LINUX

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
dingo27
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: St 30. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dingo27 » Po 09. Okt, 2006, 21:46

FAKT SORRY ze som necital vsetko , dostal som sa po 6 stranu, ale dalej sa mi citat nechce, nevie niekto ako upravim prava disku aby som donho mohol zapisovat ako bezny user??? Viem ze sa upravuje /etc/fstab a mam sata disk pripojeny na /mnt/sata (ake vystizne) a je naformatovany na FAT32 . DIK MOC.
PC: CPU CeleronD 2.6 -> 3309 MHz Arctic cooling Super silent 4 ultra : ), Epox 4pda3I(i865PE+ich5), GF MSI 6200 AX-TD256/64, 2x256 GOODram DualChanellDDR 400(2.5,4,4,8 ), 200GB SATA Hitachi !, 300W modded case + homemade upravy, momentalne prebiehaju dalsie upravy

NTB: FujitsuSiemens Esprimo mobile V5505 : Intel CentrinoDuo, Core Duo T2330 1,6 GHz, 1GB 667DDR2 RAM DualChannel, Wifi a/b/g/n, LCD 15", HDD 80GB SATA, DVDRW, citacka, expres card, 3:45 hod. 4400MAh bateria, no proste paradicka

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Pi 13. Okt, 2006, 16:22

Podarilo sa niekomu rozchodit na Mandrive 2007 winmodem deskporte internal L ?

Užívateľov profilový obrázok
dixon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 150
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: BA / TR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dixon » So 14. Okt, 2006, 03:10

pepek napísal:Podarilo sa niekomu rozchodit na Mandrive 2007 winmodem deskporte internal L ?
Ja som to skusal v Ubuntu a nenasla sa ina moznost ako pouzit ndiswrapper.... Cez ndiswrapper to islo v poho. NDISWRAPPER = emulacia win network ovladacov :P :)

PS: to bolo asi pred 2 rokmi - mozno sa odvtedy nieco zmenilo :)
PS2: Dufam, ze winmodem = microcom :)

Užívateľov profilový obrázok
brembo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 16. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: kosice

problem..jak inak :)

Príspevok od užívateľa brembo » So 14. Okt, 2006, 09:13

nazdar. vcera vecer som si nainstalil linux ubuntu 6.06.1 a uz mam problem...moj disk je rozdeleny na tri particie..na prvej je XP, na druhej mam data(hudba filmy,soft...) a na tretej je linux..akurat ze ked spustim linux taksa neviem pripojit na tie zvysne dva disky..mam ich v "pocitaci" ale neviem sa na ne dostat...vypisuje hlasku

error: device /dev/hda5 is not removable

error: could not execute pmount

a ja mozem iba kliknut ok :( skusite mi pls poradit..dik dik dik

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » So 14. Okt, 2006, 09:18

dixon napísal:
pepek napísal:Podarilo sa niekomu rozchodit na Mandrive 2007 winmodem deskporte internal L ?
Ja som to skusal v Ubuntu a nenasla sa ina moznost ako pouzit ndiswrapper.... Cez ndiswrapper to islo v poho. NDISWRAPPER = emulacia win network ovladacov :P :)

PS: to bolo asi pred 2 rokmi - mozno sa odvtedy nieco zmenilo :)
PS2: Dufam, ze winmodem = microcom :)
Zatial dik :) idem to skumat a goglovat :wink:

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Re: problem..jak inak :)

Príspevok od užívateľa kremso » So 14. Okt, 2006, 23:08

brembo napísal:nazdar. vcera vecer som si nainstalil linux ubuntu 6.06.1 a uz mam problem...moj disk je rozdeleny na tri particie..na prvej je XP, na druhej mam data(hudba filmy,soft...) a na tretej je linux..akurat ze ked spustim linux taksa neviem pripojit na tie zvysne dva disky..mam ich v "pocitaci" ale neviem sa na ne dostat...vypisuje hlasku

error: device /dev/hda5 is not removable

error: could not execute pmount

a ja mozem iba kliknut ok :( skusite mi pls poradit..dik dik dik
Tiez som mal tento problem s "grafickym rozhranim". Skus pouzit
sudo mount /dev/hda5 /mnt

