Mafia III

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 12. Okt, 2016, 12:22

+1 pridávam sa k Lordovi. Svetoznalci na hry podaktorí ... som zvedaf koľko z nich majú reálne odohranú dekádu aspoň AAA titulov a vedia sa skutočne fundovane vyjadriť. Som si istý že to bude možno pár h mesačne ;) Nehájim mafiu, je v stave v akom je, ale napr na konzole beží bež väčších problémov. Príliš sa tu generalizuje a mudruje. Držme sa však prosím témy. Vďaka

Užívateľov profilový obrázok
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4147
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Monster1 » St 12. Okt, 2016, 12:26

Tak polopate ti to vysvetlim ked asi nechápeš. Hra ako celok je o viacerých aspektoch pribeh, hratelnost, UI, optimalizacia, grafika atd.
Jedine čo má z toho táto hra je príbeh, hratelnost stále rovnaká pridí sem všetkých vyzabíjaj, pridi sem všetko znič, prídi sem ukradni peniaze.
grafiku a optimalizaciu netreba riešiť toho tu už bolo dosť, na koniec aj to porovnanie mafia 1 vs 3 tak tam vidíš ten cit pre detail že v prvej mafii čo je hra z roku 2002 ostávajú nábojnice na zemi, krvavé stopy a pod. v 3 nie. Ked si to všetko zrátaš tak hra ako celok je čistý priemer čiže tak 5/10

Broslo: Mám prejdených cez 200 hier snád všetky fps od roku 2005 +-, za tú dobu už človek vie čo je dobrá hra a čo nie, to len tak ak si s tými znalcami narážal na mňa, nechcem tu zbytočne riešiť OT
Intel i7 4790K @ 4700 MHz + Msi Z97 MPOWER+ Kingston HyperX Fury 4x4GB 2133MHz CL14 + Gainward GTX 1080 Phoenix GLH@2025/11000MHz + Crucial MX 200 500GB + Crucial BX100 250GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D14 + 3xNF-A14 FLX
Acer Predator XB271HU @165Hz

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 12. Okt, 2016, 12:35

To ale neznamená že to nie je hra.... je to hra ako milión iných. To že sa tebe nepáči neznamená že nemá hodnotu a tak ďalej... aj keď je to sprasené, niekto sa na tom nadrel. BTW vymenoval si promile veci co tvori hru, fakt sa asi nevyznáš, možno áno, ale to nejdem riešiť.

Porovnanie je na mieste, uznávam, no určite nie takéto. Je to iná hra, na inom engine, ktorú robil iný tím ľudí. Nemôžes očakávať podobný výsledok, to je nepravdepodobné. I keď napr v prípade GOW4 sa podarilo..

Prosím držme sa témy mafia 3, neriešme či je to hra alebo to nie je hra. Bavme sa o tom aká je to hra.

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Xeigen » St 12. Okt, 2016, 12:40

Možno je to tým, že väčšina skalných fans čakali MAFIU 3 ako nasledovníka výbornej Mafii 1 a 2 ktorá ich minimálne dorovná ak nie preskočí vo všetkom ? Proste sme verili (áno, mafia je jedna z top hier pre mňa tiež), že jednak príbehom, spracovaním a taktiež grafikou opäť dorovná latku (ak nie zvýši) tých najlepších AAA titulov na trhu. Možno preto každý (skalný fan!) tak kritizuje. A právom, čo si budeme klamať. Ak si casual hráč, čo nehral Maf 1 a 2 alebo mu neprirástla k srdcu, tak ti ozaj nemá veľmi čo vadiť.

Stačí si pozrieť recenzie, obidva predchádzajúce diely mali hodnotenie 9 (sector.sk) a od užívateľov ešte viac. Taktiež je to pre náš trh (Cz a SK) akási "modla" čo sa hier týka. Pamätám, že keď som videl M1 u kamoša čo to hral, tak mal otvorenú hubu ešte po ceste domov. Proste to bola bomba v tej dobe.

