Mafia III

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4147
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Monster1 » Št 24. Nov, 2016, 12:51

Tak opakujes ta mdookola to iste vlastne co vedlajsie misie vo Far Cry ze pridi sem vsetkych vyzabijaj obsad stvrt, tak tu su to hlavne pribehove misie, prestrelky su zabavne ale je to stereotypne, nedal by som za to ani halier
Intel i7 4790K @ 4700 MHz + Msi Z97 MPOWER+ Kingston HyperX Fury 4x4GB 2133MHz CL14 + Gainward GTX 1080 Phoenix GLH@2025/11000MHz + Crucial MX 200 500GB + Crucial BX100 250GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D14 + 3xNF-A14 FLX
Acer Predator XB271HU @165Hz

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1750
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Pein » Po 18. Sep, 2017, 11:48

bola nedavno v akcii tak sme nakupili. Z prvu ma zarazila graficka stranka - fakt hnus rozmazany. Po aplikacii ale vychvalovaneho ReShade presetu to vyzera 100 nasobne lepsie. Ci uz pri beznom hrani tak pri cutscenach, jednoducho rozdiel k lepsiemu v kazdej situacii.

Co sa hernej stranky tyka - nahrate cez 5hodin a bavi. Je pravda ze pribehove misie su ako sidequesty z beznych hier, ale na take hodinkove posedenie k relaxu vcelku ujde.

ObrázokObrázok
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10558
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Po 18. Sep, 2017, 17:04

Nemáš AA na High? Ak áno, daj na low...v podstate v tej hre sa neoplatí mať nič na vyšších ako minimálnych detailoch, je pravda, že odrazy sú potom dosť zlé ale tie neskutočne zabíjajú výkon.

O zvyšok sa potom postará ReShade s FXAA alebo SMAA (záleží to od titulu, ja robím stále tri rôzne konfigurácie, aby som zistil, čo je najefektívnejšie pri minimálnom úbytku výkonu).
CASE: NZXT H500i + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@4,9GHz + EK Supremacy EVO GPU: MSI 1080 SeaHawkEK RAM: Crucial BallistixSport 16GB@3333MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznený v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40KU Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Audeze LCD-2 Classic, JBL LSR305
85€ sny pre kvalitné headsety! Kuk tu a tu..

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1750
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Pein » Po 18. Sep, 2017, 17:55

Nemám mal som ho aj tu v porovnavacke na low.

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10558
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Ut 19. Sep, 2017, 13:11

Už som aj zabudol, že to tak rozmazávalo...mal som spraviť nejaký preset ešte keď som mal možnosť. :laugh:

Inak, ja mám hru tiež veľmi rád, len škoda tej technickej stránky, takú ignoráciu zo strany developerov som asi v živote nezažil.
CASE: NZXT H500i + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@4,9GHz + EK Supremacy EVO GPU: MSI 1080 SeaHawkEK RAM: Crucial BallistixSport 16GB@3333MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznený v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40KU Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Audeze LCD-2 Classic, JBL LSR305
85€ sny pre kvalitné headsety! Kuk tu a tu..

Užívateľov profilový obrázok
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4147
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Monster1 » Ut 19. Sep, 2017, 14:30

Tak ono je to hlavne rozmazane lebo je to tušim upscalovane z 720p čo je úplný humus :D , a hlavne je to napráskané na starom engine preto to ide tak tragicky.
Intel i7 4790K @ 4700 MHz + Msi Z97 MPOWER+ Kingston HyperX Fury 4x4GB 2133MHz CL14 + Gainward GTX 1080 Phoenix GLH@2025/11000MHz + Crucial MX 200 500GB + Crucial BX100 250GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D14 + 3xNF-A14 FLX
Acer Predator XB271HU @165Hz

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1750
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Pein » Ut 19. Sep, 2017, 14:50

No point aplikovaní toho reshade to vyzerá dobre, je to ostré, FPS neklesli.
Behá to slušne a hra zabaví takže ak je v akcii pod 10€ myslím že neurazí . Ale dať za ňu viac alebo plnusu sumu asi yb som plakal.

Tento som dával - https://sfx.thelazy.net/games/preset/6205/

Po prvom naloadovani ale ešte vypnúť Clarity ináč to vyzeralo už ako komiks :D. Každopádne to vypnúť a od vtedy som na to nesiahalo všetko automatika pri zapnutí hry .

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10558
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Ut 19. Sep, 2017, 18:20

Ja som kupoval okolo 27€ kompletku, neľutujem.

Každopádne pozrel som ten preset, čudujem a, že to nežerie fps. LiftGammaGain a HDR by malo byť naprd a hlavne HDR by malo žrať fps.

Inak, ak nechceš vymýšľať nový preset, tak v zložke s hrou v reshade zložke pomaž všetky efekty, ktoré nepoužívaš, nebude to potom pri zapnutí tak dlho trvať, kým to načíta.
CASE: NZXT H500i + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@4,9GHz + EK Supremacy EVO GPU: MSI 1080 SeaHawkEK RAM: Crucial BallistixSport 16GB@3333MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznený v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40KU Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Audeze LCD-2 Classic, JBL LSR305
85€ sny pre kvalitné headsety! Kuk tu a tu..

