ping

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
gombo11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 06. Mar, 2013, 09:45

ping

Príspevok od užívateľa gombo11 » Ut 24. Dec, 2013, 15:31

Ahoj , mam taky problem ze mam v jednej hre ping 40 do 100 a normalne som maval 30- 35 jeden tu pisal ze problem v routeri

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: ping

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 24. Dec, 2013, 15:45

- moze a ale skor nemusi....
- kde je server?
- aky mas ping na google.com a zoznam.sk?
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ut 24. Dec, 2013, 15:51

daj ping na

http://www.six.sk
http://www.antik.sk
http://www.cvut.cz
http://www.graz.at
8.8.8.8

uved na aky server sa pripajas s tvojou hrou, spravim ti pingy odomna. Router si nevymienal a doteraz problem v nom nebol, takze ani odteraz nebude. Daj aj traceroute http://www.six.sk a traceroute http://www.antik.sk aby sme videli kade ides a ako sa tvoja linka sprava.


Kurna ludia potrebujete pomoct ale nespravite absolutne nic vlastnymi silami a ani nie ste schopni poskytnut ake-take (nieze komplexne !!) informacie o svojom probleme. Nenapises ani toho sprosteho providera cez ktoreho ides... Nedajboze nejake okolnosti ako sa to stalo, zrazu zo dna na den, proste vobec nic.

Tak ti treba. Tymto sposobom ti pomoct nedokazeme.

Halo autoservis ? Pokazilo sa mi trochu auto.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

gombo11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 06. Mar, 2013, 09:45

Re: ping

Príspevok od užívateľa gombo11 » Ut 24. Dec, 2013, 16:07

UPC
a jako mozem zistit ten ping na googli ? O.o
nie som zas tak zdatny ako vy v tychto veciach

gombo11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 06. Mar, 2013, 09:45

Re: ping

Príspevok od užívateľa gombo11 » Ut 24. Dec, 2013, 16:16

neviem ci toto pomoze ale tu je ten server (hra LoL) vo frankfurte -> http://www.speedtest.net/my-result/3185149162

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: ping

Príspevok od užívateľa STENLY » Ut 24. Dec, 2013, 18:24

problém sa rieši tu http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 6#p1107166
+ zlá sekcia

:lock:
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

gombo11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 06. Mar, 2013, 09:45

Re: ping

Príspevok od užívateľa gombo11 » Ut 24. Dec, 2013, 18:59

dobre .. ale tam nikto neodopoveda

gombo11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 06. Mar, 2013, 09:45

Re: ping

Príspevok od užívateľa gombo11 » Ut 24. Dec, 2013, 20:13

Mozete prosim poradit lebo zatial mi nikto nedal dobru radu ...

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ut 24. Dec, 2013, 21:06

gombo, ja som ti dal uplne vybornu radu ba dokonca az ziadost o nejake informacie ktore by nas mohli doviest k vysledku. Spravil si, prosim, jednu jedinu vec z toho co som ti napisal ?

Nie.

"Halo servis, ja mam furt pokazene to moje auto ! Vobec ste mi neporadili." "vazeny pan zakaznik, ved ste nam doriti ani nepovedali co vlastne na tom aute mate pokazene, ci vam tam nieco skripe na prednych brzdach alebo ci vam odpadla zadna naprava".
"Halo servis, tak uz mi niekto pomoze s mojim problemom ?!"



Pocuvaj, urobis v prikazovom riadku UPLNE PRESNE to co ti tuto prikladam na obrazkoch. To nam umozni zorientovat sa v tvojej linke a urcit, kde by MOHOL byt problem :

http://77.247.224.52/ping/pict01.png
http://77.247.224.52/ping/pict02.png
http://77.247.224.52/ping/pict03.png

Dalej, ten "server vo frankfurte" co pises a ukazujes obrazok speedtestu, rozhodne NIE JE ten server kde sa ti pripaja tvoja hra. Ten server co mas na obrazku je nejaky testovaci server za ucelom zistenia rychlosti, co je na internete velmi osemetne ale to teraz nerozoberame. Vies nam napisat, na AKY KONKRETNY server sa s tvojou hrou pripajas ? Meno toho servera alebo IPcku, nech ho skusim pingnut aj ja aby sme vedeli tieto dve veci - moju a tvoju linku - porovnat a podla toho zistovat kde je problem ???

