Euro Truck Simulator 2

Hry a problémy s nimi...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3374
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa mino_85 » St 06. Dec, 2017, 00:24

loleqboleq napísal:
Ut 05. Dec, 2017, 23:38
Tak najprv podľa mňa príde určite Španielsko a Portugalsko. To bude inak ako celkom brutálne rozšírenie, čo sa týka rozlohy. Podľa mňa by sa s tým vyhrali ešte viac ako s FR.
No neviem, to môže byť dosť problém pre tých čo nekupujú všetky DLC. Zatiaľ sa razila taká cesta, že všetky rozšírenia mapy sa dajú kúpiť samostatne, teda je na nich prístup z deafultnej mapy, POR a ESP by to nabúrali, lebo hráč by kvôli tomu musel kúpiť aj FRA. Čiže z toho pohľadu by som najprv čakal Rumunsko, Slovinsko, Chorvátsko, Srbsko... tam sa ešte dá dostať z deafult mapy. Otázka je či sú to pre hráčov atraktívne lokality /pre mňa minimálne Rumunsko určite hej/. Prípadne ešte môžu doplniť škandináviu o Fínsko /trajetky z Poľska by to mohli poriešiť/.

Potom im ale možnosti dôjdu a ďalšie rozšírenia mapy budú musieť ísť cez staršie DLC, nevyhnú sa tomu.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,2 GHz/1,1V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz + Prolimatech MK-26 + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: SuperFlower SF-550P14PE Golden King + custom sleeved extensions System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + AquaComputer kryoM.2 PCIe Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: Dell U2713H 27" Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos 8200 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1392
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
Bydlisko: Pezinok

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa paranoid.asian » St 06. Dec, 2017, 09:23

ved mozu spravit z fr tu juznu cast dostupnu, by default. tak aby sa dalo dostat do spa bez nutnosti vlastnit fr dlc
tak ako tomu bolo doteraz u Talianska. Tam si tiez mohol ist do 4och miest na severe, predtym nez prislo dlc.

inak, mohli by upravit zakladnu mapu, to je fakt. je to strasne nudne. v polsku som bol len kym som robil random joby aby som si zarobil na 1garaz a lvl.
ale nahodil som promods, tak mozno tie default mapy vyzeraju lepsie. dunno
Spoiler: ukázať
mb: asus P8Z68-V PRO/GEN3 | cpu : intel i5-2500k @ 4500 mhz / 1.34 V + cryorig R1 Ultimate | ram : kingston 2x4GB DDR3 1333mhz | gpu : Gainward 1080 glh @ default | psu : collerMaster 600W | case : fractal design Define xl @ intake : 1x fractal 140 mm + 1x noctua NF-A14 flx / 1x noctua NF-A14 flx | monitor : Dell S2716DG

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8413
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa loleqboleq » St 06. Dec, 2017, 09:57

Toto som chcel povedať, že ProMods by malo parádne upraviť aj základnú mapu...musím to už konečne skúsiť aj ja...aj keď viem, že to pridá veľkúúúú premennú do rovnice kompatibility, výkonu a podobne.
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3374
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa mino_85 » St 06. Dec, 2017, 11:36

paranoid.asian napísal:
St 06. Dec, 2017, 09:23
ved mozu spravit z fr tu juznu cast dostupnu, by default. tak aby sa dalo dostat do spa bez nutnosti vlastnit fr dlc
tak ako tomu bolo doteraz u Talianska. Tam si tiez mohol ist do 4och miest na severe, predtym nez prislo dlc.

inak, mohli by upravit zakladnu mapu, to je fakt. je to strasne nudne. v polsku som bol len kym som robil random joby aby som si zarobil na 1garaz a lvl.
ale nahodil som promods, tak mozno tie default mapy vyzeraju lepsie. dunno
To by bola jedna z možností, len už by tým pádom nezarábali na FRA DLC :)
Ale budú musieť čosi vymyslieť, lebo hlavne smerom na balkán sa to smerom na juh nabaľuje a ak chcú časom pokryť ozaj celú európu, nebude iná možnosť. Akurát budú musieť každé DLC pekne vydojiť, než z neho spravia deafult mapu.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,2 GHz/1,1V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz + Prolimatech MK-26 + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: SuperFlower SF-550P14PE Golden King + custom sleeved extensions System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + AquaComputer kryoM.2 PCIe Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: Dell U2713H 27" Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos 8200 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1392
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
Bydlisko: Pezinok

