Strana 12 z 12

Napísané: Ut 17. Okt, 2006, 17:18
od užívateľa MBG
BoBo_ napísal:trosku lamerske otazocky ale som nowacik v linuxe :D
takze existuje neaky driver na zvuvkovku a VGA co mam v popise?? ako v linuxe (konkretne ubuntu 6) nastvit 1024/768 100hz?? ono mi to ponuka najviac 85 :( pritom mam 100hz monitor....dalej existuje cosi ako ICQ pod linuxom? :red: a este je neaka utulitka co by spustila aj windowsove exe.cka ? :?:
podobne ICQ (ak nie lepsie)je GAIM, na emulovanie winu skus WINE, a driver hladaj, najdes....

Napísané: St 18. Okt, 2006, 00:17
od užívateľa kremso
Problem s rozlsenim hladaj v /etc/X11/xorg.conf
Zrejme sa nespravne detekovali parametre monitora, Staci si v konfiguraku nasjt prislusnu sekciu a manualne to upravit. Budes musiet zmenit max. rozlisenie a frekvenciu.

Povodny konfig si samozrejem zalohuj..

paraaada

Napísané: So 21. Okt, 2006, 09:31
od užívateľa brembo
kremso napísal:Ak je ten disk sformatovany na ntfs, musi tam byt -t ntfs

A ci je disk hda5 zistis najlahsie tak, ze spustis v gnome disk managera.
kremso kremso dik moc...uz mi to ide :))))) diiik

Napísané: Po 30. Okt, 2006, 15:12
od užívateľa -TAMY-
No, mam ubuntu 6.10 net, ftp,mp3, dvd atd frci a aj mythTV ale dajako mi nechce najst SATA hdd..

Koknkretne ubuntu bol instalovany na ide 20GB HDD.. Neskor pridal HDD maxtor do SATA.. a nic.. v fstabe onom ani zmienky ale v spravcovy zariadeni ten hdd je..

Ako ho spojazdnit?

Napísané: Po 30. Okt, 2006, 21:21
od užívateľa kremso
A ked ho rucne pridas do fstabu?

Napísané: Po 30. Okt, 2006, 22:05
od užívateľa -TAMY-
nejde ani tak.. mozno som to zle pridaval.. netusim..

Kazdopadne to je malickost..

Ale viac ma trapi, mam doma siet, 5 pc,, vsetko frci jak ma a aj internet.. Ale nejde mi prehravat subori zo sietovych priecnikov.. Proste XMMS ci ako neprehrava.. KEd skopirujem k sebe na plochu tak to ide..

Dajake napady? Lebo som z toho uz na nervi, predsa, musiet stiahnut film na hdd a az potom pozret je blbost..

Napísané: Po 30. Okt, 2006, 22:21
od užívateľa _Mato_
-TAMY- napísal:No, mam ubuntu 6.10 net, ftp,mp3, dvd atd frci a aj mythTV ale dajako mi nechce najst SATA hdd..

Koknkretne ubuntu bol instalovany na ide 20GB HDD.. Neskor pridal HDD maxtor do SATA.. a nic.. v fstabe onom ani zmienky ale v spravcovy zariadeni ten hdd je..

Ako ho spojazdnit?
Skus v konzole spustit:

fdisk -l

Vypise to zoznam diskov s particiami, ktore vidi system. Potom podla toho dopln udaje do fstab-u a malo by to slapat.

Napísané: Pi 17. Nov, 2006, 14:59
od užívateľa LoPiO
Ludia potrebujem :help: z instalaciou kubuntu. Nespusta sa mi ked ho chcem nainstalovat grafika, proste to bootuje iba do command linu. Pise, ze no screen found.

Napísané: So 18. Nov, 2006, 15:37
od užívateľa kremso
Skus si zagooglit, ak mas nejaky problemovy hw, tak bude asi treba spustit kernel s nejakym prepinacom.
Alebo skus install z Alternate CD.

Napísané: So 18. Nov, 2006, 17:23
od užívateľa LoPiO
Myslim si, ze sa vykaslem na ubuntu, pretoze na nete som nasiel vela ludi co maju s tymto problemy ( to znamena nejde im graficke prostredie ) na ati grafikach niektorych. Zatial som riesenie nenasiel.

Problem je totiz z ovladacom. Original ati co je v distribucii kubuntu 6.10 nejde. Cez vesa driver sa vypne obrazovka a cez vga je to na nic, bo to neda viac ako 640x480 a v nm to nevie celu plochu zobrazit.

Stiahol som origos ati ovladac, ale ten sa nevie nainstalovat.

Asi prejdem na mandrivu, tam problem nebol.