LINUX

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Pi 07. Júl, 2006, 16:59

Mozem poprosit niekoho, ako sa da odstranit mandriva2006, mam na jednom disku aj xp a to mi musi ostat, a fungovat .Viem ze si urobila vlastny boot a zmazala mi boot ini, takze ak naformatujem linux particiu , nenabehne mi uz win. Co s tym?!?

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Pi 07. Júl, 2006, 18:59

naformatuj mandrivu a pomocou winXP instalacneho cdcka si o5 sfunkcni bootloader (oresny postup bude "asi" o par stranok dalej ) staci hladat :-)

Užívateľov profilový obrázok
dixon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 150
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: BA / TR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dixon » Ne 09. Júl, 2006, 00:45

v instalacke XP das repair a potom fixmbr alebo fixboot alebo oboje - si uz nepamatam :) kazdopadne ked das oboje nic tym nepokazis. uz som to davno nerobil...

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » Ne 09. Júl, 2006, 13:36

Ja som to zase prednedavnom robil a presne tak to funguje - hodis CD s XP, das Konzola pro zotaveni a fixmbr a fixboot a XP nabehne. Potom vo wine jednoducho naformatujes particie Mandrivy a zlucich ich spolu (ak ich zopar vytvorila).
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Po 10. Júl, 2006, 12:23

vdaka vam , asi sa do toho pustim, iked sa trochu bojim, ze pridem o, C: , ale neda sa inak potrebujem miesto

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Po 10. Júl, 2006, 23:35

pepek napísal:vdaka vam , asi sa do toho pustim, iked sa trochu bojim, ze pridem o, C: , ale neda sa inak potrebujem miesto
mno moznosti stale su...napr format C: :wink:

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Pi 14. Júl, 2006, 09:04

funguje to chlopy! takze zopakujem zaruceny navod pre vsetkych:
1: dame botovat z cd
2: vlozime XP cd,nabotujeme pockame ,kym sa natiahnu potrebne veci
3: stlacime R a sme v recovery console, prihlasime sa ako administrator
4. napiseme a potvrdime prikazy po sebe ako su napisane :FIXMBR , FIXBOOT , EXIT
5: zmenime botovanie naspet na hdd a mame xp.
6: nainstalujeme patrition magic... :wink: vymazeme a zlucime linux particie
6,5: odinstalujeme partition magic, nepotrebujeme si za :shit: zbytocne registre

toto uz pochopi kazdy :D

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » So 22. Júl, 2006, 11:18

Ako mozem pri kompilacii programu zo zdrojakov nastavit parametre kompilatoru (instrukcnu sadu ap.)?
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ne 23. Júl, 2006, 16:02

kremso napísal:Ako mozem pri kompilacii programu zo zdrojakov nastavit parametre kompilatoru (instrukcnu sadu ap.)?
WTF? nerozumiem reci tvojhio kmena :-) trochu to pokenkretizuj...

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ne 23. Júl, 2006, 18:27

pre kazdeho kto chce instalovat alebo odinstalovat linux LINK
p.s:je to formou videa, takze pochopi aj totalny debil :-).
p.p.s: znalost anglictiny nutna :-D

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ne 23. Júl, 2006, 22:05

diablik napísal:WTF? nerozumiem reci tvojhio kmena :-) trochu to pokenkretizuj...
Stiahnem si zdrojaky programu. Teraz ho chcem skompilovat.

Ide mi o to ako povedat kompilatoru, aby pri kompilacii pouzival napr. SSE2 instrukcie, ake optimalizacie ma pouzit ap.

Predstavujem si to napr..

Kód: Vybrať všetko

./configure
make -i586 -02 ...
make install
Nejdna sa mi o presne mena argumentov, na strankach gcc je dost vycerpavajuci zoznam, neviem ale kam ich dat.. Ci za make, za configure alebo uplne inac..
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Po 24. Júl, 2006, 21:21

Kód: Vybrať všetko

export CFLAGS="-march=pentium3 -mfpmath=sse -msse -O2 -pipe -s -fomit-frame-pointer"
:D enjoy
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ut 01. Aug, 2006, 15:25

CAf ludia. som prave nahodil SUSE LINUX ELNTERPRISE DESKTOP 10....a je to HUUUUSTA bomba. nema to niekto? mozno keby bol zaujem a ja mal cas tak urobim aj nejaku recenzicku aj s foteckami....ehm....skusal som aj vistu, ale na moj fkus prilis bublinkovo-oblacikovo-hlupostkove a HLAVNE jezis marija kazdu kravinu treba 500tisic krat potvrdzovat...WTF?
hmm...skuste aj vy eval verziu (je sice eval ale nie je casovo obmedzena, akurat je bez podpory...) ma daco do seba...a XGL je hmm...hamky mnamky :-)

Užívateľov profilový obrázok
Jeremi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2227
Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jeremi » Ut 01. Aug, 2006, 17:01

diablik napísal:CAf ludia. som prave nahodil SUSE LINUX ELNTERPRISE DESKTOP 10....a je to HUUUUSTA bomba. nema to niekto? mozno keby bol zaujem a ja mal cas tak urobim aj nejaku recenzicku aj s foteckami....ehm....skusal som aj vistu, ale na moj fkus prilis bublinkovo-oblacikovo-hlupostkove a HLAVNE jezis marija kazdu kravinu treba 500tisic krat potvrdzovat...WTF?
hmm...skuste aj vy eval verziu (je sice eval ale nie je casovo obmedzena, akurat je bez podpory...) ma daco do seba...a XGL je hmm...hamky mnamky :-)

otaska pojde mi v tom kontrola spotreby ako v mandrive lebo si mozem nastavit frekvenciu procaka + vela dalsich veci na setrenie energie
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ut 01. Aug, 2006, 22:28

ano. nahodil som to na dvoch pocitacoch. jeden je starsi (cca 3 rocny IBM T20, a jeden moj desktop. athlon 1700+,512Mb ram, GF6600GT) a ide na obidvoch v pohode. trochu ma prekvapilo zlozenie SW. je jasne ze sa orientuje HLAVNE do business sfery (naco je domacemu userovi citrix, ze ;-)) a podobne....

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"