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa paranoid.asian » St 06. Dec, 2017, 11:41

nevravim ze celu mapu, len pobrezie juzneho fr by zaradili do zakladneho balika (fr je naozaj velke a ako samostatne dlc sa to vzdy uzivi) a fungovalo by to rovno aj ako nahlad toho ako to vo fr dlc vlastne vyzera.

no, sak uvidime. cely balkan a sever eu ma na starosti promods prave.
som cital na ich fb, ze dost spolupracuju s scs.
Spoiler: ukázať
mb: asus P8Z68-V PRO/GEN3 | cpu : intel i5-2500k @ 4500 mhz / 1.34 V + cryorig R1 Ultimate | ram : kingston 2x4GB DDR3 1333mhz | gpu : Gainward 1080 glh @ default | psu : collerMaster 600W | case : fractal design Define xl @ intake : 1x fractal 140 mm + 1x noctua NF-A14 flx / 1x noctua NF-A14 flx | monitor : Dell S2716DG

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8413
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa loleqboleq » St 06. Dec, 2017, 23:13

Miňo, ak si dobre spomínam, tak obaja používame Night-son-ov HDR fix, že? Ak jo, mám pocit, že už nefunguje. Či?

Edit, dobre sa mi zdalo a dokonca po dvoch rokoch to už stihol aj updatnúť, ten šikovník jeden
https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=34&t=19147 .
Ešte premýšľam, že skúsim aj jeho updatovaný mód s fyzikou
https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=39&t=8830
no úprimne sa pýtam sám seba, že ak by ma niekto podrobil slepému testu, tak či rozoznám rozdiel.
Ty si spomínal, že fyziku už ani necítiš potrebu riešiť?
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3374
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa mino_85 » Št 07. Dec, 2017, 10:46

Tuším, že som používal niečo iné na ten bloom, ale toto určite beriem, ak to funguje. dík za tip.

Deafult fyzika mi vadila kým kamera bola fixovaná na pohyb kabíny. Robilo to dojem, že šofér je prilepený o kabínu jak socha. Potom myslím v 1.7 tú kameru odlepili a už sa trochu hýbe aj voči kabíne, pri brzdení, prechádzaní cez nerovnosti a hneď to bolo lepšie. Odvtedy fyziku neriešim.

Ešte k tým ProMods mapám, asi by nebolo od veci to konečne vyskúšať. :) Ale uvidíme jak na tom bude výkon. Mne sa aj bez toho zdá, že už je to dosť blbé. Teda ja downscalujem zo 4K + ešte custom vyhladzovanie vynútené cez nvidia inspector, ale vidím, že tam čosi nehrá s výkonom, na voľnej mape v pohode 60 fps, ale v mestách je to niekedy bieda /alebo aj na väčších križovatkách cítim záseky/, padá to bez zjavného dôvodu aj na 40 /CPU ani GPU nejdú zďaleka na max./. Musím niekedy vyskúšať úplne čistú hru, ale zdá sa mi, že tam to nerobí. Čo som veľmi zbežne odsledoval, bude to asi slabým škálovaním s CPu jadrami. Tuším, že tam poriadne maká fakt len jedno jadro, možno aj špecificky s modmi. Ale neviem, nehrabal som sa v tom, možno mi to robí len jeden konkrétny mod? Alebo je to proste hrou.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,2 GHz/1,1V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz + Prolimatech MK-26 + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: SuperFlower SF-550P14PE Golden King + custom sleeved extensions System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + AquaComputer kryoM.2 PCIe Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: Dell U2713H 27" Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos 8200 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1392
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
Bydlisko: Pezinok