Niekde som čítal názor s ktorým sa plne stotožnujem, že hra je jemne nadpriemerná so silným akčným zameraním a nadpriemerným príbehom zasadeným do zaujímavého obdobia (hoci spracovanie a prechod príbehom je nútený cez tie repetetívne misie). To zaberanie obchodíkov v hlavnom príbehu, je silne inšpirované FAR CRY, kde to boli sidequesty a ešte nenormálne nudné (aspoň pre mňa). Proste tá hra, keby sa nevolá Mafia 3, tak by bola označená ako jemný nadpriemer a nikto by to tak neriešil.
Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi Redmi Note 4 Global 32 GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 12. Okt, 2016, 12:46

gameplay a princíp hry je práveže extrémne inšpirovaná týmto https://en.wikipedia.org/wiki/The_Godfa ... ideo_game) kto hral vie :)

Xeigen to napísal presne. SKalný fanúšik ale nemôže takto generalizovať to ho neospravedlnuje. Ako som písal iní tím iné štúdio iný engine = iná hra. A zasa kto vie? možno vydajú ešte 3 patche a 2 datadisky a všetci sa z toho posereme :) imo je ešte skoro lámať palicu. Aj prvý patch prišiel pár dni po release, čo je známkou toho, že na titule sa pracuje

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Xeigen » St 12. Okt, 2016, 12:52

Veď to že iné štúdio... to tomu zlomilo väz podľa môjho názoru. Vytratil sa ten český cit pre detail a nahradila ho rýdzo americká akčná zábava.
Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi Redmi Note 4 Global 32 GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Laro22
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2810
Dátum registrácie: St 05. Jan, 2011, 18:34
Bydlisko: Brezno

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Laro22 » St 12. Okt, 2016, 12:59

Broslo Godfathera som drvil od rána do večera pár krát za sebou :D ale mafia 3 mu nesiaha ani po členky...no možno graficky sa mu vyrovná :D :D
MB:ASROCK Z68 Pro3-M CPU:i5-2500K + Gelid Tranquillo+UCTB12 RAM:KINGSTON 4x2GB DDR3 1333MHz HDD:WESTERN DIGITAL Caviar Green 500GB 32MB cache SSD:CRUCIAL M4 128GB GPU:ASUS STRIX 970 Sound:Sound blaster tactic3d sigma PSU:Seasonic X-660 Case:SILVERSTONE SST-PS05B Precision + 7xEnermax T.B.Silence, UCTB12 Monitor:LG IPS235V-BN Wheel: MOMO Racing Force Feedback

Užívateľov profilový obrázok
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4147
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Monster1 » St 12. Okt, 2016, 13:01

Ja niesom žiadny skalný fanušík ani jedného dielu ani Mafia nieje moja srdcovka, v podstate si napísal - bavme sa o tom aká to je hra, o tom sa tu celý čas bavíme teda aspoň ja, lebo už len pri triezvom pohľade človek vie že ako AAA to nieje dobrá, len mám stále pocit že ako keby si tu niektorý aj cez viditelné nedostatky ktoré má táto hra stále nechceli priznať že je zlá...
BTW vymenoval si promile veci co tvori hru, fakt sa asi nevyznáš, možno áno, ale to nejdem riešiť.
Napísal som tam atď, to znamená že nebudem fakt polopate písať všetky aspekty.
Je to iná hra, na inom engine
Je to ten istý engine z Mafie 2 len upravený o pár nových vecí čo je postupným zlepšovaním grafických efektov samozrejmosť, takže kto sa nevyzná?

Či sa hrá volá Mafia alebo nie u mňa to nemá vplyv na hodnotenie, už len základné detské chyby ako 30 fps lock, celé menu konzolové, príšerne sprasený port to sú jednoducho chyby ktoré bijú do očí hneď po prvom vyskúšaní hry.

V podstate už ked vyšlo prvé video som vedel že to nedopadne dobre, a práve aj kvoli tomuto odišiel Dan Vávra po druhom diely od Mafie, nechcel aby dopadla takto...
Intel i7 4790K @ 4700 MHz + Msi Z97 MPOWER+ Kingston HyperX Fury 4x4GB 2133MHz CL14 + Gainward GTX 1080 Phoenix GLH@2025/11000MHz + Crucial MX 200 500GB + Crucial BX100 250GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D14 + 3xNF-A14 FLX
Acer Predator XB271HU @165Hz

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 12. Okt, 2016, 13:23

Generalizujes zasa. Lock 30 FPS je problem pre PC hracov, nie pre konzolistov. Kde si vzal info o tom engine? Je totižto doma upečený podľa informácii ktoré mám. Nikde som necital oficialne vyjadrenie o tom ze je to rovnaký engine ako bol v mafia 2. Nejaký link kde je oficiálne potvrdenie o tom že sa jedná o upravený mafia 2 engine?

Čo je na tom že je to konzolové? Veď ta hra vyšla ja na konzolu. Treba pindať na portovanie nie na samotnú hru teda. To je zasa iná kapitola...

