Reinstall XP bez CD

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
4D4M
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1065
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 15:50
Bydlisko: Bratislava/Levice

Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa 4D4M » Ut 13. Aug, 2013, 19:49

Čaute prosím vás o radu, mám u seba notebook a potrebujem na ňom reinstallovať windows XP, ale nemám CDčko. Sériový kľúč mám origniál napísaný na NTB zospodu. Dá sa systém nejako preinsštalovať aj bez CD ako áno ako mám postupovať?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7513
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 13. Aug, 2013, 20:30

pokial nemas recovery particiu tak nic nepreinstalujes, bez cdcka.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

macejd
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 141
Dátum registrácie: So 06. Jún, 2009, 20:20
Bydlisko: Žilina

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa macejd » Ut 13. Aug, 2013, 20:36

Inštalačnú sadu (CD) budeš potrebovať.
Dá sa inštalovať z USB - na ktorý najskôr musíš dostať tú inštalačnú sadu - postupy nájdeš.

Najlepšie by asi bolo, ak by si mal nejakú CD mechaniku aj zo stolového PC a tú cez USB/SATA/ATA redukciu pripojiť k NTB.

Prípadne pozri, či tam nie je recovery partícia, z ktorej by to malo tiež ísť.

Užívateľov profilový obrázok
4D4M
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1065
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 15:50
Bydlisko: Bratislava/Levice

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa 4D4M » Ut 13. Aug, 2013, 20:43

Prosím vás kde by sa mala ta recovery partícia nachádzať?

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa Mimiik » Ut 13. Aug, 2013, 21:36

Bote stiahni si cd z netu, pri setupe zadas produkt key co mas na NB a je to vyriesene :)
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5307
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa Fullesh » Ut 13. Aug, 2013, 22:12

pozri cez spravcu diskov, ci tam nieje nejaka skryta particia recovery, ak tam bude, tak si najdi ako sa pri boote zapina recovery na tvojom ntb a mas to.
|MB| Gigabyte B450 I Aorus PRO |CPU| AMD Ryzen 1600X |CPU's Cooler| Noctua
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU| nVidia GTX1060 6GB GamingX
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Seasonic 400W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1949
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Bydlisko: Nitra - Vráble (22)

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa trojan4x4 » Ut 13. Aug, 2013, 22:27

Nešpekuluj, stiahni z netu požadovanú verziu operačného systému, zadaj OEM kľúč a máš origo jak vyšité. :good:
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 14201
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 13. Aug, 2013, 22:44

Nie nema, Xpcko malo OEM specific kluce, az NT6 ma univerzalne a vie konvertovat release channel. Takze moze stiahnut virgin oem, ale kluc mu to nevezme, nakolko kluc je generovany este aj na jazykovu mutaciu.





.

Užívateľov profilový obrázok
trojan4x4
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1949
Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Bydlisko: Nitra - Vráble (22)

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa trojan4x4 » Ut 13. Aug, 2013, 22:46

Takže to nebude také jednoduché... :red:

Nezostáva ti nič iné, len skúšať šťastie :hohaha:

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... C=featured ;)
Spoiler: ukázať
CPU ► AMD FX-8320
COL ► Scythe Orochi
MOB ► Gigabyte-990XA-UD3
RAM ► Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600Mhz
GPU ► AMD MSi R9 280X OC Edition
SSD ► Crucial M4 128GB
HDD ► Barracuda 1TB
PSU ► Cooler Master RS-700W
CSE ► Zalman Z11+
PHO ► Nokia Lumia 930 32GB WP8.1
I AM FX =

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 13. Aug, 2013, 23:49

No, zaujimave, ze som preinstaloval viac ako desiatky notebookov s Windows XP Home Edition alebo Professional, a vzdy som pouzil originalne anglicke instalacne medium Win XP Home alebo Professional, dokonca s doma vyrobenym SP3 integrovanym, a nikdy nebol po instalacii problem s aktivaciou OEM kluca na nalepke :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5307
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa Fullesh » St 14. Aug, 2013, 00:19

Je rozdiel "nezobere kluc" a "aktivovat kluc" ;)
|MB| Gigabyte B450 I Aorus PRO |CPU| AMD Ryzen 1600X |CPU's Cooler| Noctua
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU| nVidia GTX1060 6GB GamingX
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Seasonic 400W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa Mimiik » St 14. Aug, 2013, 05:42

Je pravda ze je rozdiel v klucoch, ale zatial som sa pri xy kompoch stretol max. s klucmi ktore mi pri EN SP3 instalacke nezobralo a SP2 setup mi ich zozral preto vzdy pcham do mechaniky sp2 setup cd a uz dlhsi cas som s tym problem nemal, raz som mal problem s nejakou zakupenou krabicovou verziou co nechcela zobrat kluc pri klasickom oem install cd, uz neviem co to bola za licencia ak si spomeniem dam vediet, tam mi bolo treba akurat original cd od toho produktu ale s tymto by fakt problem mat nemal :-) .
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5864
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa felipe25 » St 14. Aug, 2013, 14:35

No ved tym co som napisal som zaroven potvrdil, ze mi kluc brala aj instalacka Win XP s integrovanym SP3 cez nlite :)
Nestalo sa mi, aby nie...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2947
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Reinstall XP bez CD

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Št 10. Okt, 2013, 11:18

Caute mam dosku GA-G33-DS3R s WD Green 1.5TB a s SSD 32GB Adata, rozbeham na tom XPcko ? Na tom SSD ? Pretoze instalacka mi nechce najst to SSD (AHCI zapnute), bez AHCI nevyhlada SSD vobec, ak odpojim SSD, vypnem AHCI - tak ak dam na 100GB vytvorenu NTFS particiu na tom WD Green (vytvarana vo Win 8 kde je aktualne na tom SSD), tak ju zformatujem este v tom instalatore, nakopiruje sa tam windows a po restarte by mal nabootovat a instalovat sa dalej - ale namiesto toho vypisuje "chyba citania disku, stlacte ctrl + alt + del k restartovaniu).

Co robim zle ?

Edito: skusim cez nlite najst ten spravny AHCI ovladac...
#povinnakarantenaforever
#igornahrad
#sitojederave

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"