2 Windowsy

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Definy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 19:27

2 Windowsy

Príspevok od užívateľa Definy » So 21. Dec, 2013, 21:29

Predom sa ospravldnujem za mekcene ale mam ENG klavesnicu ..

Chcel by som sa spytat ake ma vyhody dva windowsy ? Teda jeden chlapik mi to tu urobil ze 1 na internet a tak a 2 na hry ..
Teraz to mam urobene tak ze mam C: na programy a proste len tak nic do toho nedavat, D: na hry instalacie a programy a E: na stahovanie .. To je dobre urobene ale, vlastne ja na tom druhom Windowse mam vlastne iba hry, explorel a to je vsetko ani antivirus a nic ine .. To by bolo v pohode ale ja co chodim denno denne na TeamSpeak a skratka flakam sa na tom pocitaci tak nebudem jak BLBEC predsa resetovat cely PC len aby som si vygooglil nejaku vec .. Riesenie, predsa nainstalovat avast plus chrome na ten 2 Windows ale potom preco mam ten prvy ? Snazim sa len pochopit ako to urobil ten chlapik ktory mi to tu robil :)

Windowsy su XP Professional
A pocitac nieje nejak nadupany, iba take stare hry a nejake novsie na low detailoch zvladne takze tak ..

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa mp3turbo » So 21. Dec, 2013, 23:34

tak to sa nesnaz pochopit lebo taku kravinu si este v zivote nevidel. Tie windowsy maju pristup na data krizomkrazom cize ked sa zaviri jeden, okamzite je chyteny aj druhy.

Jedina vec co ma akoze trosku vyznam je to, ze si hrami potencialne nerozoseres ten "hlavny" windows, ale to je cele o hovne. Taketo veci sa riesia uplne inak, velmi bezbolestne a cisto. Prakticky vyznam tvojej situacie nevidim ziadny.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1895
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Ne 22. Dec, 2013, 02:28

ten co ti to instaloval je urcite prvotriedny vol .. :facepalm:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Definy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 19:27

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa Definy » Ne 22. Dec, 2013, 11:29

No super sprava .. On sa mi tu drbe v kompe dva dni a aj tak posere ... :D Okey tak dakujem ..

Definy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 19:27

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa Definy » Ne 22. Dec, 2013, 11:43

Lock alebo vymazat tuto temu ;)

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 22. Dec, 2013, 11:53

pozri, nie je to ze "posere", je to ze "zbytocne komplikuje".

Pred virusmi ta to neochrani, ako pisem pretoze obidva windowsy maju pristup na vsetky disky, cize ked si zahnojis C: windows tak sa ti v pohode natrtka aj do D: windowsu a hier a naopak. Proste tadeto cesta nevedie, to je kravina.

Pre ucely "odolnosti voci zlyhaniu" je to ake-take riesenie, lenze nieco taketo sa podla mojho nazoru malo riesit inak : napriklad systematickym zalohovanim s moznostou vratit sa naspat v case do konkretneho bodu. Predpokladam ze nejake extremne dolezite data, hodne vela penazi alebo zivotu, nemas takze kazde dva dni automatickym taskom zozalohovat a zalohu umiestnit niekam na externe medium. Ked sa ti system rozosere, tak proste obnovis maximalne dva dni staru zalohu a kukas ci sa deje to iste. Ak sa deje, obnovis dalsie dva dni dozadu alebo rovno tyzden.

Dojdes o jednu alebo dve nainstalovane a rozohrate hry ? No boze, to sa svet nezruti.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20594
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 22. Dec, 2013, 12:35

odolný voči zlyhaniu?
ľahko sa môže skorej stať že jedného dňa sa Win 1 zobudí a rozhodne sa poriadne podkúriť Winu 2 :D
nakoniec to skončí tak že Win 1 potom ešte urobí harakiri
pekná blbosť
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 22. Dec, 2013, 14:00

UZ som take riesene PC videl, a ucinok to malo. Nie vzdy windows poserie virusmi, niekedy sa windows zacne spomalovat po mnozstve instalovanych programov, alebo po case - vsak to vsetci viete. Antivirak by mal byt v oboch, ale osobne zastavam nazor, ze to riesenie zle nieje.
Mam typka ktoremu som na PC kvoli staremu skenere a tlacke ktorych sa nechcel vzdat musel nahodit XPcko, ale kedze ten PC mal 4GB ram a pod., uz len pre jehol dobro som na Dcko dal Windows7, ktory tu rychlost aj vhodne zuzitkuje.

