WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4159
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Príspevok od užívateľa molnart » So 10. Aug, 2013, 17:04

Ahojte,

mam problem: na firemnom notasy sa potrebujem dostat spat do domeny. Ide o to, ze chcel som z kompu zazalohovat data doma na NAS, a kedze som ho v sieti nevidel, chcel som prehodil domenu do lokalnej Workgroupy. Toto sa mi ku podivo podarilo, ale ked som chcel dat naspat, tak system uz domenu neakceptoval (pravdepodobne preto lebo sa nevedel dostat na server).

Po restarte sa ani neviem dostat do kompu, kedze neakceptuje moje heslo z dovodu absencie domeny. Je nejako mozne aby som sa z toho dostal vlastnymi silami? Spravcovia v robote maju reakcnu dobu aj dva dni, a tolko nemozem byt bez kompu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Príspevok od užívateľa Snake » So 10. Aug, 2013, 17:21

Smola, musis mat pristup k DC, ak nemas tak sa do domeny nedostanes. A este potrebujes byt Admin, aby si vedel zaradit PC do domeny.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4159
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Príspevok od užívateľa molnart » So 10. Aug, 2013, 18:11

na pc som lokalny admin (raz mi to dali a nedopatrenim by to zabudli odobrat). ale myslis ze ked notas zapojim do firemnej siete tak tu domenu automaticky "chyti"? lebo teraz je konfignuty pre workgroup a nie pre domenu...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Príspevok od užívateľa Snake » So 10. Aug, 2013, 18:25

Local Administrator != Domain Administrator

Neviem ako je siet nastavena, ci tam je auditing a podobne. Ci tam je nejaky RODC a ci mas nanho prava a podobne, kazdopadne, ak ti to povoli vratit sa spat do domeny (na co spravcov urcite upozorni, budes mat plus pred sefom lebo je to dost security fail), tak vsetko bude v stave ako pred opustenim domeny :), zistis v pondelok.

PS: Poradil by som ti VPNku este, ale kedze WinXP nevie SSTP tak by som to z dovodu bezpecnosti neskusal, ak mate L2TP/IKEv2 VPN mozes pouzit tu, ale rozhodne neposielaj nic cez PPTP.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4159
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Príspevok od užívateľa molnart » So 10. Aug, 2013, 19:54

no tu VPN mi radis zbytocne, lebo mojim hlavnym problemom je, ze ze sa neviem do kompu prihlasit vobec, lebo mi neakceptuje heslo, teda ani VPN nespustim.

domain admin samozrejme nejsom, len dufam ze to pojde vyriesit na dialku, lebo ked chlapik bude musiet prist tak sa ho nedockam
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Príspevok od užívateľa Snake » So 10. Aug, 2013, 21:16

To nemáte ani konfignutú VPN pri logine? To čo za majstrov vám to tam spravuje?

Lokálneho usera vieš aspoň?
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4159
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Príspevok od užívateľa molnart » So 10. Aug, 2013, 21:28

vpn funguje cez cisco vpn, ktore treba po nalogovani do win spustit a a prihlasit sa domenou a loginom. lokalneho usera poznam iba seba, ale neberie to moje heslo.

a majstroch ktori to spravuju si iluzie nerobim, lebo ja napr. ficim na 7 rocnom thinkpade x60, a este mozem byt rad ze mam notebook, lebo su aj vyssie postaveny ludia ktory maju len stolove pc (z roku 2004), lebo notebook im uz neusiel. a dokonca pred dvoma rokmi po dvojmesacnych schvalovackach mi schvalili aj novu baterku :D mimochodom je to jedna z najvacsich firiem na slovensku s cez 2000 zamestnanacami (nie statna)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: WinXP - ako sa dostat spat do domeny

Príspevok od užívateľa Snake » So 10. Aug, 2013, 21:47

och :D lutujem ta :D

Dalsi blbci s Cisco VPN, ked tu mame FIM, UAG, a SC...

Niekedy mam pocit, ze tito ludia nasadzuju bullshity tohto typu (OpenVPN a pod), len aby mali niekedy co robit...
#rollerman

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"