Počítač na spôsob "Gaikai"

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Zemtriz
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 29
Dátum registrácie: Pi 11. Máj, 2012, 12:33

Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Zemtriz » Pi 18. Jan, 2013, 19:08

Ahojte!
Možno trochu absurdná otázka, ale zaujímalo by ma, či sa dá spraviť domáci počítač na spôsob centrálneho počítača.
Presnejšie mám namysli, že low-end počítač by sa napojil na high-end a ten by spracovával informácie, napríklad hru, prijímal vstupy a odosielal obraz. V podstate najlepšie celý operačný systém. :-)

Dakedy bol počítač ako CM7202 čo bol v podstate veľký ako skriňa a potom malé terminály, ktoré sa dokázali súčasne napojiť a využívať ho.

Či windows, či Linux to ma netrápi. Len ma zaujíma, či sa to dá. Samozrejme, všetko sa dá, len treba vedieť ako a to ja neviem :-)

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 18. Jan, 2013, 20:16

Ano da sa, vola sa to VDI, a kedze to nevies, cena za konfig za pohybuje od 700€ vyššie bez materiálu a licencií.
#rollerman

Zemtriz
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 29
Dátum registrácie: Pi 11. Máj, 2012, 12:33

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Zemtriz » Pi 18. Jan, 2013, 23:45

Vďaka.

_d3_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: St 17. Mar, 2010, 14:08
Bydlisko: Nové Zámky / Bratislava

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa _d3_ » Št 24. Jan, 2013, 11:51

1) ak mas doma napr. vykonny pc a slaby laptop mozes skusit obycajne RDP (remote desktop vo win) pripojenie z laptopu na pc.
v domacej sieti nie je potrebna ziadna zlozita konfiguracia, len povolit RDP na PC a poznat jeho IP adresu.
na pripojenie mimo domu je potrebne nakonfigurovat presmerovanie portov na routri (port 3389 aby smeroval na IP tvojho PC).

2) pouzit Teamviewer, na nekomercne ucely je zadarmo, velmi jednoducha zalezitost. nie je vhodne na hry.
http://www.teamviewer.com/sk/index.aspx

jesus1992
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38
Bydlisko: Bratislava, ruzinov

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa jesus1992 » Št 24. Jan, 2013, 13:21

myslim ze ani jeden sposob nie je vhodny na hry :D a myslim ze myslel nieco na styl cloudu cize iba mat stroj ktory by spracoval vypocty a jemu posielal iba informacie bez toho aby musel robit na samotnom PC (monzo sa mylim)...
Battletag: Expodan#2226

_d3_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: St 17. Mar, 2010, 14:08
Bydlisko: Nové Zámky / Bratislava

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa _d3_ » Št 24. Jan, 2013, 14:31

RDP 8 (mozne nainstalovat aj do win7 sp1) by mohlo byt vhodne aj na hry podla infa na [H], ale neskusal som osobne. teda v pripade pc+laptop napr., nie v cloude.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Snake » Št 24. Jan, 2013, 18:54

lenže RDP8 update iba pridáva podporu pripojenia na RDP8 OS, Win 7/Vista /Srv 2k8 stále bude používať RDP7.1. A ano, má UDP bursting, takže je viacmenej vhodný na hry, nie ale na fps.
#rollerman

Zemtriz
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 29
Dátum registrácie: Pi 11. Máj, 2012, 12:33

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Zemtriz » So 26. Jan, 2013, 13:04

Našiel som 3 celkom zaujímavé riešenia VDI ale čisto pre Linux.
X2Go
LTSP - čo je priamo zabudovaný v Linuxe
Spice

TeamViewer a Remote Desktop neprenášajú obraz z grafických aplikácií ako sú hry. Je len čierne okno ak sa dobre pamätám.
V každom prípade aj tak plánujem nainštalovať Linux, len musím potom preinštalovať aj windows. Lebo chcem odtrhnúť pár GB z HDD, kde je windows a nejde to bez toho, aby som ho nenaformátoval. (Partície robím cez GParted na USB)

Ináč vďaka za všetky tipy :)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa dexterav » So 26. Jan, 2013, 15:44

mno partícia rsp jej veľkosť ide určite meniť aj bez formátu ;)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Zemtriz
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 29
Dátum registrácie: Pi 11. Máj, 2012, 12:33

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Zemtriz » So 26. Jan, 2013, 17:40

To som si aj ja myslel. No zrejme som našiel riešenie:

Kód: Vybrať všetko

http://gparted-forum.surf4.info/viewtopic.php?id=16522

_d3_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: St 17. Mar, 2010, 14:08
Bydlisko: Nové Zámky / Bratislava

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa _d3_ » Ne 27. Jan, 2013, 11:00

Zemtriz napísal:TeamViewer a Remote Desktop neprenášajú obraz z grafických aplikácií ako sú hry. Je len čierne okno ak sa dobre pamätám.
jj, funguje len vo windowed mode :/

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 27. Jan, 2013, 14:05

Na hry treba RemoteFX
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6694
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Papek » St 05. Feb, 2014, 14:13

Viem ze je to tu rok stare, ale zaujima ma to RemoteFX. Z desktopovych to podporuje len Win 8 Enterprise. Cize ked to chcem vyuzivat, staci ked mi bezi na masine Enterprise verzia Win a na tablete (napr. iPade) mi bezi standardny RDP klient od MS, ci to musi byt tiez PC s Win 8 Enterprise?
flylo... you gotta help me man.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13628
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Snake » Št 06. Feb, 2014, 13:33

neviem ci iPad je zrovna dobry priklad ale ano, virtualka musi byt Ent.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4599
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Počítač na spôsob "Gaikai"

Príspevok od užívateľa Chris » Št 06. Feb, 2014, 14:31

presne takto uvadzali na MVA, ze vela userov si vyuzitie RemoteFX zle vysvetluje. Urcite to neni vhodne na hry.
Mozno max na CAD alebo pod, ale na hry urcite nie. Mozno nejako s 10Gbit sietou, ale aj tak....
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"