Ak ho budes chciet mountovat "graficky", alebo automaticky budes musiet upravit /etc/fstab
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » So 14. Okt, 2006, 23:13

dingo27 napísal:FAKT SORRY ze som necital vsetko , dostal som sa po 6 stranu, ale dalej sa mi citat nechce, nevie niekto ako upravim prava disku aby som donho mohol zapisovat ako bezny user??? Viem ze sa upravuje /etc/fstab a mam sata disk pripojeny na /mnt/sata (ake vystizne) a je naformatovany na FAT32 . DIK MOC.
Prislusny riadok v fstabe by ma vyzerat takto nejako:

Kód: Vybrať všetko

/dev/hda       /mnt        vfat    user,noauto     0       0
/dev/hda oznacuje particiu
/mnt oznacuej kam sa pripoji
vfat je typ filesystemu, vfat = fat32
user znamena, ze tento disk moze mountovat aj obycajny user
noauto znamena, ze disk nebude mountovany automaticky pri starte, v opacnom pripade treba dat auto

medzi user a noauto musi byt ciarka, ale ziadna medzera!!
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
flashrobot
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Po 16. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa flashrobot » Ne 15. Okt, 2006, 17:05

Caute, ja mam zas takyto problem:
V Ubuntu mi nechce ziadny prehravac prehravat filmy, pokial to nesputam ako root, cez roota ide v pohode. Skratka haluz, ak sa uz s tym niekto stretol, poprosim o radu...(mam installnute kodeky, som aj v audio aj video skupine...)

Užívateľov profilový obrázok
brembo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 16. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: kosice

Re: problem..jak inak :)

Príspevok od užívateľa brembo » Ne 15. Okt, 2006, 22:52

kremso napísal:
brembo napísal:nazdar. vcera vecer som si nainstalil linux ubuntu 6.06.1 a uz mam problem...moj disk je rozdeleny na tri particie..na prvej je XP, na druhej mam data(hudba filmy,soft...) a na tretej je linux..akurat ze ked spustim linux taksa neviem pripojit na tie zvysne dva disky..mam ich v "pocitaci" ale neviem sa na ne dostat...vypisuje hlasku

error: device /dev/hda5 is not removable

error: could not execute pmount

a ja mozem iba kliknut ok :( skusite mi pls poradit..dik dik dik
Tiez som mal tento problem s "grafickym rozhranim". Skus pouzit
sudo mount /dev/hda5 /mnt

Ak ho budes chciet mountovat "graficky", alebo automaticky budes musiet upravit /etc/fstab
no tak som to mountol. prvy krat mi uplne zmizol disk..teda particia. tak somrestartol system a mounol znovu ale nebavi to...napise mi toto

Nemate dostatocne prava pre zobrazenie obsahu "mnt".

a zase mozem iba kliknut ok.

ps: upozornujem ze vidim linux asi 2 krat v zivote...

w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » Ne 15. Okt, 2006, 23:11

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 22:27, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
brembo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 16. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: kosice

Príspevok od užívateľa brembo » Po 16. Okt, 2006, 16:58

w0rm0n napísal:mkdir /mnt/windisk ;sudo mount umask=000 /dev/hda5 /mnt/windisk

je ten disk co chces pripojit skutocne hda5 ?
no hej hej je to hda5...na 99 percent..iba zeby sa to potom menil v priebehu instalacie bez mojho vedomia...a toto co si ty napisal tak to mi tam v kozole vypise asi stranu pomocok...

w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » Po 16. Okt, 2006, 20:08

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 22:27, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
brembo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 16. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: kosice

Príspevok od užívateľa brembo » Ut 17. Okt, 2006, 12:25

no..heh neuveris ale zase nic.. vypise toto

mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hda5,
missing codepage or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ut 17. Okt, 2006, 16:52

Ak je ten disk sformatovany na ntfs, musi tam byt -t ntfs

A ci je disk hda5 zistis najlahsie tak, ze spustis v gnome disk managera.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » Ut 17. Okt, 2006, 17:15

trosku lamerske otazocky ale som nowacik v linuxe :D
takze existuje neaky driver na zvuvkovku a VGA co mam v popise?? ako v linuxe (konkretne ubuntu 6) nastvit 1024/768 100hz?? ono mi to ponuka najviac 85 :( pritom mam 100hz monitor....dalej existuje cosi ako ICQ pod linuxom? :red: a este je neaka utulitka co by spustila aj windowsove exe.cka ? :?:

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"