Spustenie systemu

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
necrofibre
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: St 27. Sep, 2006, 02:00

Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa necrofibre » Pi 15. Nov, 2013, 07:24

Zdravím vsetkych.Kto mi poradi?
Kupil som jedno pouzivane PC,socket AM,Amd Athlon x64 3000+,1GB DDR2 ram,doska MSI k9a platinum,nVidia grafika PCIe,sata WD disk,400w zdroj. Mam taky problem. Pri novej istalacii Win 7 mi prebehne instalacia bez problemov,avsak po restarte,este nabehne aj uvodny boot screen,dalej uz to ani za Boha nejde,proste cierna obrazovka. Vedel by niekto,co s tym? Skusil som aj iny HDD aj nainstalovat XP,ale s rovnakym vysledkom. Vie mi niekto poradit,,kde moze byt chyba? :-(

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa felipe25 » Pi 15. Nov, 2013, 09:59

skusal si safe mode? inu grafiku? vyzera to ze ti niekto asi predal pc s tym ze vedel co to robi.. disk bol formatnuty, teda ziadny os predtym?
skus tam hodit nejaky linux,,, nejaky live windows,,,. ja to vidim na grafiku, ta zvykne robit problemy, ale nieje to iste.
aj ked vacsinou je to potom co clovek nainstaluje nove ovladace a pc sa uz nespusti :)
SKusil by som vybrat CPU, prefukat stlacenym vzduchom, aj RAMku, aj VGA... samozrejme, ak vies ako na to.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Pi 15. Nov, 2013, 10:11

Zeby AHCI?
HDD boli kompletne odobrate vsetky particie pri instalacii a znovu vytvorene nove a sformatovane?
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

necrofibre
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: St 27. Sep, 2006, 02:00

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa necrofibre » So 16. Nov, 2013, 00:42

Kyselinka napísal:Zeby AHCI?
HDD boli kompletne odobrate vsetky particie pri instalacii a znovu vytvorene nove a sformatovane?
Nie,ostal mi tam druhy disk,kde mam moje dokumenty.Ten HDD som mal povodne v inom PC,formatoval som len disk,kde bol Win. Mohlo by to byt,ze nebol naformatovany cely?

necrofibre
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: St 27. Sep, 2006, 02:00

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa necrofibre » So 16. Nov, 2013, 00:53

felipe25 napísal:skusal si safe mode? inu grafiku? vyzera to ze ti niekto asi predal pc s tym ze vedel co to robi.. disk bol formatnuty, teda ziadny os predtym?
skus tam hodit nejaky linux,,, nejaky live windows,,,. ja to vidim na grafiku, ta zvykne robit problemy, ale nieje to iste.
aj ked vacsinou je to potom co clovek nainstaluje nove ovladace a pc sa uz nespusti :)
SKusil by som vybrat CPU, prefukat stlacenym vzduchom, aj RAMku, aj VGA... samozrejme, ak vies ako na to.

Skusal som aj Safe mode,avsak ten zlyhal tiez,vyhodilo mi to tu obrazovku,ze ceka na prvni spusteni a instalace bude pokracovat po restarte.Lenze po nom mi robi zasa ten spominany problém. Inu grafiku nemam,takze neviem to odskusat.
Predtým tam bol Win 7 takisto,len bol HDD v inom PC,popisal som to v reakcii vyssie.
Skusil som vsetko prefukat,precistit,ale vysledok je stale rovnaký.