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1750
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Pein » Ut 19. Sep, 2017, 18:36

ono to nacitava zaroven s hrou takze kym prejdu tie intra tak to je nacitane.. ale dik.
FPS mne nezerie ale zalezi na GPU.... vytazenie GPU sa zvysilo zhruba o 5% co je nic.

Užívateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3547
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa scream » Pi 08. Dec, 2017, 12:56

Trpezlivo som pockal, kym tato nenavidena hra klesne na cenu, ktoru by som nelutoval vyhodit (16E). Nakoniec ju mam viacmenj zdarma a som z hry milo prekvapeny. Cakal som nudny odpad s hnusnou grafikou a dostal som jemne nadpriemernu hru, ktora ma bavi. A to ma dnes bavi uplne minimum hier. Pribehove misie sice trosku upadnu obcas do streotypu, napriek tomu ma hra ako celok naplna chutou hrat dalej. Graficky je to na akceptovatelnej urovni ( One X). Bugy sa stale najdu, nastastie zatial len nejake smiesne graficke, pripadne take, co neovplyvnuju hlavnu dejovu linku.

Za 12E na pc a 16E na Xbox kopec zabavy. Zbytocne plakat za dvojkou, koho uz nudi GTA, treba do toho ist.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, Asus GTX 560Ti TOP, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W

XBOX ONE X

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4879
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa mino_85 » Pi 08. Dec, 2017, 13:51

To je všetko OK, akurát je smutné, že z takej značky sa stala akurát slušná kúpa vo výpredaji za pár eur. Mafia by mala byť úplne inde.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium SSD1: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink SSD2: Samsung 860 QVO 2TB Data HDD: WD Purple 6TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10558
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Pi 08. Dec, 2017, 14:42

Ono hrá má len jeden problém - 110% ignorácia a opustenie vývoja/fixovania zo strany štúdia. Oni niečo nakodili a potom len spravili cron job, ktorý vydal hru, asi 2 patche a DLCčka počas ďalšieho trištvrťroka (či koľko to bolo).

Ale áno, M3 je aj moja obľúbená hra; ja som ju kúpil za, myslím, 27€ ako kompletku a určite neľutujem. Po grafickej stránke tá hra potrebuje len priostriť (luma sharpening cez ReShade) a je hotovo; tie reshade ala "color correction" sú vadné, pretože to fungovalo možno u tvorcu, ktorý musel mať monitor so stiahnutou modrou, lebo všetky tie ReShady sú akurát modré a vyzerajú ako s prilepeným pôvodným Technicolor filtrom.

Čo sa týka scenára, tak hra je napísaná vynikajúco, téma, zápletka je výborná, taká filmová.

A viete čo je najvtipnejšia hra? Kedysi som to hrával na desktope na 4k (40"). Teraz mám NTB, čo by to dal (oproti 40-46fps vtedy) teraz na 22-26fps, takže som prepol na 1440p a ťažko čuť rozdiel medzi tým. Samozrejme, jednoducho je možné nájsť limitácie ale stačí k tomu sharpeningu pridať ešte SMAA a to nejakým zázrakom vyhladí aj artefakty z upscalingu a nevyzerá to až tak odlišne od 4k ako som hral predtým (vtedy som nepoužíval sharpening a ReShade celkovo).

Jediné, čo mi vadí je to, že musíš
Spoiler: ukázať
mať systém obsadzovania teritórii (+ šťastie), aby sa ti v rámci obsadzovania podarilo od Burka dostať M16tku.
CASE: NZXT H500i + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@4,9GHz + EK Supremacy EVO GPU: MSI 1080 SeaHawkEK RAM: Crucial BallistixSport 16GB@3333MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznený v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40KU Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Audeze LCD-2 Classic, JBL LSR305
85€ sny pre kvalitné headsety! Kuk tu a tu..

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2880
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 08. Dec, 2017, 15:05

Reshade mi fungocal. Ale tuším tonemap bol vypnutý.
NB: HP Elitebook 840 G2 + Dock
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10
Phone: A2 Lite

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4699
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa stefan222 » Pi 08. Dec, 2017, 15:58

mne sa to pacilo, za 10e na xboxe a len pribeh bol supis, jedine co zamrzelo je stereotypne obsadzovania a nenavidel som sa vracat na tie iste lokality kde som pred 5min vycistil ta zase odznova. inac ten cernoch tam fakt nemusel byt. smelo mohli dat zenu.
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2880
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 08. Dec, 2017, 16:19

Obsadenia boli permanentné nie ?
Mne sa páčila hudba, atmosféra a aj keď všetky úlohy boli úplne rovnaké, viac menej mi to vyhovovalo. Nemusel som sa hrou trápiť, zapol na hodinu zabavil a šiel. Ďalší deň zapol na hodinu, zabavil a šiel.

Ale žeby to bolo hodne mena mafia som nepostrehol. Našťastie 9€ zabolí menej ako 60 takže neriešim. Prešiel som to tesne cez 30 hodín ak si správne pamätám.
NB: HP Elitebook 840 G2 + Dock
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10
Phone: A2 Lite

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"