Strana 8 z 12

Napísané: Ut 20. Jún, 2006, 01:36
od užívateľa diablik
jararak napísal:nole rozbehal som na booku dsl 2,4 ale problemcok som nasiel. tiez tam neni defaultne root. iba ak super user, lenze neviem prist na heslo, vie ho niekto? nejake napady
sudo heslo je rovnake ako uzivatelske heslo...

Napísané: Ut 20. Jún, 2006, 12:29
od užívateľa beggar
Jedna otazocka, ak viete pomoct :) Rad by som mal nastavenu klavesnicu nie na QWERTY ale aby som mal Y dolu pri klavese X :red: Ako na to?

Napísané: Ut 20. Jún, 2006, 15:16
od užívateľa diablik
beggar napísal:Jedna otazocka, ak viete pomoct :) Rad by som mal nastavenu klavesnicu nie na QWERTY ale aby som mal Y dolu pri klavese X :red: Ako na to?
klikni na tu listu hore (v UBUNTU) pravym mysitkom, vyber "pridat do panelu" a tam vyber "indikator klavesnice". potom klikni pravym mysitkom na to co sa ti zjavi :-) a klikni "zobrazit nastavenie klavesnic" "rozlozenie" a vber "slovakia" nic viac ani qwerty ani nic ine a budes mat :-)

Napísané: Ut 20. Jún, 2006, 15:30
od užívateľa beggar
VDaka funguje :yes:

Napísané: Št 22. Jún, 2006, 08:28
od užívateľa beggar
Ahoj :) existuje nieco do Ubuntu, ako do Windowsu Nero na napalovanie CD, mazanie CD-RW? Alebo v Ubuntu sa napaluje iba prikazmi?
:red: a este sa neviem dostat ku diskete, mazanie, zapisovanie a ani ju nikde nevidim.

Napísané: Št 22. Jún, 2006, 11:56
od užívateľa diablik
samozrejme ze existuje :-). ved spusti "pridat/odstranit programy" a hladaj (zadaj "burn" do vyhladavaca a vyhodi ti x programov.) mne vyhovuje najviac gnome baker, alebo skus k3b(ten je najlepsi, ale vyzaduje niektore kniznice z KDE, takze nepripada do uvahy, ved naco si svinit system, ze ;-))
inak vynikajuca stranka pre newbies UBUNTU:LINK
myslim, ze vacsina pochopi ako to ovladat a nastavit za 10 minut :-)
a este jedna o kodekoch a podobnej havedi :-) LINK
a disketu si musis manualne primountovat (nic tazke) lebo v tejto dobe sa s nou v podstate ani nepocita (ja napr ani nemam mechaniku) takze system, sprava diskov....ved skus trochu aj sam pokukat, ze co je kde :-)

Napísané: Št 22. Jún, 2006, 14:44
od užívateľa pepek
chcem sa ta opytat, ked som len zaciatocnik v mandrive, odporucas mi prejst na to ubuntu ked to tak seci chvalia ?

Napísané: Št 22. Jún, 2006, 15:39
od užívateľa diablik
co ja viem ak sa ti mandriva paci a vyhovuje ti tak si ju pokojne nechaj. sice sa to inak vola ale je to o tom istom. naco kazit nieco co funguje

Napísané: Pi 23. Jún, 2006, 14:34
od užívateľa pepek
ma niekto skusenosti s hrou Doom3 na linuxe? nejde mi to ani nainstalovat.. :(

Napísané: Pi 23. Jún, 2006, 15:01
od užívateľa diablik
no to je dost logicke, ved je to hra pre windows. potrebujes si stiahnut(neboj uplne legalne) linuxovy instalator cez ktory to nainstalujes. ale bacha crack si nespustis tak ci tak....takze iba a len origos :-)
link na linux instalator, ten stiahni a spusti subor s koncovkou "run" a to takto
spustis konzolu/terminal
mc (spustis midnight commander)
otvoris si priecinok s instalatorom
f10 zatvoris mc
napises sudo xxx.run
heslo admina
instaluje sa ...tralala :-)

Napísané: Pi 23. Jún, 2006, 15:12
od užívateľa pepek
ale ja mam ale 3cd doma3 na linux :) nie na win, a to mi nejak nejde je tam nejaky tar. archyv a chce to path cestu .. neni to take lahke :D inak vdaka za ten link ,

Napísané: Pi 23. Jún, 2006, 15:28
od užívateľa diablik
pepek napísal:ale ja mam ale 3cd doma3 na linux :) nie na win, a to mi nejak nejde je tam nejaky tar. archyv a chce to path cestu .. neni to take lahke :D inak vdaka za ten link ,
wtf? akoze nie. tar je iba zapakovany subor(podobne ako zip alebo rar, urcite mas za tym aj inu koncovku gz alebo bz2 ze?) hladaj na prvom cdcku nejaky run subor to je spustaci a spusti ho podla navodu....

Napísané: Pi 23. Jún, 2006, 15:37
od užívateľa pepek
jj bol tam run. uz to asi pojde. neskor dam vedet jak to fici :wink:

takze ide to , je to plnohodnotna hra , komplet na linux :D

Napísané: Po 26. Jún, 2006, 18:59
od užívateľa beggar
Juj no maly problem sa mi dnes stal :red:
Failed to start the X server (your graphical interface). It is likely that it is not set up correctly. Would you like to view the X server output to diagnose the problem?...
No stalo sa mi to tak, ze som instaloval na TNT2 kartu ovladace nvidia-glx, ktore su asi iba na novsie karty nvidia a uz sa neviem dostat do Ubuntu, ostanem vzdy iba v textovom rezime :red:
Len ake teraz prikazy pouzit, aby som sa dostal dnu? :(

Napísané: Ut 27. Jún, 2006, 13:23
od užívateľa beggar
Uz je to :)