LINUX

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ut 20. Jún, 2006, 01:36

jararak napísal:nole rozbehal som na booku dsl 2,4 ale problemcok som nasiel. tiez tam neni defaultne root. iba ak super user, lenze neviem prist na heslo, vie ho niekto? nejake napady
sudo heslo je rovnake ako uzivatelske heslo...

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa beggar » Ut 20. Jún, 2006, 12:29

Jedna otazocka, ak viete pomoct :) Rad by som mal nastavenu klavesnicu nie na QWERTY ale aby som mal Y dolu pri klavese X :red: Ako na to?
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ut 20. Jún, 2006, 15:16

beggar napísal:Jedna otazocka, ak viete pomoct :) Rad by som mal nastavenu klavesnicu nie na QWERTY ale aby som mal Y dolu pri klavese X :red: Ako na to?
klikni na tu listu hore (v UBUNTU) pravym mysitkom, vyber "pridat do panelu" a tam vyber "indikator klavesnice". potom klikni pravym mysitkom na to co sa ti zjavi :-) a klikni "zobrazit nastavenie klavesnic" "rozlozenie" a vber "slovakia" nic viac ani qwerty ani nic ine a budes mat :-)

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa beggar » Ut 20. Jún, 2006, 15:30

VDaka funguje :yes:
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa beggar » Št 22. Jún, 2006, 08:28

Ahoj :) existuje nieco do Ubuntu, ako do Windowsu Nero na napalovanie CD, mazanie CD-RW? Alebo v Ubuntu sa napaluje iba prikazmi?
:red: a este sa neviem dostat ku diskete, mazanie, zapisovanie a ani ju nikde nevidim.
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Št 22. Jún, 2006, 11:56

samozrejme ze existuje :-). ved spusti "pridat/odstranit programy" a hladaj (zadaj "burn" do vyhladavaca a vyhodi ti x programov.) mne vyhovuje najviac gnome baker, alebo skus k3b(ten je najlepsi, ale vyzaduje niektore kniznice z KDE, takze nepripada do uvahy, ved naco si svinit system, ze ;-))
inak vynikajuca stranka pre newbies UBUNTU:LINK
myslim, ze vacsina pochopi ako to ovladat a nastavit za 10 minut :-)
a este jedna o kodekoch a podobnej havedi :-) LINK
a disketu si musis manualne primountovat (nic tazke) lebo v tejto dobe sa s nou v podstate ani nepocita (ja napr ani nemam mechaniku) takze system, sprava diskov....ved skus trochu aj sam pokukat, ze co je kde :-)

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Št 22. Jún, 2006, 14:44

chcem sa ta opytat, ked som len zaciatocnik v mandrive, odporucas mi prejst na to ubuntu ked to tak seci chvalia ?

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Št 22. Jún, 2006, 15:39

co ja viem ak sa ti mandriva paci a vyhovuje ti tak si ju pokojne nechaj. sice sa to inak vola ale je to o tom istom. naco kazit nieco co funguje

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Pi 23. Jún, 2006, 14:34

ma niekto skusenosti s hrou Doom3 na linuxe? nejde mi to ani nainstalovat.. :(

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Pi 23. Jún, 2006, 15:01

no to je dost logicke, ved je to hra pre windows. potrebujes si stiahnut(neboj uplne legalne) linuxovy instalator cez ktory to nainstalujes. ale bacha crack si nespustis tak ci tak....takze iba a len origos :-)
link na linux instalator, ten stiahni a spusti subor s koncovkou "run" a to takto
spustis konzolu/terminal
mc (spustis midnight commander)
otvoris si priecinok s instalatorom
f10 zatvoris mc
napises sudo xxx.run
heslo admina
instaluje sa ...tralala :-)

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Pi 23. Jún, 2006, 15:12

ale ja mam ale 3cd doma3 na linux :) nie na win, a to mi nejak nejde je tam nejaky tar. archyv a chce to path cestu .. neni to take lahke :D inak vdaka za ten link ,

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Pi 23. Jún, 2006, 15:28

pepek napísal:ale ja mam ale 3cd doma3 na linux :) nie na win, a to mi nejak nejde je tam nejaky tar. archyv a chce to path cestu .. neni to take lahke :D inak vdaka za ten link ,
wtf? akoze nie. tar je iba zapakovany subor(podobne ako zip alebo rar, urcite mas za tym aj inu koncovku gz alebo bz2 ze?) hladaj na prvom cdcku nejaky run subor to je spustaci a spusti ho podla navodu....

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Pi 23. Jún, 2006, 15:37

jj bol tam run. uz to asi pojde. neskor dam vedet jak to fici :wink:

takze ide to , je to plnohodnotna hra , komplet na linux :D

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa beggar » Po 26. Jún, 2006, 18:59

Juj no maly problem sa mi dnes stal :red:
Failed to start the X server (your graphical interface). It is likely that it is not set up correctly. Would you like to view the X server output to diagnose the problem?...
No stalo sa mi to tak, ze som instaloval na TNT2 kartu ovladace nvidia-glx, ktore su asi iba na novsie karty nvidia a uz sa neviem dostat do Ubuntu, ostanem vzdy iba v textovom rezime :red:
Len ake teraz prikazy pouzit, aby som sa dostal dnu? :(
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 139
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa beggar » Ut 27. Jún, 2006, 13:23

Uz je to :)
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"