Padajuce hry

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Vigor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Padajuce hry

Príspevok od užívateľa Vigor » Št 18. Máj, 2006, 22:26

Mam Athlon 1200mhz, geforce2 mx400 64mb, 256MB ram.

V poslednom case mavam problem s nejakymi hrami (napr. Trackmania). Spustim hru a po nejakom cas (niekedy skor, niekedy neskor) ma to vyhodi do windowsu alebo mi to hodi modru obrazovku s errorom. Skusal som takto spustit aj NFS: Underground ale aj to tak isto pada -aj ked tuto hru mozno moc nerozchodim ale Trackmania ist musi. Viem ze je asi tazke zistit problem ale neviete co je najcastejsie pricinou takychto chyb?

btw ta Trackmania mi v poho isla, no z nicoho nic prestala, skusal som reinstall win a aj hry ale nepomohlo, odtvtedy proste blbne...

Napr. este som Trackmaniu v minulosti spojazdnil (sice so sekanim ale isla a nepadala) na tej istej zostave len s inou doskou,Celeron 366mhz a 1x256MB ram (teraz mam tu ram tusim 2x128MB ram).

v com moze byt ,,asi,, chyba? dikes

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Št 18. Máj, 2006, 22:41

Mozno pamate...ale este by som sa skusil pozriet na dosku, ci nie je niektory kondenzator vypukly...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Vigor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Vigor » Pi 19. Máj, 2006, 19:55

velijura napísal:Mozno pamate...ale este by som sa skusil pozriet na dosku, ci nie je niektory kondenzator vypukly...
dik
...pamate som testoval cez memtest86 pocas 4h a nenaslo ziadne chyby, kondenzatori su takisto v poriadku.

Nenapada ta este kde by mohol byt problem?

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5691
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » Pi 19. Máj, 2006, 20:28

co ti vypisuje pri tej modrej obrazovke?
teploty mas v poriadku? GPU? CPU? Chipset? HDD?
aky mas zdroj?
Plne príležitostný moderátor.

Vigor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Vigor » Pi 19. Máj, 2006, 21:30

killswitch napísal:co ti vypisuje pri tej modrej obrazovke?
teploty mas v poriadku? GPU? CPU? Chipset? HDD?
aky mas zdroj?
-vypisuje mi to proste klasicku modu obrazovku, uz neviem presne co tam bolo, ale vzdy tam bolo ze dake dll (vzdy ine) vykonalo daku error a zacne sa mi ten povodny stav tusim ukladat z ram na disk...

-v Hardware Sensors Monitor mi vypisuje teploty : Mainboard:29,9C ...CPU1: 39,9 C ... CPU2:61,4C (sice neviem preco tam je CPU1 a CPU2) ...HDD: 36,6C . Nic viac mi to neukaze.

-zdroj este pozrem...

btw, zabudol som povedat ze nie vsetky hry takto padaju, len niektore, ostatne 3d hry mi idu a neviem preco Trackmania zacala padat z nicoho nic. Toto som este zabudol teda povedat, sry...

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5691
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » So 20. Máj, 2006, 13:08

teplota hdd 36st ak je v klude je uz tak na hranici...pri full loade hdd by nemala prekrocit 40st...nehovorim, ze je problem tam, ale do buducnosti skus vymysliet nieco s ofukom..

to cpu2 netusim co je, ale mozu to byt napajacie mosfety. tie idu v zatazi dost hore. ale zase nemas take pretaktovane delo, ze by sa to palilo...ale mozno naozaj uz stara doska nevie dostatocne zasobovat cpu stavou..

skus vo win nastavit, aby sa pri pade hned nerestartoval a tak budes mat dostatocny cas pozriet si, co za modru smrt konkretne ti vypisuje..
Plne príležitostný moderátor.