edit : aby si rozumel o co ide na tych obrazkoch, ping http://www.six.sk nam hovori aka je tvoja konektivita do Bratislavy (doriti ani mesto odkial si nepises, pre istotu). ping http://www.antik.sk nam hovori aky mas konektivitu na druhu stranu republiky, do Kosic. ping http://www.cvut.cz nam hovori o tvojej konektivite na Cechy kade sa chodi do Nemecka, konkretne je to Ceske Vysoke Uceni Technicke, univerzita s fenomenalnymi linkami. Ping http://www.graz.at nam hovori o tvojej konektivite dole do Rakuska, do Grazu (nie je podstatne pre riesenie Nemecka, ale chcem mat lepsi obraz o tom aku mas linku). ping http://www.stuttgart.de a ping http://www.munchen.de mi povedia nieco o tvojich pingoch do Nemecka, bohuzial Frankfurt.de sa neda pingat lebo to maju zakazane. Nasledne TRACERT prikazy ukazuju vsetky routre po ceste a z nich mozem VELMI PRESNE povedat, kde sa lame palica.

Ak tieto veci neurobis, nemame ti ako pomoct. To je cele, az takto velmi jednoduche. Jo a samozrejme pekne Vianoce !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

gombo11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 06. Mar, 2013, 09:45

Re: ping

Príspevok od užívateľa gombo11 » St 25. Dec, 2013, 18:42

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 2052_o.jpg
Tuto mas to co si mi napisal , a som z Bratislavy a servery tej hry su v datacentre v Frankfurte
a tu su tie tracerate : https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 0368_o.jpg

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » St 25. Dec, 2013, 20:30

no vidis, tak mame prve diagnosticke informacie. Na ich zaklade tvrdim toto:

1) tvoja linka je uplna tragedia vseobecne
2) mas obrovske, preukrutne vysoke pingy na six.sk a kedze si v Bratislave (a aj keby si nebol) tak je to sialene vela. Absolutne nie je normalne na SIX co je "slovenske internetove centrum" na Namesti Slobody 17 mas pingy s casmi 65ms, 94ms a 83ms ako ukazuje tvoj prvy vypis.

Samozrejme kedze uz Slovensky internet ti chodi UPLNE ZLE, nemozes cakat ziadny zazrak od zahranicneho a jasne to potvrdzuje vypis na seznam.cz (24 a 121 a 87 a 48ms), aj na rakusky Graz (34 a 146 a 95 a 53ms) a samozrejme aj smerom na Nemecko. Na traceroute vypisoch je jasne vidno ze problemy nastavaju uz od prvych (slovenskych) bodov na ceste.


Vzhladom na extremne cudne skackajuce slovenske cisla a zaroven extremne vysoke hodnoty si dovolim tipnut : ze ty ides cez radio ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

gombo11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 06. Mar, 2013, 09:45

Re: ping

Príspevok od užívateľa gombo11 » Št 26. Dec, 2013, 04:07

A co by si doporucil urobit ? Vymenit router ? Dik za radu , lebo ani wi-fi nejde ako isla teraz mam download na tablete ze 100 kb / s :? :furious:

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: ping

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Št 26. Dec, 2013, 13:17

cely tvoj problem je sposobeny radiom. Zrejme sa v tvojom okoli (vedlajsie byty) natrtkali nove radia o ktorych nevies a rusite sa, pretoze tie slovenske pingy tomuto jednoznacne napovedaju.

Doporucenia :

1) odpovedat priamo na jednoduchu otazku ktora ti bola polozena. Ked sa pytam ci ides cez radio, nemozes odpovedat "A co by si doporucil urobit ? Vymenit router ?" pretoze z toho hovno viem. Spravna odpoved znie "ano, idem cez radio. A co by si doporucil urobit ? Vymenit router ?". To ze ides cez radio mozem akurat tak dedukovat z tej poslednej casti vety o tablete - keby si to nenapisal, tak sme vsetci v riti a tazko ti nieco poradime. Nie, router nevymienat.

