Mafia Remaster

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21121
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 21. Máj, 2020, 17:43

keby len 1 obliekli do kabátu 2 bolo by to pekné
len sa bojím že sa v tom budú rýpať aj inak:D
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa BiFino » Št 21. Máj, 2020, 17:48

Mohli by sme sem pridať anketu s dvomi možnosťami. 1. Doje** to úplne strašne. 2. Doje**bu to ešte horšie ako sa dá predstaviť :D
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21121
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 21. Máj, 2020, 18:13

ved čo sa dá reálne na 1 zlepšovať...
jedine grafika :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Peto77
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 798
Dátum registrácie: Po 12. Apr, 2010, 22:07
Bydlisko: Košice

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa Peto77 » Pi 22. Máj, 2020, 06:58

Tak jazdny model tiez nebol bohvieco :D akoze hodit to do noveho enginu a herne mechaniky nechat tak jak boli. Ved to bola primarne hra o rozpravani pribehu, nie o kokosovinach okolo. Uz normalne vidim jak tam nadrbnu nejake side misie a podobne zverstva :D

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11283
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa Broslowski » Pi 22. Máj, 2020, 09:51

tak na live uz chodia od msft spravy ze definitivka 3 je free pre majitelov 3jecky tak stahujte. Bacha je to len akysi "rerelease" povodnej hry bez zmien v def edicii s kontentom.

Inak nic nove. Uprimne sa dost tesim na 1dnicku na konzole, zo zaciatku som bol velky skeptik ale zacina to vyzerat zaujimavo

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4848
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa dendroid » Pi 22. Máj, 2020, 11:29

No, od roku 2002 preslo 18 rokov a standardy sa akosi zmenili. Je dost otazne, kolko ludi z povodnych fanusikov by si to zahralo len kvoli lepsej grafike. A ak chcu oslovit sucasne generacie, tak im neostane nic ine ako to upravit pre dnesne hoci aj komercne standardy. Podla mna to nebude mat ani obtiaznost povodnej verzie. Ved to bol uplny hardcore. A nervy. Dookola opakovat misiu, kym nemas dokonalu predstavu, kde, kto a co ciha. Alebo sa nenaucis pretekat. Lebo Vavrov fetis je realizmus. Akosi zabuda na fakt, ze v realite nemas nekonecno zivotov :D Myslim, ze nie jedna klavesnica pri tej hre odisla na vecne veky. Najviac mi robilo radost, ked si konecne na x ty krat presiel extremne tazku misiu, ostalo ti 10 percent zdravia a nahodou si tukol auto a mozes hrat odznova. Pravdupovediac, ja osobne som tu hru neznasal, len pribeh ma donutil to dohrat. A to som zdaleka nebol taky rozmaznanec ako dnesna generacia. Neznasam hry, ktore umelo natahuju takto hernu dobu. Keby to malo normalnu obtiaznost, tak to prejde clovek za zlomok casu.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4629
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 22. Máj, 2020, 17:13

Broslowski napísal:
Pi 22. Máj, 2020, 09:51
zo zaciatku som bol velky skeptik ale zacina to vyzerat zaujimavo
co konkretne zacina?
dendroid napísal:
Pi 22. Máj, 2020, 11:29
Ved to bol uplny hardcore. A nervy. Dookola opakovat misiu, kym nemas dokonalu predstavu, kde, kto a co ciha. Alebo sa nenaucis pretekat.
podla mna povodna mafia bola obtiaznostou v v pohode, co bolo nahovno bol save system. staci dat castejsie checkpointy. pre mna najviac frustrujuca cast bola s baseballkami, ked bolo treba pockat a cuvat aby na teba vybehol naraz len jeden cocot. preteky opravili uz v povodnej hre patchom, takze da sa prejst pohode aj na povodnej verzii. ale zasa s upravami obtiaznosti ja som uplne v pohode, ja sa obavam toho ze doyebu cely pribeh, predstavitelov apod. tommy angelo bol sympatak ktoremu sa dalo verit vsetko pocas celej hry. ten typek z trailera pred salieriho barom netusim kto ma byt, ale dufam ze ho tommy zabije :D
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3662
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ne 24. Máj, 2020, 16:38

Niekto kto má M2 def na steame, vie mi hodit appmanifest súbor ?
Je to ID 1030830.
Súbory mám ale Steam nemôžem dať overiť lebo nemám ďalších 50GB voľného :D
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5546
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa mino_85 » Ne 24. Máj, 2020, 17:21

Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12000 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium SSD1: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink SSD2: Samsung 860 QVO 2TB Data HDD: WD Purple 6TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3662
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ne 24. Máj, 2020, 17:46

Ďakujem, funguje to.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11223
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Po 25. Máj, 2020, 10:10

Ráno mi natiahlo update M3 na DE edíciu, takže som neodolal a rovno aj skúsil (už nejaký čas hru hrám, takže viem aj dosť vecí porovnať), zmeniť sa tam zmenilo, niečo pribudlo, niečo nezmizlo a niečo sa aj pokakalo. Veď...