Osobne poznam ludi, co dokazu pokazit novonainstalovany win so zaplatami a avastom za dva mesiace, tak prave tym je vhodne nainstalovat na PC rovno dva winy. Jeden sa pokazi, nespusti, atd - maju druhy.
S tymi virusmi - to co je za somarina? Ved ja som virus ktory nakazuje zlozky nevidel uz riadne dlho. Aj posledny masovo rozsireny virus - Slovenska policia by na riesenie dvoch windowsov nemal... Prvy by nakazil, druhy by isiel.

Aj ked to co pises hore som uplne nepochopil, pochopim riesenie: Ccko Windows7 pre ludi co vedia co robia, Dcko Windows7 pre deti, somariny a pod., a Ecko data.
Sice uz som videl PC kde nejake expert instaloval windowsy sposobobom ze po starte sa na mna vyrutil zoznam 8mich xpciek :D

Ale ked niekto vie co robi, formatne obe particie, da cisty instal, som si isty, ze ked rizikovemu userovi PC padne jeden windows, ma druhy a nemusi nikoho vola. Samozrejme obe treba zaplatat, a dat antivir. Aj ked take riesenie by som skor uplatnil v pripade roznych verzii - Xp +7, 7+8.1
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20594
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 22. Dec, 2013, 14:11

hm už vidím ako má niekto kúpené 2x win :D

2 rovnaké win a dualbot 2 rôznych je niečo iné
takisto je otázka prečo by 1 win mal zasrať a druhé nie pochybujem že sa k tým druhým bude chovať inak
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Definy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 19:27

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa Definy » Ne 22. Dec, 2013, 14:51

Mam doma nejake kluce som ziskal k nejakej hre alebo co to bolo mam asi 4 na XP a 1 na W7 ale ten som uz pouzil na iny komp ..

Takze rekapitulacia : 2 Windowsy nema cenu mat teda ked neberieme do uvahy tie virusy a pod. .. ?

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20594
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 22. Dec, 2013, 15:03

podľa mňa to cenu nemá
kto zaserie 1 zaserie aj druhý a nie že nie :D

dual boot je vec iná napr W7 + XP alebo XP + W8 atd
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 22. Dec, 2013, 15:35

>> ked rizikovemu userovi PC padne jeden windows, ma druhy a nemusi nikoho vola.

ty a nebolo by dobre mat takto windowsov aspon desat ? Lebo ked mu jeden padne a ten druhy padne zachvilu tiez, tak potom ti predsalen bude volat... keby si mu nainstaloval desat windowsov a kazdy vydrzal len tri mesiace, tak mas skoro tri roky pokoj !!

Lebo chapes, ked pustis tie deti na D: windows, tak ti ajtak vymazu nieco z tvojho C: windowsu :)


Ze zlepsovak ? Dam si patentovat desat windowsov ? A pocuvaj, ked ti zavola ze "viete co, pan felipe, ze uz sa mi zrubal aj siesty windows" tak mu co povies "kliiiidek woe, daj dalsi zarez do steny a ked ich tam budes mat desat, potom mi volaj !"
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 22. Dec, 2013, 16:51

ty si lol...
a co takto ze nainstalujem rodicom win7, ti sa predtym stazuju ze im deti stahuju somariny a pod. a pc potom nejde.,.

zahesluju si "svoju" instalaciu windowsu, a deti sa tam nedostanu. deti maju druhy win.

samozrejme, jednemu userovi je to somarina davat, ak zadrbe prvy, tak aj druhy.. no rodicia+deti, pripadne win7+8.1, xp+7, xp+8.1 to e riesenie...

vlastne aj vy priznavate, ze keby mu ten typek dal 7+8.1 uz by to bolo good? ale 7+7 nieje? :)) trosku blbost nie?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20594
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 22. Dec, 2013, 17:05

neni to blblosť sú veci čo na XP idú na W8 nie poprípade naopak, na vyskúšanie...
btw a načo je detom XP a rodičom W7 :)
W7 sa zaserú iba ked niekto dá do ruky deťom svoje admin heslo :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: 2 Windowsy

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 22. Dec, 2013, 17:44

ano, XP+7 je pre teba dovod, lebo napr mas stary hw, ktory pod win7 nejde, okej beriem

a preco potom neuznas aj dovod, 7+7, ak chcu mat napr rodicia svoj windows, a windows pre deti. tak maju defacto 2pccka, akurat ich nemozu pouzivat v jednom case...

takisto ako mi das dovod na xp+7 ti dam ja na 7+7.. :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"