HDD neukazuje celu kapacitu

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Carter
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 73
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2013, 10:35

HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa Carter » So 23. Nov, 2013, 23:50

Zdravim,potrebujem poradit,kamaratovi sme poskladali nove pc .
Ma tam
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 332694.htm
http://www.alza.sk/asrock-b75m-r2-0-d375144.htm
http://www.alza.sk/intel-core-i3-3240-d347058.htm
HDD sme rozdelili na 4 particie C,D,E,F,200,200,200,400 Gb,nainstalovali sme OS Win 7,vsetko ok,vsetky drivery s instalacneho CD MB.
Ale PC ukazuje len 2 particie,C,D po 200 gb,chyba tam E-200 Gb a F-400 GB.
Bios ukazuje 1000 Gb,nemozme najst problem.Viete poradit .
CPU:Phenon II X4 965,OC 3,95Ghz/1,060-1,445 V/,MB:MSI 760 GM-E51,VGA:MSI R9 270 X Hawk,RAM:Kingston 4x2 Gb,CL9,HDD.WD 250 Gb,WD 200 Gb,PSU:Fortron FSP 500-5OO Watt,CASE:Bitfenix Shinoby-White,DWDRW:LG,LCD:ASUS 24

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4158
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 24. Nov, 2013, 00:28

Co ukazuje Computer Management > Disk Management ?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1362
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa amd_sk » Ne 24. Nov, 2013, 02:06

Ovládací panel >>>systém a zabezpečenie >>> vytvoriť a formátovať oblasti na pevnom disku >>> a tam už budeš vedieť ;)
Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
i7 2600K @ 5Ghz + NZXT Kraken X62
MB:
ASUS P8P67Pro
RAM:
Kingston HyperX 2x4GB 1866mhz
SSD:
Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gainward GTX 1080 Ti Phoenix
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Dell S2716DG 2K 144hz G-sync
CASE:
Lian Li Lancool K62
COOLING:
12cm Noctua 600rpm outtake and Noctua 12cm 800rpm in PSU and 2x 14 Lian-Li 400rpm intake

Netbook: Lenovo Yoga 2 13, i7-4510u, 8GB RAM, 240gb SSD

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Užívateľov profilový obrázok
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12162
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Bydlisko: Hubová, okr. RK (31)
Kontaktovať užívateľa:

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa STENLY » Ne 24. Nov, 2013, 02:09

štart - pravým na Počítač - Spravovať - Správa diskov :D
PC1: MB: ASRock Z87M OC Formula CPU: Intel Core i5 4670K @ 3,4GHz RAM: Crucial BallistiX Tactical LP 4x4GB 1866MHz CL8 1,5V SSD: Crucial M500 240GB mSATA
HDD: WD Red 3TB GPU: Gigabyte GTX 970 4GB PSU: Corsair AX750 CASE: Corsair Obsidian 350D W Monitor: Dell U2412M (24") Repro: Logitech Z2300 + Samson SR850
PC2: MB: Gigabyte B75N CPU: Intel Core i3 3220 @ 3,3GHz RAM: Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600MHz CL9 1,5V SSD: Corsair Force 3 120GB HDD: Samsung F1 320GB
GPU: Asus GTX 660 2GB PSU: AC Fusion 550 CASE: Cooler Master Elite 130 DVD: Samsung SE-208GB/RSBD Monitor: Philips 227E (21.5") Repro: Microlab B77
PC3: MB: Gigabyte B85N CPU: Intel Core i3 4330 @ 3,5GHz RAM: Kingston 4+2GB 1333MHz CL9 1,5V SSD: Crucial M500 120GB mSATA HDD: Seagate Barracuda Green 2TB GPU: Asus GTX 750 Ti Strix 2GB PSU: Sharkoon SHA350M CASE: Cooler Master Elite 110

Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1362
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa amd_sk » Ne 24. Nov, 2013, 03:37