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa paranoid.asian » Št 07. Dec, 2017, 11:13

ja mam nahodene len take blbosti
zavory do priemyselnych parkov
namiesto velkej ikony kde je naves a kam parknut su na zemi len vlc kuzele, a miesto kde dostanes job, mas natankovat ci fery, je na zemi dekel od kanala.
realne eu pumpy
realne eu loga firiem
otacanie kolies na tych tazkotonazdnych navesoch (nechapem, ze to original hra vobec nemala, ci uz je to fixnute a neni treba na to uz mod? neskusal som uz potom znova)
realny zapad / vychod slnka podla aktualnej polohy zeme voci slnku (typek to updatuje snad kazdy tyzden).
traffic od jayz-eho napr a podobne AI featurky, som vynechal. nech to uz nemam moc zasrate nahodou, aj ked som nikdy nepostrehol nejak vyraznejsie zmeny/vyhody jeho addonov oproti default stavu.
no a promods (bez rusmap) vyzeraju zatial co som najazdil trocha, ze tie fps moc nepadaju.
Spoiler: ukázať
mb: asus P8Z68-V PRO/GEN3 | cpu : intel i5-2500k @ 4500 mhz / 1.34 V + cryorig R1 Ultimate | ram : kingston 2x4GB DDR3 1333mhz | gpu : Gainward 1080 glh @ default | psu : collerMaster 600W | case : fractal design Define xl @ intake : 1x fractal 140 mm + 1x noctua NF-A14 flx / 1x noctua NF-A14 flx | monitor : Dell S2716DG

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1878
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa Eddward » Št 07. Dec, 2017, 12:54

Co som sa niekde docital tak vedia o poziadavke prerabky starej mapy, problem maju momentalne s tym ze zatial nemaju dost ludi, aby ich mohli na to dedikovat bez toho aby to ovplyvnilo ine projekty (DLC). Remake starej mapy by bol predsa len takmer naisto v ramci bezplatnej aktualizacie a je celkom logicke ze ked by to malo spomalit vyvoj "platenych" veci tak sa im velmi do toho nechce.

Inak momentalne ano, zo zakladnej mapy sa da ist jedine z Rakuska cez Slovinsko na Balkan. Po pravde si nie som isty ze toto by malo byt dalsie DLC, aj ked sa to javi teraz ako jedina a posledna moznost pri danom pristupe k DLC. Ten region IMHO neni velmi atraktivny a bolo by nanajvys velmi cudne ist na Balkan ked nie je pokryta cela zapadna Europa.
Verim tomu ze Spanielsko a Portugalsko bude dalsie. Riesenia sa daju stale najst. Ako uz bolo spominane, kludne mozu dat najjuznejsiu trasu vo FR do zakladnej hry. Ak by chceli byt velmi prisny tak da sa zablokovat aj pristup do miest ako Montpellier, Marseille alebo Nice a nechat pristupnu len dialnicu. Dalsia moznost je spristupnit do zakladnej hry len mesto Nice, ktore je na pobrezi a je najblizsie zakladnej mape a odtial vytvorit namornu trasu niekde do Barcelony. Jedno mesto by dali do zakladnej hry a dalsie by mohli na juhozapade pridat, kde je dost volneho miesta.
Da sa vsetko, bez väcsich "strat", len treba chciet.
Mimochodom mi tu sice spekulujeme ale rozhodnutie uz v SCS padlo. Na vyvoji dalsieho DLC sa zacina uz niekolko mesiacov pred vydanim aktualneho.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GTX 1080 GAMING X @ 2.1/11.0Ghz
Toshiba DT 2TB | Samsung 850 EVO 500GB | Super Flower 650W GOLD 90+ | W10 x64 Pro v1709 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8413
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Št 07. Dec, 2017, 14:05

Inak, miňo, ja som predvčerom, keď som riešil tú nekompatibilitu skúsil hru komplet bez módov a jo, bez všetkých v meste som mal o také 2-3fps viac (rozumej rozdiel 38>41fps). Inak ale jo, tá hra má proste problém s engine-om. Síce u mňa je jasným bottleneckom CPU (i5-7300HQ), no ešte na desktope som mal podobné scenáre ako ty.

