Problem so spustenim XP

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
ljex
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 11. Máj, 2005, 20:00

Problem so spustenim XP

Príspevok od užívateľa ljex » Št 15. Sep, 2005, 10:23

Mam taky mensi problem ked zapnem Pc tak mi nabehne bios normalne vsetko a ked ma nabootovat XP tak ostane cierna obrazovka.ked potom restartnem komp tak niekedy nabehne po druhom restarte niekedy az po piatom. ked uz XP nabehne tak ide bez problemov.neviete niekto co s tym moze byt?bol by som rad keby mi nabehol na prvy krat:)

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Problem so spustenim XP

Príspevok od užívateľa Payne » Št 15. Sep, 2005, 10:37

ljex napísal:Mam taky mensi problem ked zapnem Pc tak mi nabehne bios normalne vsetko a ked ma nabootovat XP tak ostane cierna obrazovka.ked potom restartnem komp tak niekedy nabehne po druhom restarte niekedy az po piatom. ked uz XP nabehne tak ide bez problemov.neviete niekto co s tym moze byt?bol by som rad keby mi nabehol na prvy krat:)
No mozno to bude slabym zdrojom, bo pri starte OS je spotreba ovela vyssia, ako pri normalnej prevadzke...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
ljex
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 11. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa ljex » So 01. Okt, 2005, 10:24

no tak zistil som ze to nie je problem iba windowsu ale je to tak ze ked dam bootovat bud z cdromky alebo z floopy tak mi to tiez zamrzne. tak neviem ci to bude zdrojom. prosim poradte mi. vdaka

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » So 01. Okt, 2005, 17:25

Skus si vymenit zdroj za vykonnejsi...

Bo ako som uz pisal, ta pri starte mava vsetko vecsiu spotrebu ako normalne...
Az kym sa nenabiju kondiky a potom ti vsetko nabehne...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » So 01. Okt, 2005, 23:22

Payne napísal:Skus si vymenit zdroj za vykonnejsi...

Bo ako som uz pisal, ta pri starte mava vsetko vecsiu spotrebu ako normalne...
Az kym sa nenabiju kondiky a potom ti vsetko nabehne...
Myslim ze ten narazovy odber je niekedy tesne ako stlacis tlacitko ON ked sa vsetko rozbieha. Ked sa startuje win tak je myslim uz davno po spicke...
Ale skusit vymenit zdroj moze. kamaratovi sa jedneho dna z nicoho nic nechcel rozbehnut comp a vymena zdroja to vyriesila.

Nemas nahodou moc nataktovane PC?
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Užívateľov profilový obrázok
ljex
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 11. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa ljex » Ne 02. Okt, 2005, 17:01

no tak zdroj ramku procesor som skusilvymenit ale stale je to rovnake. neviem no mam 300 watovy a skusal som to s 350 tkou tak mozno aj to je malo :). hmm?

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ne 02. Okt, 2005, 17:18

no v zdroji by som to ja nevidel. keby mal slaby zdroj, tak mu moze vypinat disky, nestabilny system (samovolne resety, BSOD...). Skontroluj kable na HDD, nastavenia biosu (odporucam ti dat "Load optymized defaults" alebo take nieco (podobne ako reset biosu), Skus nastavit "system BIOS cacheable >> Disabled" to iste aj s VGA, HDD Block mode >> enabled, SMART Disabled, a disk nechaj samostatne na jednom kabli, a proste pospekuluj...
mohlo by to pomoct ;)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » Ne 02. Okt, 2005, 18:30

btw ako dlho je nainstalovany ten win? taka defragmentacia tiez obcas pomaha(abo oprava winu...)...inac to co pise surrender+zapoj iba hdd...

Užívateľov profilový obrázok
ljex
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 11. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa ljex » Po 03. Okt, 2005, 10:48

mno tak som sa trocha pohral s biosom a prisiel som na to ze ked povypinam vsetky veci na doske(zvuk,lan,serial.paralel port)tak mi to ide a hlavne ked som vypol HDD prefect mode a DMA mode len neviem ci to nebude robit nejake haluze ale zatial mi to ide takze ak viete ci sa moze nieco stat ked to bude vypnute tak odpiste vdaka :) .

Užívateľov profilový obrázok
ljex
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 11. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa ljex » Po 03. Okt, 2005, 12:09

mno tak som spatne pozapinal vsetko co potrebujem teda usb, zvuk atd. a nechal som vypnute len to DMA a prefect mode tak dufam ze to neude nic vazne :) a ze to uz bude ficat tak ako ma. snad este prihodim taku 400W zdrojik aby to nezblbo ked taktnem procak 8) .zatial diky ahoi
MSI K7 N2 DELTA2 Platinum edition, Sempron 2400 +, 1256 DDRam 400 PQI, GeForce 6200 128MB, 350W power supply

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Po 03. Okt, 2005, 16:27

DMA zapni, ale HDD prefect mode nechaj vypate. S tym som mal aj ja obsas problemy.
DMA zapni koli tomu, aby si aspon trosku mal rychli dysk, lebo inak ti pojdu vsetky udaje cez CPU coz neni bohvie co... :roll:
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
ljex
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 11. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa ljex » Po 03. Okt, 2005, 16:42

no lenze ked ho zapnem tak mi zrejme nebude nabiehat windows vobec mno ale skusim. este som zitil ze teraz ked dam bootovat napr. z floopy alebo cdrom tak to neurobi ale stale nabootoje z disku aj ked je bootovanie z disku vypnute tak neviem teda co budem robit ked budem potrebovat preinstalovat windows :)
MSI K7 N2 DELTA2 Platinum edition, Sempron 2400 +, 1256 DDRam 400 PQI, GeForce 6200 128MB, 350W power supply

Užívateľov profilový obrázok
ljex
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 11. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa ljex » Po 03. Okt, 2005, 16:49

tak ako som vyssie napisal ked zapnem DMA transfer acces tak mi nenabootoje vobec takze neviem co s tym. inac ked to necham tak ako to je ze DMA vyp. tak sa mi moze nieco poskodit?
MSI K7 N2 DELTA2 Platinum edition, Sempron 2400 +, 1256 DDRam 400 PQI, GeForce 6200 128MB, 350W power supply

Užívateľov profilový obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Kramáre
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Comby » Po 03. Okt, 2005, 17:30

ljex napísal:Ked necham DMA vypnute, moze sa mi nieco poskodit?
Poskodit nie, len to budes mat strasne pomale. Nemas vadne IDE kable? Aku verziu ma BIOS? Ak si daval nejaky posledny skus flashnut povodny starsi. Kondenzatory nie su nahodou nafuknute? Ja to vidim na vadnu dosku. Ak je vadna doska mozes prist o data na disku.

Užívateľov profilový obrázok
ljex
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: St 11. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa ljex » Po 03. Okt, 2005, 17:35

a kedy to bude pomale lebo zatial to ide bez problemov aspon som nezaregistroval nejake spomalenie. mno ten bios mam povodny a kable su mozno 2 tyzdnove ako aj doska a kondiky vyzeraju normalne.
MSI K7 N2 DELTA2 Platinum edition, Sempron 2400 +, 1256 DDRam 400 PQI, GeForce 6200 128MB, 350W power supply

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"