Pribudlo/Fixlo sa (dobré aj zlé):
- AF - predtým bol by default možno x4, teraz pribudlo nastavenie a je možné ísť až do x16, FPS ostáva rovnaké ako by som aj očakával (force z ovládačov predtým fungoval ale dosť to zasiahlo FPS)
- pribudlo nastavenia pre zapnutie/vypnutie bloom - normálne bloom nemám rád ale tu spravím výnimku, vyzerá super, porovnanie pred a po.
- pribudla možnosť vypnúť launcher (normálne sa po spustení hry zapne ešte jednoduchý launcher)
- Screen Borders - pri 21:9 sa UI stretchne až ku krajom (podľa mňa to nie je dobré), ale fix je v tom, že to vie ísť až ku krajom a vieš to samozrejme presunúť bližšie ku 16:9 (ale mám pocit, že to nie je možné vcucnúť až späť do 16:9 plochy - predtým to tak bolo aj pri 21:9 rozlíšení)
- pridali nové intro (predtým tam nebolo, teraz pribudla sekvencia, počas ktorej sa v pozadí nič nedeje, takže len zabije 5 či koľko sekúnd)
- v hlavnom menu nás teraz pozdraví otravná reklama (+ pop-up ale to je ako mesidž a je ho možné vypnúť úplne, aby sa už nezobrazoval)
- mimo nastavení pribudli dve autá, jeden Shubert z M1 (Tomov taxík) a jeden z dvojky (ak sa nemýlim, tak asi Joeovo auto ale toto už si nepamätám, dvojku som už dlho nehral).

Nezmenilo sa (ale očakávalo sa, že sa zmení/fixne):
- AA - stále ho nie je možné, takže sme odsúdený na FXAA (tak je to rozmazané, že to môže byť len AA), ktoré nastavoval veľmi veľmi neschopný človek
- Reflection Quality - na Low vyzerajú podľa mňa rovnako (zle), Med/High skoro identické ale obe žerú rovnaké množstvo FPS, teda o dosť viac)
- LOD - od istého patchu to šlo do péčka, nefixli to.
- Walk - v hre je walk ako toggle, kedysi fungoval, od istého patchu až doteraz nefunguje, teda funguje tak, že prepneš na walk ale ten sa ti vynuluje a prejde na beh, keď zastavíš, čo spôsobovalo občas problémy pri plížení
- farby stále vypraté, ostrosť sa tým pádom tiež nezmenila, takže aj môj Reshade je stále rovnako účinný/potrebný.

Odobrali (asi):
- na Steame som videl zmienky, že zmizli niektoré skladby.


Najväčší rozdiel asi je asi fakt len vo verzii, z 1.0.10 na 1.100.0.



Ak by ste chceli niekto skúsiť môj Reshade preset, ktorý vykompenzuje časť straty ostrosti z ich AA, aplikuje DPX a trošku dofarbí (spapať by to malo tak 2 FPS), tak tu je odkaz. Tu je pár príkladov:
pred/po, pred/po, pred/po, pred/po, pred/po, pred/po.

Reshade si ale musíte nainštalovať (mohol by som dať komplet moje súbory ale v hlavnom konfiguráku je cesta k presetu a filtrom a to by u vás nesedelo) odtiaľ, aktuálne je inštalácia jednoduchá, spustiť inštaláciu a dokonca to listuje nainštalované hry, čo je znovu o niečo jednoduchšie (alebo ak nie, tak stačí naklikať cestu k exečku hry). Potom stačí len nakopčiť môj preset do adresára, kde je aj exečko hry a kde sú teraz aj súbory ako dxgi.dll. Po zapnutí hry stačí ísť do rozhrania a v okne s filtrami navrchu zvoliť môj preset "aktuálne sa to volá len M3_003.ini .

Inak pridávam ešte súbor ReShadeGUI.ini, aktuálne Reshade sa napevno prilepia na veľkú časť obrazovky a je trošku tricky ich zmenšiť na nejaké normálne okno, s ktorým je možné hýbať po obrazovke (predtým ako ho nakopčíte do adresára s hrou spustite hru a v okne Reshade zakliknite Settings > Save windowstate (ReshadeGUI.ini). Toto je už len taký life hack.
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3662
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa kllr007 » Po 25. Máj, 2020, 10:44

Pekny reshade, svojho casu som hraval s kamarátovým viewtopic.php?p=1386072#p1386072 , snad pojde aj na remastered.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11223
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Po 25. Máj, 2020, 11:10

Určite pôjde. Ja som sa snažil nepreháňať, lebo keď sa to preženie, tak niekde to síce vyzerá dobre ale vo väčšine priestorov von/dnu to vyzerá príliš overdone.
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11223
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Ut 26. Máj, 2020, 15:25

LeaR napísal:
Št 14. Máj, 2020, 08:22
Daniel Vávra na FB:
Protože se na to všichni ptají tak to shrnu asi takto. O remaku Mafie vím pouze to, že se na něm pracovalo a že se tam údajně něco přepisovalo. Nijak jsem se na tom nepodílel. Nikdo mě nekontaktoval. Nikdo mi o tom oficiálně nic neřekl. Jsem velmi zvědav, jestli budu vůbec v titulcích. Nikdo mi za to nedal ani korunu.
CASE: Define Mini C + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI B450M Mortar CPU: Rezeň 3900X + Scythe Ninja 5 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 (Ťamťung B-Die) SSD: Adata SX8200 480GB + Corsair MP510 960GB HDD: 2x WD Red 4TB Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3662
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: Mafia Remaster

Príspevok od užívateľa kllr007 » Ut 26. Máj, 2020, 15:56

Obavy sú na mieste. Chcelo by to ísť ale cestou ako šiel RE2Remake, Crash, Spyro Alebo najnovšie Saints Row 3. Mam ale obavu že touto cestou Hangar13 nepôjde, pri najhoršom to bude reskin M3 s iným príbehom ale stále stereotypnými úlohami.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire Pulse 5700 8GB; SSD: Crucial MX500 1TB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W; CASE: Jonsbo UMX3; LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: RK61; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"