Neber to tak že sa do ťeba navážam, ja neviem či sa vyznáš vo svete hier, ich developmentu a ich marketingu.... nevyzerá to tak však podľa tvojich vyjadrení

Laro mna godfather velmi bavil. Herné mechaniky mafie 3 sú z veľkej časti odtial, nepísal som že sa vyrovná ani nič podobné. ;)

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 13. Okt, 2016, 19:18


Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2123
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Pi 14. Okt, 2016, 10:42

Broslowski napísal:Generalizujes zasa. Lock 30 FPS je problem pre PC hracov, nie pre konzolistov. Kde si vzal info o tom engine? Je totižto doma upečený podľa informácii ktoré mám. Nikde som necital oficialne vyjadrenie o tom ze je to rovnaký engine ako bol v mafia 2. Nejaký link kde je oficiálne potvrdenie o tom že sa jedná o upravený mafia 2 engine?

Čo je na tom že je to konzolové? Veď ta hra vyšla ja na konzolu. Treba pindať na portovanie nie na samotnú hru teda. To je zasa iná kapitola...

Neber to tak že sa do ťeba navážam, ja neviem či sa vyznáš vo svete hier, ich developmentu a ich marketingu.... nevyzerá to tak však podľa tvojich vyjadrení

Laro mna godfather velmi bavil. Herné mechaniky mafie 3 sú z veľkej časti odtial, nepísal som že sa vyrovná ani nič podobné. ;)
Broslo ty musis asi zartovat? Podla teba je teda hra super aj ked hra na PC ma same problemy a bugy?
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Broslowski » Pi 14. Okt, 2016, 12:53

Nikde nepisem ze je super...poukazujem na to ze sa pinda nekonkretne a generalizuje sa. Na konzole je ta hra v poriadku..

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2123
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Pi 14. Okt, 2016, 15:58

Pinda nekonretne? Ved je tu kopec videi kde su bugy a glitche, ktore nemaju indie hry za par korun.
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 14. Okt, 2016, 17:16

Broslowski napísal: aj keď je to sprasené, niekto sa na tom nadrel.
Nadrel? Odflakol. To je spravne slovo.
S tvojou logikou si objednas u firmy stavbu plota k domu. Oni to spravia uplne naprd a zle, ale to je v poriadku, v pohode im zaplatis, ved sa "nadreli"...
Broslowski napísal: Je to iná hra, na inom engine, ktorú robil iný tím ľudí. Nemôžes očakávať podobný výsledok, to je nepravdepodobné.
A to brani im ju spravit dobre a kvalitne? Nebrani.
Iny engine vie tiez zobrazovat a ovladat rozne detaily co tam developeri spravia.

Zase a opat je problem v pristupe. V debilnom manazerskom pristupe, kde kravatovi blbeckovia tlacia na vyvojarov, lebo peniaze, lebo naslubovane terminy bez akejkolvek diskusie s developermi - v tomto vidim najvacsi problem dnes, a to ohladom dodania hocicoho hocikym a hocikde. Lebo inac sa poondime, no...a potom to tak vyzera. Kazdy menezersky kravatak takto funguje - naslubuje pol vesmiru len aby vyzeral cool, co na tom ze sa nic nestihne a kazdemu spravi len stresy a chaos...hlavne ze on ma svoje cisla v svojom exceliku a mysli si aky je dokonaly. Kokos, fackoval by som ich do radu, kym sa tuto kravinu neodnaucia robit.

Len cim viac naryzovat a je fuk ze vydaju totalne sprasenu hru. Tato parodia na hru nemala opustit studio este aspon pol roka.

Na druhej strane, keby tiez mali ludia rozum, tak studio a vydavatela roznosia na kopytach neustalymi refundmi. A takto to ma byt pri kazdej hre. Vydavatelia a developeri by velmi rychlo pochopili ze sa im neoplati vydavat sracky. Ale ludia su tiez lenivi takze jasne ze sa mysli, ze je vsetko okej a mozu ich veselo nadalej zdierat predrazenymi nedorobkami...akym je mafia 3.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11074
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: Mafia III

Príspevok od užívateľa Broslowski » Pi 14. Okt, 2016, 17:19

Uz len ty si tu chýbal :facepalm: shiro prosim ta netrep každý jeden tvoj príspevok na fóre je o tom istom už ma to fakt nebaví čítať.. čítajte s porozumením, celé príspevky ... nemám viac čo dodať. Nemám chuť dookola sa opakovať. Nemusíte súhlasiť, nik vás nenúti, ale netrepte do vetra..

Kto z vás hral Mafia 3 na konzole (PS ci Xbox)?

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"