Toť problémy s engine-om samotným, preto som sa pýtal na OGL. Mne by to crashlo, lebo nakoniec používam SMAA z ReShade, tak sa mi to nechcelo skúšať. Podobné srandy sa riešia u CS:GO. Tam je napríklad klasický problem pri dyme - či máš lacný šunt alebo workstation, tak na oboch zostavách to padne na cca 38fps pri prechode cez dym. :laugh:
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3374
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa mino_85 » Št 07. Dec, 2017, 15:16

paranoid.asian napísal:
Št 07. Dec, 2017, 11:13
ja mam nahodene len take blbosti
zavory do priemyselnych parkov
namiesto velkej ikony kde je naves a kam parknut su na zemi len vlc kuzele, a miesto kde dostanes job, mas natankovat ci fery, je na zemi dekel od kanala.
realne eu pumpy
realne eu loga firiem
otacanie kolies na tych tazkotonazdnych navesoch (nechapem, ze to original hra vobec nemala, ci uz je to fixnute a neni treba na to uz mod? neskusal som uz potom znova)
realny zapad / vychod slnka podla aktualnej polohy zeme voci slnku (typek to updatuje snad kazdy tyzden).
traffic od jayz-eho napr a podobne AI featurky, som vynechal. nech to uz nemam moc zasrate nahodou, aj ked som nikdy nepostrehol nejak vyraznejsie zmeny/vyhody jeho addonov oproti default stavu.
no a promods (bez rusmap) vyzeraju zatial co som najazdil trocha, ze tie fps moc nepadaju.
Zaujímavý zoznam, viac vecí z toho ma zaujalo, hlavne ten reálny východ/západ slnka. Tmu v noci to počítam nerieši... mám na mysli to, že od zmeny nasvietenia v 1.17 sú noci strašne svetlé, či? Od jazzycata mám len tú AI premávku, náklady nie. Je to proste oveľa pestrejšie než základná AI premávka, síce som už bez toho dávno nejazdil, takže neviem či sa niečo na tom zmenilo. Ale na začiatku tam bolo 90% premávky len Fabie a Felicie, sorry Octavie som myslel. :)
Eddward napísal:
Št 07. Dec, 2017, 12:54
Verim tomu ze Spanielsko a Portugalsko bude dalsie. Riesenia sa daju stale najst. Ako uz bolo spominane, kludne mozu dat najjuznejsiu trasu vo FR do zakladnej hry. Ak by chceli byt velmi prisny tak da sa zablokovat aj pristup do miest ako Montpellier, Marseille alebo Nice a nechat pristupnu len dialnicu. Dalsia moznost je spristupnit do zakladnej hry len mesto Nice, ktore je na pobrezi a je najblizsie zakladnej mape a odtial vytvorit namornu trasu niekde do Barcelony. Jedno mesto by dali do zakladnej hry a dalsie by mohli na juhozapade pridat, kde je dost volneho miesta.
Da sa vsetko, bez väcsich "strat", len treba chciet.
To mi nesedí, bolo by to blbé z hľadiska hrateľnosti, riešiť prechod do ESP/POR len cez jeden prístup alebo trajekt. IMO o tom aj tak špekulujeme zbytočne, lebo verím tomu, že kto by chcel ESP+POR, tak na milión % má aj FRA, len proste rozmýšľam jak by to fungovalo z hľadiska biznis modelu. Aspoň ja poznám dosť ľudí naokolo čo to hrávajú a všetci majú nakúpené komplet DLC.

