LINUX

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
MaYo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 149
Dátum registrácie: So 26. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Malá ida (21)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaYo » Ut 01. Aug, 2006, 23:41

teraz trosku zalamim...ale ako mam spustit konzolu v Ubuntu?...plus ako naistalujem ovladace na grafu...z toho anglickeho navodu som jelen... :?
MB Epox 8KDA3I V3.x|CPU AMD Sempron64 2500+ 1400MHz@2100MHz (300x7) 1.4V| RAM Kingston 1024MB 400MHz |HDD Hitachi Deskstar P7K500 320GB P-ATA| VGA Point of view GeForce 6600GT 128MB + Zalman VF700-Cu| OPT. DVD-RW NEC 4570a; CD-ROM LG 52x| Display LG Flatron W2242T-PF| PSU Fortron FSP350-60THN-P 350W| Printer HP PSC 1410| Key and Mouse Logitech MK300|Repro Logitech X540

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » St 02. Aug, 2006, 00:00

CTRL+ALT+F1 - funguje to pre F1 - F8. Ak chces spustit emulator termianlu, cize aby ti to bezalo ehmm.. v grafickom rezime tak vlavo hore je tlacitko, tam daj Accessories->Terminal

Ad. Instalacia.:
Stiahni si balik .run z Nvidie. Myslim ze budes musiet zmenit prava. Prehod sa do adresara s driverom a daj

Kód: Vybrať všetko

sudo chmod +x ovladac.run
Dalej budes potrebovat kernel headers.

Kód: Vybrať všetko

sudo apt-get install kernel-headers
Teraz treba vypnut Xserver

Kód: Vybrať všetko

sudo /etc/init.d/gdm stop
Mal by si byt v terminali, ked nie CTRL+ALT+F1

Prehod sa do adresara s driverom a

Kód: Vybrať všetko

./ovladac.run
Akceptujes zmluvu, teraz ti vynada a bude si chciet nieco stiahnut, OK a malo by ti ist.

To je tusim vsetko.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » St 02. Aug, 2006, 00:04

Ked sme uz pri tom aj ja mam takyto problem:

Skompiloval som kernel a pri bootovani dostavam taketo hlasky:

Kód: Vybrať všetko

Mounting udev on /dev failed : invalid argument
mknod /dev/console : File exists
0
..a na tej nule to zostane stat.
Ked dam recovery mod, tak to zbehne bez chyb az po Waiting for root file system...

Uz to kompilujem asi 5-ty krat, najprv som neskompiloval staticky ext3, potom ext2, potom IDE driver, ale teraz uz fakt neviem co mi este chyba.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » St 02. Aug, 2006, 00:36

MaYo napísal:teraz trosku zalamim...ale ako mam spustit konzolu v Ubuntu?...plus ako naistalujem ovladace na grafu...z toho anglickeho navodu som jelen... :?
nepouzivaj nic take co ti radia ... :-) nie pre ubuntu. spusti si synaptic (v prvom menu instalovat/odobrat programy a zvolis advance/pokrocile) tam das do hladania nvidia a ked ti to najde tak das instalovat. potom odinstaluj tie druhe ovladace nv a napis do konzoly to co ti kazu (citaj uvidis) a jke to

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » St 02. Aug, 2006, 00:38

kremso napísal:Ked sme uz pri tom aj ja mam takyto problem:

Skompiloval som kernel a pri bootovani dostavam taketo hlasky:

Kód: Vybrať všetko

Mounting udev on /dev failed : invalid argument
mknod /dev/console : File exists
0
..a na tej nule to zostane stat.
Ked dam recovery mod, tak to zbehne bez chyb az po Waiting for root file system...

Uz to kompilujem asi 5-ty krat, najprv som neskompiloval staticky ext3, potom ext2, potom IDE driver, ale teraz uz fakt neviem co mi este chyba.
myslim ze nevie ake mas zariadenia (hardware) to by malo byt v /dev udev mountuje zariadenia. skus pokukat co mas zapojene. (aasi zvukovka alebo grafika) a to ti chyba


p.s:iba hadam...

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ne 06. Aug, 2006, 14:36

Nepoznate nejaky mac-os like panel pre linux? (Google nie)
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ne 06. Aug, 2006, 14:51

kremso napísal:Nepoznate nejaky mac-os like panel pre linux? (Google nie)
neviem sice co presne chces (ci panel pre vyhladavanie, alebo co) ale na vyhladavanie ti odporucam beagle, a na zmenu desktopu a la MacOSX su tu
GNOME
KDE

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ne 06. Aug, 2006, 15:44

Dakde som videl taky panel ako je na Macoch, taky maly, su tam len ikonky a ked cez ne prejdes tak sa zvacsia. Nieco ako quick launch bar. Skoda ze to uz teraz neviem najst..
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ne 06. Aug, 2006, 18:26

ved sa pozri po tych linkoch. to je presne ono.. :-D

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ne 06. Aug, 2006, 23:06

Praveze nie. To z Gnome sa na to najviac podoba, ale je to hrozne velke. Ja som videl take prakticke malinke..

Skusim este pohladat..
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ne 06. Aug, 2006, 23:42

ak nieco najdes tak sa ozvi, rad by som to vyskusal...

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Po 14. Aug, 2006, 22:45

na potulkach interentom som nasiel vynikajuci navod pre vsetkych zaciatocnikov UBUNTISTOV

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Št 17. Aug, 2006, 00:51

diablik napísal:ak nieco najdes tak sa ozvi, rad by som to vyskusal...
Takze som to nasiel. Adesklets Netvrdim ze to vyzera ako na Macoch, ale da sa s tym vyhrat.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Ne 08. Okt, 2006, 11:24

chcem sa opytat ci mi odporucate tu 64bit verziu ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakeli ... 2007.0/CD/ alebo klasicku

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Po 09. Okt, 2006, 19:21

pepek napísal:chcem sa opytat ci mi odporucate tu 64bit verziu ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakeli ... 2007.0/CD/ alebo klasicku
hehe jednoznacne 64- bitovku...ved je optimalizovana na 64-bit procak...aj ked neviem ci nie je nahodou podporovany len AMD procesor..

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"