Black screen of...?

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
TheRousten
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2011, 16:53

Black screen of...?

Príspevok od užívateľa TheRousten » Ut 19. Feb, 2013, 23:29

Dobrý deň,

ako už z názvu vyplýva, objavila sa mi čierna obrazovka s popismi typu "check if your hardware is installed correctly" a pod. a dumpne RAM do HDD. Toto sa mi stalo zatiaľ len dvakrát a to pri hraní hry. Hra nie je náročná a je to stariša hra, konkrétne Medieval Total War II. Moja zostava pozostáva z A6-5400K, 4GB Kingston 1866MHz RAM, MSI A75MA-E35 a Corsair VS350.

Na CPU som hodil Chladič ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2 a nasmeroval som ho tak, že berie vzduch zospodu a ide to do PSU. Na skrinke mám jeden intake fan o priemere 12cm (vpredu).
Otáčky ventilátora na CPU som nastavil z pôvodných 50% na 62% ale stalo sa tak znovu.

Musel som meniť RAM zo slotu 1 do slotu 2, teda jednotka je prázdna. Je to kvôli tomu, aby som tam mohol dať chladič (zavadzala o 2 mm).

Ďakujem za pomoc

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6757
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 04. Mar, 2013, 22:16

skus zistit cislo poruchy...
inac to moze byt napr. vadna ram

TheRousten
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2011, 16:53

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa TheRousten » Pi 12. Apr, 2013, 15:33

Stalo sa to znovu tak som čosi odpísal.... Veľa tam toho na odpisovanie nie je a rýchlo to zmizne. Takže tu je len toto

00000007 toto je jedno z tých čísel čo tam bolo. Viac som nezachytil tuším že toto číslo veľmi smerodajné nie je.

Edit: Padlo mi to znovu, tentokrát som hral Crysis. Hral som asi polhodinu. Nestihol som však odpísať tie čísla. Dá sa to niekde nastaviť tak, že keď sa tá obrazovka vyskytne, tak tam ostane až pokým ju nezruším (hard-reset?)? Boli tam však všade FF a čísla tuším 6438 alebo také dačo. Vraj mám skontrolovať či mám správne nainštalovaný HW... :?

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Pi 12. Apr, 2013, 16:39

Pokial nemas zruseny pagefile, tak sa ti to uklada do minidumpu a ten najdes v zlozke Windows ;)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

TheRousten
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2011, 16:53

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa TheRousten » So 13. Apr, 2013, 10:58

ahoJ Kyselinka,

našiel som ten minidump zložku. Nevidím tam však súbor so včerajším dátumom, naposledy len 16.3. ale samozrejme aj 19.2. Je to vo formáte .dmp a neviem v čom to otvoriť, v notepade tam vidím len hakybaky. Čo ďalej?

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa Kyselinka » So 13. Apr, 2013, 10:59

BlueScreenView
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13626
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa Snake » So 13. Apr, 2013, 17:08

uploadni tie dumpy niekam hore
#rollerman

TheRousten
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2011, 16:53

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa TheRousten » Ne 14. Apr, 2013, 09:15

Ahojte,

už som si stiahol bluescreenview. Našiel som to a uložil tie reporty do .txt. Uploadol som to v zipe na tento link http://uloz.to/xF8ZACKw/bluescreen-zip
Je tam 5 súborov, viac ich nemám :rolleyes:
Ďakujem

TheRousten
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2011, 16:53

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa TheRousten » Ne 21. Apr, 2013, 15:00

Prišiel niekto na niečo?

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13626
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 21. Apr, 2013, 15:13

ked uploadnes dumpy mozno na nieco pirdeme
#rollerman

TheRousten
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2011, 16:53

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa TheRousten » Po 22. Apr, 2013, 08:36

Uploadol som ich do predchádzajúceho príspevku na ulož.to

http://uloz.to/xF8ZACKw/bluescreen-zip

Je tam 5 reportov z BlueScreenView.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13626
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa Snake » Po 22. Apr, 2013, 09:32

tie sú mi na dve veci, ja potrebujem dumpy
#rollerman

TheRousten
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2011, 16:53

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa TheRousten » St 24. Apr, 2013, 22:12

Ok, tu sú teda v originálnej podobe.

http://uloz.to/xqBWEKtg/dumpy-zip

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13626
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa Snake » Št 25. Apr, 2013, 21:28

Problém je v grafickom ovládači, padá DirectX MMS, pokiaľ nepomôže výmena drivera, tak je problém v MoBo/CPU.
#rollerman

TheRousten
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 38
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2011, 16:53

Re: Black screen of...?

Príspevok od užívateľa TheRousten » So 27. Apr, 2013, 19:38

Preinštaloval som si grafické ovládače takým istým spôsobom ako TU, odinštaloval som ich, použil som sweeper a nainštaloval nanovo, medzi tým rebooty. Hľadal som ako by som mohol odinštalovať a znovu nainštalovať DirectX ale dočítal som sa, že sa to nedá, pretože je to súčasť winu.

Sú ešte nejaké softvérové možnosti?

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"