Výhodnejšie než to čo píšeš /pre hráča aj pre SCS/ by bolo napr. dať akciovú ponuku na FRA povedzme za 1 €. S platnosťou napr. mesiac po vydaní a podmienkou by bolo zakúpenie nového DLC ESP+POR. To si viem veľmi dobre predstaviť. Na jednej strane to motivuje hráčov kúpiť nový obsah, pričom dostanú staršie DLC "zadara", a zároveň to do budúcna nepripraví SCS o príjem zo starších DLC.
loleqboleq napísal:
Št 07. Dec, 2017, 14:05
Inak, miňo, ja som predvčerom, keď som riešil tú nekompatibilitu skúsil hru komplet bez módov a jo, bez všetkých v meste som mal o také 2-3fps viac (rozumej rozdiel 38>41fps). Inak ale jo, tá hra má proste problém s engine-om. Síce u mňa je jasným bottleneckom CPU (i5-7300HQ), no ešte na desktope som mal podobné scenáre ako ty.
Hej, bude to najskôr enginom.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,2 GHz/1,1V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz + Prolimatech MK-26 + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: SuperFlower SF-550P14PE Golden King + custom sleeved extensions System SSD: Samsung 960 PRO 512GB + AquaComputer kryoM.2 PCIe Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: Dell U2713H 27" Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos 8200 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1392
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
Bydlisko: Pezinok

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa paranoid.asian » Št 07. Dec, 2017, 18:14

ten addon len upravuje cas kedy vychadza / zachadza slnko v hre podla toho ako je to u nas. myslim ze to na nase casove pasmo celkom sedi.
v hre je to stale afaik rovnake, bezohladu aky je irl prave datum.
Spoiler: ukázať
mb: asus P8Z68-V PRO/GEN3 | cpu : intel i5-2500k @ 4500 mhz / 1.34 V + cryorig R1 Ultimate | ram : kingston 2x4GB DDR3 1333mhz | gpu : Gainward 1080 glh @ default | psu : collerMaster 600W | case : fractal design Define xl @ intake : 1x fractal 140 mm + 1x noctua NF-A14 flx / 1x noctua NF-A14 flx | monitor : Dell S2716DG

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8413
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa loleqboleq » So 09. Dec, 2017, 22:32

Inak, všimli ste si ako sa zmenil retardér? Nemal fungovať tak, že ak zo aktivuješ, tak podľa stupna pri jazde z kopca "zbrzdí" zrýchlenie? Od 1.30 mi funguje ako nejaký posilňovač brzdenia, teda až vtedy, keď začnem brzdiť.
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 74
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa Sanzi » Ne 10. Dec, 2017, 18:01

pondelok budem mat kod na DLC Italia ak by niekto chcel dam ho za 10e, dnes som ho vyhral ,ja Italiu uz mam :D

predané loleqboleq :-) thx
Naposledy upravil/-a Sanzi v Po 11. Dec, 2017, 13:30, upravené celkom 1 krát.
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: ASUS MX279H

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8413
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Ne 10. Dec, 2017, 20:26

loleqboleq napísal:
So 09. Dec, 2017, 22:32
Inak, všimli ste si ako sa zmenil retardér? Nemal fungovať tak, že ak zo aktivuješ, tak podľa stupna pri jazde z kopca "zbrzdí" zrýchlenie? Od 1.30 mi funguje ako nejaký posilňovač brzdenia, teda až vtedy, keď začnem brzdiť.
Moja chyba, predstavte si, že to bol problém s mŕtvou zónou na Steam ovládači, mal som na plyne minimum a i keď merač v nastaveniach neukazoval, že niečo registruje, tak niečo registrovať musel - kvôli tomu mi retardér vôbec nefungoval (teda len pri brzdení, kedy sa automaticky preruší plyn); stačilo pridať jeden stupienok od minima a už je to v pohode.

Inak, miňo i ostatní - u niektorých truckov sa menili lokácie pre niektoré zo zvukových súborov pre kamióny, takže je možné, že u niektorých zrazu začne chýbať nejaký zvuk - je potrebné čeknúť, či nie je update, prípadne vyinvestigovať, o akú zmenu šlo u konkrétneho kamióna.
CASE: Corsair 400C PSU: Evga 750 G2 MB: MSI Z97 Gaming 5 CPU: Intel i5-4690k@4,6GHz + Noctua D14 GPU: GTX980Ti Morpheus RAM: 16GB Fury Black SSD1: Crucial M500 120gb SSD2: 850 EVO 500GB HDD: WD Red 2TB Monitor: Philips 4065UC Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog

Napísať odpoveď

Návrat na "Hry a problémy s nimi"