:beee:
Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
i7 2600K @ 5Ghz + NZXT Kraken X62
MB:
ASUS P8P67Pro
RAM:
Kingston HyperX 2x4GB 1866mhz
SSD:
Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gainward GTX 1080 Ti Phoenix
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Dell S2716DG 2K 144hz G-sync
CASE:
Lian Li Lancool K62
COOLING:
12cm Noctua 600rpm outtake and Noctua 12cm 800rpm in PSU and 2x 14 Lian-Li 400rpm intake

Netbook: Lenovo Yoga 2 13, i7-4510u, 8GB RAM, 240gb SSD

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Carter
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 73
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2013, 10:35

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa Carter » Ne 24. Nov, 2013, 10:22

350 gb sme nemali pridelene,a 200 gb bolo rezervovane systemom.V sprave diskov sme to pomenili a vsetko je ok.
Dakujeme za pomoc :cool:
CPU:Phenon II X4 965,OC 3,95Ghz/1,060-1,445 V/,MB:MSI 760 GM-E51,VGA:MSI R9 270 X Hawk,RAM:Kingston 4x2 Gb,CL9,HDD.WD 250 Gb,WD 200 Gb,PSU:Fortron FSP 500-5OO Watt,CASE:Bitfenix Shinoby-White,DWDRW:LG,LCD:ASUS 24

tomix
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Ut 02. Nov, 2010, 19:39

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa tomix » Ne 24. Nov, 2013, 12:39

Pri dnesnych PC nechapem naco je dobre delit disky nespomaluje to nahodou PC?

mp3turbo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 6531
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: Spišská Nová Vec

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa mp3turbo » Ne 24. Nov, 2013, 13:33

ma to svoje vyhody aj nevyhody, jedno terra by som nedelil ale to zase musime povedat ze ja nie som typicky domaci uzivatel.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 24. Nov, 2013, 15:03

200GB rezervovanych systemom...dobre si pobavil. Nie nahodou 200MB?

Rozdeleny disk nespomaluje pc, nieviem kde si taku debilinu pocul

1TB disk je praveze vhodne delit, nakolko aj dnes ti staci na OS a programy cca 50GB a ostatok si davas na druhu particiu. VYhody takehoto riesenia spoznas az ti spadne windows alebo C particia...
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 24. Nov, 2013, 16:43

ako keby nesiel preinstalovat system na sklbenej particii windows + data .... je to o 10min dlhsie .. inak pohoda ... jaj mam sam 150gb na C-cko a zvysok Dcko ... (PS: sam som zacinal s 50gb na C a postupne som zvysoval kazdym preinstalovanim ...)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 24. Nov, 2013, 18:21

naco sa serkat so zachranou dat z C ked ich mozem mat na D? len sformatujem C a reinstallnem, pripadne obnovim z image jednu tuto particiu. Odpada robota z datami. Preto sa disky delia.
Mne staci 64GB SSD na OS, office, programy a 1-2hry, na vsetko ostatne mam klasicke HDD. Treba sa naucit trepat si svoje data mimo systemovy disk.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

tomix
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 214
Dátum registrácie: Ut 02. Nov, 2010, 19:39

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa tomix » Ne 24. Nov, 2013, 18:25

V PC mam 500Gb a plus mam jeden 2,5palcovi externy kam si ukladam dolezite data co cini mozni 1Gb ostatne tam mam stejne iba natrepane filmi

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: HDD neukazuje celu kapacitu

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 24. Nov, 2013, 18:30

shiro napísal:naco sa serkat so zachranou dat z C ked ich mozem mat na D? len sformatujem C a reinstallnem, pripadne obnovim z image jednu tuto particiu. Odpada robota z datami.
to je ta horsia cesta - debilna cesta. A co tak cez live distro/ubcd vymazat adresar WIndows, PF a D&S ? :D

a so zvyskom suhlasim ... Vsetky dolezite data mat mimo systemovy disk a najlepsie 2x na roznych miestach .. btw. mne by asi 64gb nestacil ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"