Vigor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Vigor » So 20. Máj, 2006, 17:30

killswitch napísal:teplota hdd 36st ak je v klude je uz tak na hranici...pri full loade hdd by nemala prekrocit 40st...nehovorim, ze je problem tam, ale do buducnosti skus vymysliet nieco s ofukom..
40st mi este HDD neprekrocil, takze s nim je to v poriadku...
killswitch napísal: skus vo win nastavit, aby sa pri pade hned nerestartoval a tak budes mat dostatocny cas pozriet si, co za modru smrt konkretne ti vypisuje..
sak ono sa to nerestartuje (zacne sa daco ukladat z ram na disk a ja to potom vzdy musim restartnut) ale co konkretne xes z toho vediet, bo tam je dost vela veci popisanych....
...a tu modru smrt nemavam casto, skoro vzdy ma to len vyhodi do win a nevypise nic...

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5691
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » So 20. Máj, 2006, 21:02

ak to nepada stale do modrej obrazovky, tak chyb moze byt viac...v tom blue screene pozri druhu vetu/odstavec. su tam hlasky ako BAD_POOL_HEADER alebo IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL a podobne...popripade aj napis cislo chyby(pr.:STOP 0x0000019)...

kedze si skusal reinstall win, spyware a podobnu haved by som vylucil...
mozno pomaly odchadza nejaka suciastka. zdroj, doska, cpu, ram? neviem. v tychto pripadoch je najidealnejsie skusit po jednom poskusat komponenty v inom PC. popripade ine u teba..

zatial ma nic viac nenapada...mohol by to byt zdroj...
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » So 20. Máj, 2006, 22:40

Tak este by mohla byt chyba napr. v pretaktovani procesora, grafiky, mozno pamati...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Vigor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Vigor » Ne 21. Máj, 2006, 14:06

...zdroj mam teda: MPA-88X OUTPUT 300W MAX

...vcera som par krat spustil trackmaniu a ani raz nevyhodilo modru smrt, tentoraz to zas vyhadzovalo Runtime Error. Este som skusal underground a pri tom sa mi zas sekol obraz (proste win bezal len ja som mal stale na monitore seknuty underground, aj explorer sa dal spustit no ja som ho nevidel koli tomu seknutemu obrazu).
- tak ak sa bodari vyhodit tu modru smrt tak to sem napisem.

...inac co sa tyka pretaktovania cpu, grafiky, pameti ...tak boli uz davnejsie takto pretaktovane (doska sa takisto nemenila a ni tusim zdroj) a pokial viem tak isli dobre aj ked vtedy ten pc este nebol u mna.

...komponenty nemam kde odskusat, ale pokusim sa k dakomu skocit, no uvidim...kazdopadne privitam vsetky rady...


-btw troxu mam podozrenie ze moze byt chybna graficka karta, je nejaky sodt ktory by dokazal otestovat ci je xybna?

Vigor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Vigor » Po 22. Máj, 2006, 14:26

...ja uz neviem fakt v com je chyba, robi to dost divne veci...dneska jak sa zapina win tak hodi modru obrazovku ze chyba v sysaudio.sys ....tak vypnem pc, prehodim zvukovku do ineho slotu...
...a win sa mi nato spusti tak ze mam vzhlad a vsetko k tomu nastavene na default...nexapem....mozno to ma daco spolocne aj s tym ze mi padaju daktore hry...

...skusal som hned nato spusti trackmaniu, obraz sa sekol ale hra bezala dalej...

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5691
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » Po 22. Máj, 2006, 14:48

ci to nemoze byt vadnym hdd...vadne sectory???

popripade posahany win? doskrabane cd?

pamate??
Plne príležitostný moderátor.

Vigor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 284
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Vigor » Po 22. Máj, 2006, 20:55

...no konecne mi to dnes vyhodilo modru smrt pri Trackmanii:

STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xBF069F2, 0xF33FC6AC, 0x00000000)

nv4_disp.dll - Address BF069F52 base at BF012000, Datestamp 3c8a5644.

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Ut 23. Máj, 2006, 17:03

Tak si tam daj iny driver ku grafike, asi najlepsie taky, ktory bol vydany v dobe keD bola na trhu...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5691
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » Ut 23. Máj, 2006, 23:23

presne tak, chyba je v grafike, respektive v niecom s nou uzko suvisiacom. chybu sposobuje driver. takze skus nove ovladace, pozri ci je grafika dobre zasunuta v slote...
Plne príležitostný moderátor.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"