplniť, ale pohode. Do roboty na tie šunky PC akurát :D
Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi Redmi Note 4 Global 32 GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3978
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Leon » Pi 29. Jan, 2016, 17:39

Ako Vám to ide? pochváľte sa :P
.

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1614
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Xeigen » Pi 29. Jan, 2016, 19:05

Už to nehrám, vytočil som sa pri tých vlakoch a železnici, nešlo mi to spojazdniť (skúšal som riešenie čo boli na youtube, tj dve lokomotívy aj slučka na konci stanici) Škoda že to nieje riešené ako v TTD, že sa proste sami otočia v koncovej stanici...
Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi Redmi Note 4 Global 32 GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3978
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Leon » Pi 29. Jan, 2016, 19:17

škoda že si skončil natom :) preto sú tam semafóry a treba ich pochopiť :D

keby si mal staviať niečo také? :D http://i58.tinypic.com/izyk2r.jpg

... oni fungujú ako majú, len treba do toho prísť :)
.

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1614
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Xeigen » Pi 29. Jan, 2016, 19:35

no veď jedna kolaj medz dvomi stanicami.... dal som tam dve lokomotívy, medzi ne jeden vagón. Jednej som príkaz ísť do jednej stanice v jej smere jazdy, druhej zas do druhej stanici v jej smere jazdy... nešlo to. Skúšal som 300 kombinácií ani za toho atléta na kríži to nešlo. Stále mi prišla celá tá súprava len do jednej stanice, a potom vyhadzovala chybu.... a robiť tie obkluky sa prestalo baviť. K semaforom som sa nedostal.
Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi Redmi Note 4 Global 32 GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3978
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Leon » Pi 29. Jan, 2016, 21:19

takto to proste nikdy nebude fungovať :) hlavne zabudni na TTD :D jeden vlak, viac vagónov. Nastavíš kam má ísť a kam sa vraciať (ak vozíš iba jednu surovinu) a na konci oblúk aby sa mal ako vracať.

1. musíš robiť oblúky, proste oblúky sú povinnosť.
2. musíš používať semafóry, bez nic sa nepohneš a vlaky do seba budú búrať. na každej križovatke musí byť semafór, a na každej stanici za maximálnou dĺžkov vlaku musí byť ďalší, aby keď príde vlak, tak nenabúral.

takéto niečo :
Obrázok
.

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1614
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Xeigen » Pi 29. Jan, 2016, 23:58

a jemu to ide (25:00), zaujímavé
Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi Redmi Note 4 Global 32 GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3978
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Factorio

Príspevok od užívateľa Leon » So 30. Jan, 2016, 02:15

aha, no to som napr nevedel že to ide :D,... furt som robil obluky :D,.... inak mne to funguje, máš správne položené značky staníc? a vo vlakoch nastavenú dĺžku koľko má na stanici stáť? a aj uhlie vo vlakoch? :D

Obrázok
.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"