Windows 7 licencia

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1738
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa Matej.T » Ne 08. Dec, 2013, 15:21

Zdravim , chcem sa opýtať či je možné preniesť Windows 7 OEM . V minulosti som predal moju skladačku a ostal mi iba Windows 7 OEM. Je možné použiť túto licenciu na druhú skladačku , ktorú sa práve snažím poskladať ? Prečítal som už pár topicov na toms... a odpovede sa líšia dosť často.


Ďakujem !
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 08. Dec, 2013, 15:32

nelisia sa ... nie nemozes ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 08. Dec, 2013, 17:26

OEM - pokym ho neaktivujes, mozes pouzit kdekolvek...
AKonahle vsak zadas Product key z nalepky a prevedies AKTIVACIU, do Microsoftu sa odosle minimalne udaj o Zakladnej doske, a v pripade Windows7 aj jej seriove cislo. Tympadom, po tomto ukone uz aktivaciu na ziadnej inej doske /ani rovnakej/ neurobis. To je OEM... Viazane na Zakladnu dosku.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 08. Dec, 2013, 17:30

bohuzial nemas pravdu .... ako som pisal aj inde a ako pisali vsetci .... OEM musis mat na jednej fakture so zvyskom HW kde ju budes pouzivat . Vyzaduje to priamo licencia
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 08. Dec, 2013, 17:39

NO ak pride kontrola tak ano, musi byt sucast faktury. Ale doma ti to moze byt sumafuk, aktivacia je to, co cloveka zaujima. Jasne ze kontrolu bude zaujimat doklad :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 08. Dec, 2013, 17:39

normalne instalacku nainstalujes na iny pocitac, das aktivovat, aktivacie semtam prejde, ak nie zvolis aktivaciu cez telefon, tetuske povies ze si dostal na RMA novu dosku a ona ti potom povoli novu aktivaciu, ziadny problem, X krat oskusane...
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20582
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 08. Dec, 2013, 17:41

jop to je fakt ale legalita je 0 :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 08. Dec, 2013, 18:08

- jo, jo...
- ale ked to netrapy tu tetu z MS tak nas ostatnych to takties trapit nemoze.... nemozeme bit predsa svätejši jak pápež....

T. :-)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 08. Dec, 2013, 21:23

waw, to vazne funguje, ze staci povedat RMA? :) to dost pomoze, kedze v praci mam x PC kde slahli dosky, a X licencii je mrtvych.. :D aj ked to nebude 100% ale bude..
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20582
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 08. Dec, 2013, 21:26

mno ja som len povedal že zrazu to chce nový key
čo bola aj pravde kedže som zmenil dosku :laugh:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 08. Dec, 2013, 21:36

s MS treba jak klasici spievaju:

PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1738
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa Matej.T » Ne 08. Dec, 2013, 23:51

Radšej som kúpil novú OEM verziu , lebo to bude firemný PC. Ale tú pôvodnu licenciu využijem na Parallels :-)

btw xy rokov dozadu som náhodou aktivoval warez verziu Win 7. V dosť pofidernom servise mi menili dosku + insťalácia Win. Som volal na MS linku a tetuška mi povedala , že už "dosť PC je linknutých" na tomto seriale :D

Ďakujem ! :)
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa Snake » Po 09. Dec, 2013, 00:06

Nová licencia ti je nahovno, a tá stará taktiež. Bany rozdané, a máme tu zachvílu krásny začiatok týždňa :-)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1738
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa Matej.T » Po 09. Dec, 2013, 00:29

Ak sa smiem spýtať , tak prečo mi je nová licencia nah*vno ? :-)
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 7 licencia

Príspevok od užívateľa Snake » Po 09. Dec, 2013, 11:45

Lebo OEM je neplatné ak neodíde z firmy a aktivovanú už môžeš akurát zahodiť.
#rollerman

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"