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa Kyselinka » So 16. Nov, 2013, 01:40

necrofibre napísal:Nie,ostal mi tam druhy disk,kde mam moje dokumenty.
Aky druhy disk? :hmmm:

Ten WD si tam daval z inej zostavy, ci tam uz bol? A bol na nom system?
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

necrofibre
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: St 27. Sep, 2006, 02:00

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa necrofibre » So 16. Nov, 2013, 09:38

Kyselinka napísal:
necrofibre napísal:Nie,ostal mi tam druhy disk,kde mam moje dokumenty.
Aky druhy disk? :hmmm:

Ten WD si tam daval z inej zostavy, ci tam uz bol? A bol na nom system?
Spominal som,ze som tam daval svoj disk z mojho stareho PC,a na tom uz bol instalovany aj Win.Tento disk mam rozdeleny na dva oddiely,a na tom druhom oddieli mam hudbu,foto atd. Tak som to myslel. Pri tejto novej instalacii som len formatoval ten prvy oddiel,kde bol Windows. Nemyslim zeby to bol problem s HDD,lebo som skusil aj iny tam dat,avsak problem pretrváva :(

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa Kyselinka » So 16. Nov, 2013, 11:52

Skusal si iny sata port? Bios je v defaulte?
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
raul
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 323
Dátum registrácie: Ne 11. Sep, 2011, 12:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa raul » So 16. Nov, 2013, 17:09

Skusil by som takyto postup:

1. odpoj z dosky druhy disk a nechaj tam len ten, na ktory budes potom instalovat
2. :!: Uisti sa, ze na tomto disku nemas ziadne dolezite data - v dalsom postupe bude disk komplet zmazany.
2. V biose naloaduj default hodnoty, tak ako ti radil Kyselinka
3. Stiahni si DBAN: http://www.dban.org/download a napal si image na DVD alebo si vytvor bootovacie USB.
4. Nabootuj DBAN, zvol moznost Quick Erase a spusti (moze to trvat aj par hodin, zavisi od velkosti disku atd.)
5. Vyskusaj nainstalovat windows 7 (stale maj pripojeny len jeden disk)

DBAN na rozdiel od obycajneho formatu zmaze naozaj vsetko (teda aj datove oblasti ktore po pouziti format utility ostanu zachovane) Nezarucujem, ze to zaberie ale mozes aspon skusit :)
Spoiler: ukázať
MONITOR: Eizo EV2436WFS

necrofibre
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: St 27. Sep, 2006, 02:00

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa necrofibre » So 16. Nov, 2013, 21:48

raul napísal:Skusil by som takyto postup:

1. odpoj z dosky druhy disk a nechaj tam len ten, na ktory budes potom instalovat
2. :!: Uisti sa, ze na tomto disku nemas ziadne dolezite data - v dalsom postupe bude disk komplet zmazany.
2. V biose naloaduj default hodnoty, tak ako ti radil Kyselinka
3. Stiahni si DBAN: http://www.dban.org/download a napal si image na DVD alebo si vytvor bootovacie USB.
4. Nabootuj DBAN, zvol moznost Quick Erase a spusti (moze to trvat aj par hodin, zavisi od velkosti disku atd.)
5. Vyskusaj nainstalovat windows 7 (stale maj pripojeny len jeden disk)

DBAN na rozdiel od obycajneho formatu zmaze naozaj vsetko (teda aj datove oblasti ktore po pouziti format utility ostanu zachovane) Nezarucujem, ze to zaberie ale mozes aspon skusit :)
Diky,skusim.Nie je to nieco podobne,ako program HDD Low Level Format,ci ako sa to presne vola? Nemam dnuka dva disky,to je len jeden a ten mam rozdeleny na dva oddiely. Este reset BIOSu som neskusal,ale urobim aj to a potom dam vediet

necrofibre
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: St 27. Sep, 2006, 02:00

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa necrofibre » So 16. Nov, 2013, 21:53

Kyselinka napísal:Skusal si iny sata port? Bios je v defaulte?
Nie,to som este neskusil,ale myslis zeby to mohlo nejak ovplyvnit funkcnost HDD,ked ho prepojim na iny SATA port? Nemyslim,ze to nieco zmeni,ale skusim aj ten reset BIOSu aj toto. Diky za rady

necrofibre
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: St 27. Sep, 2006, 02:00

Re: Spustenie systemu

Príspevok od užívateľa necrofibre » So 23. Nov, 2013, 09:49

Nazdar chalani, takze predsa bola graf. karta chybna. Problem vyrieseny kupou novej :-(

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"