2) zapojit sa na ethernetovy kabel s pocitacom/notebookom a vyskusat to iste co doteraz (pingy, traceroute). Mal by si vidiet rapidne zlepsenie oproti tomu stavu co mas teraz. Tym jednoznacne zistime ci sa jedna o problem radia alebo nie.

3) po kabli vyskusat tvoju hru - samozrejme si vobec nenapisal meno servera na ktory sa pripajas lebo som to od teba ziadal asi len trikrat. Neviem ci je to take strasne tajne alebo co, v sucasnej situacii ti neviem lepsie poradit pretoze neviem na tej server kuknut s mojim pripojenim. K0k0t nechapes ze tebe chcem/chceme pomoct ?! Co ti ten server ukradnem alebo co ? Mne je v riti jedno aky mas server, ci v Moskve alebo v Budapesti.

4) ked ten kabel zaberie a bude to v pohode, prekonfigurovat radio. Tam je tak strasne vela moznosti ze pri tvojom style komunikacie sa ja osobne odmietam zucastnit tohoto procesu - taham z teba informacie jak zo partizana a nedari sa mi, takze tuto hadzem flintu do zita. Vseobecne doporucujem minimalne zmenit kanal a obmedzit datarate (hoci to znie zvlastne) - ked mas teraz maximum alebo 54Mbit/s, doporucujem nastavit 36MBit max. Dovod je prilis komplikovany na vysvetlenie, jedna sa o modulaciu ktore radio pouziva pri vyssich rychlostiach kde je predaleko citlivejsie na kvalitu signalu, jeho sirenie, akekolvek rusenia, noise floor atd. Dalo by sa riesit kopec dalsich detailov ale hovorim, ja to riesit nebudem lebo to je strateny boj pri tvojom pristupe.


Na tvojej zvlastnej odpovedi na moju jednoduchu otazku mi analytiku velmi stazuje "ani wi-fi nejde ako isla". Znamena to, ze ani kabel uz nejde tak ako isiel ? Podla vetnej stavby a zakonov logiky by to naozaj malo toto znamenat (=ze nejde ANI kabel ANI wifi tak dobre ako chodili), ale pri tebe sa fakt ani Ludovit Stur nevyzna. Skor OCAKAVAM ze len wifi nejde tak dobre ako islo a ze kabel si vobec neotestoval.

Dokazes postupovat podla jednoduchych slovensky jasne popisanych bodov alebo sa dockame od teba dalsej prekvapivej odpovede ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

gombo11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 51
Dátum registrácie: St 06. Mar, 2013, 09:45

Re: ping

Príspevok od užívateľa gombo11 » Pi 27. Dec, 2013, 03:24

Neviem jak sa vola server akurat ti viem povedat ako sa vola hra : leagueoflegends
no zas ja nie som taky pokrocily v PC ako ty ...
A to radio myslis ako ? co ? :?

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: ping

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 27. Dec, 2013, 15:31

mp3turbo napísal:daj ping na

http://www.six.sk
http://www.antik.sk
http://www.cvut.cz
http://www.graz.at
8.8.8.8

uved na aky server sa pripajas s tvojou hrou, spravim ti pingy odomna. Router si nevymienal a doteraz problem v nom nebol, takze ani odteraz nebude. Daj aj traceroute http://www.six.sk a traceroute http://www.antik.sk aby sme videli kade ides a ako sa tvoja linka sprava.


Kurna ludia potrebujete pomoct ale nespravite absolutne nic vlastnymi silami a ani nie ste schopni poskytnut ake-take (nieze komplexne !!) informacie o svojom probleme. Nenapises ani toho sprosteho providera cez ktoreho ides... Nedajboze nejake okolnosti ako sa to stalo, zrazu zo dna na den, proste vobec nic.

Tak ti treba. Tymto sposobom ti pomoct nedokazeme.

Halo autoservis ? Pokazilo sa mi trochu auto.
uz sme mu radili ale je dost zabrzdeny toto je uz jeho 3. topic a moderatorom to ocividne nevadi
PMkou som mu 3x napisal, nech PC vyskusa u kamarata, ani b**a a stale pytal radu.. Tak neviem ci niektori ludia su uz fakt dementni ci analfabeti, tak ja neviem...

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"