LINUX

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » So 18. Mar, 2006, 00:35

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 22:49, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
paric
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 219
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Ruzinov

Príspevok od užívateľa paric » So 18. Mar, 2006, 11:30

No mne vyslo KUBUNTU UBUNTU a MANDRIVA :8O:

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Pi 07. Apr, 2006, 12:53

Vsetci co mate GNOME 2.14(KDE 3.5.2) si urcite skuste XGL/compiz je to pecka. vcera som to rozchodil na UBUNTU a poviem vam, NEMA TO CHYBU!!!!
vilko brana a cely mrkvosoft moze plakat v kute. fici to na kazdom PC (este aj NB 733mhz)a efekty no krute :-)
navod:http://linuxos.sk/clanok.php?clanokid=172
videjko: http://www.linuxos.sk/downloads/xgl-bastion-xvid.avi
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » Po 17. Apr, 2006, 16:11

PLS ako spustim slax-live?mam iso na cd a tusim to nenajde klavesnicu,lebo nech robim co chcem na nic to nereaguje?ako dlho moze hladat hw?
inac idem teraz na ubuntu 5.10 live distr. a celkom sa mi to pozdava,akurat ako zmenim obn.frekv.crt?
pripadne kde najdem nejake prirucky v cz al.sk?THX

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Po 17. Apr, 2006, 16:40

slax live spustis takto: napalis si .iso subor ako image disk. potom fuknes do mechaniky a v biose nastavis prioritu bootu na dvd rom miesto HDD. inak ak mas klavesnicu USB tak ju musis povolit v biose (detect USB keyboard) niekedy to pomaha...
inak rozlisenie obrazovky zmenis: system->predvolby->rozlisenie obrayovky :-)
inak ak chces sa venovat tuxovi normalne tak sa vykasli na loive distra a nainstaluj si ho normalne na disk
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » Po 17. Apr, 2006, 16:57

ee slax mam vsetko ako ma byt iso disk bootujem z neho,klavesnica ps2,ale nejak mi to nechce ist...nereaguje to na ziadnu klavesu :?
zatial si len prezeram tieto linuxy pred casom som pouzival mandrake 10.0,ale tieto ma chytili viacej :) nevies kde by sa dali stiahnut nejake manuali? thx
jo a to ubuntu live ma len 60Hz viac mi nechce dat :? hm treba nieco na zaciatku nastavit?
mno uz to mam :) parada :wink:

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Po 17. Apr, 2006, 23:16

no live distra je skoda nastavovat. vravim, hod tam normalne instalacne ubuntu. kludne verziu 6.06. lebo v live distre sa ti nastavenia zmazu ked vypnes PC, chapala? naprd je to furt nastavovat v konfiguraku....
a s tym slaxom neviem...
inak manualy. su ved pozri stranku vyrobcu...www.mandriva.com
www.ubuntu.com
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » So 22. Apr, 2006, 08:07

idem uz na tom slaxe-live,dojmy:vyborne!napr nacitanie stranok oproti IE a FF pod Win o poznanie ryxlejsie a aj ine aplikacie otvaranie foldrov a sucasne spustenie xx aplikacii no problem aj najdenie na disku ntfs no problem....krasa.. :o
unbutu skusim plnu instalacku neskor,uz je na naxystana na cd :wink:
apropo co tak Linspire?tiez som to stiahol
:P

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » So 22. Apr, 2006, 16:11

uprimne linspire je to iste ako windows po pol roku bez firewallu. na forach som dost cital ze je pomale!! co je skoda, lebo CNR vyzera dobre. nevyhodou je ze je malo rozsirene a vacsina sluzieb je platena (prave CNR) to uz je o dost lepsie UBUNTU 6.06. tiez postavene na debiane. ma plnegraficke nastavovatka, instalatka a vyuziva kazdy SW ktory je pre debian vsetky vetve (cca 19000 ks SW) ale ved skus... :wink:
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » So 06. Máj, 2006, 03:13

mam mandrivu 2006. vyuzivam ako system kde tak aj ice wm. ten ice wm mi viacej vyhovuje kedze mam velmi obmedzene moznosti na booku a ide o poznanie rychlejsie. lenze vadi mi v nom ze tam neviem nikde ani nastavit ani zapnut ten panel co je standardne vpravo dole s hodinkami a dalsimi *covinami. tie hodinky sem tam chybaju a hlavne stav baterky a prijem wifi by bodol.
ako updatnem kodek pre divx lebo hadze mi tu nejake divne pixely zelene. alebo aky prehravac odporucate, zatial bezin na defaultnom cofeine
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » So 06. Máj, 2006, 09:55

potrebujes doinstalovat kodeky (podla licencie, mozu prehravat iba volne sirene subory...ogg napr.)
1.nainstaluj mplayer
2.nainstaluj kodeky "w32codecs-all" (vsetky kodeky ake na svete existuju okrem dvdcka). dvdcss (kodek na dvdcko)
3. stiahni font "ARIAL" a rozbal ho do adresara ~mplayer/fonts (aby sa ti zobrazovali spravne nase slovenske a ceske znaky)
tradidadida to je vsetko
pre mp3 ti osobne odporucam xmms, alebo amarok...

ice wm velmi nepoznam ale ak chces rychle a pritom privetive GUI, tak skus xfce to je rychle malo narocne na oamat a pritom celkom fajn :-)
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » So 06. Máj, 2006, 22:39

ako odstranim zavadzac z linuxu? :red: nejak sa nedari ani po preformatovani-ten disk pouzivam na data,ale ked ho chcem pouzit ako master,nacitava sa mi zavadzac a nechce mi spustit system :?,ani z cd... :?:

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Po 08. Máj, 2006, 08:43

aky mas zavadzac??? GRUB alebo LILO? inak ked das bootovat z cd tak sa ti zavadzac neinicializuje :wink: takze problem moze byt aj inde...
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Po 08. Máj, 2006, 09:22

Skus sa trochu pohrat s Windows Recovery konzolou (to je ta, co sa spusta z instalacneho cd), tam su take prikazy, ze fixmbr a podobne..
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » Po 08. Máj, 2006, 11:31

na disku ostala cast z grub-u,ale tym ze sa neinicializuje(error17,9,20...)nejde ani butovat z cd....nejde nic,ani klavesnica,proste ked dam disk ako primary,al. butovacii amen :?

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"