Windows XP (32bit) a /PAE v boot.ini

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Windows XP (32bit) a /PAE v boot.ini

Príspevok od užívateľa panasonic650 » St 14. Jan, 2009, 16:58

Ahojte,

Zaujumalo by ma ako to je s volbou /PAE v boot.ini a Windows XP. Podla toho co som cital tu na fore tak pridanim /PAE niekto vyriesil problem s tym ze nevidel svojich 4GB pamate vo WinXP 32. Potom som si nasiel na nete zopar clankov ktore viac menej pisali ze to je pre Win2000/2003 a nie XP. Inde zase ze sa to da pouzit aj pre XP.

No ja mam toto v boot.ini "/fastdetect /NoExecute=OptIn" a vidim v System Info 4GB

OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600
Processor x86 Family 6 Model 15 Stepping 11 GenuineIntel ~1995 Mhz
Total Physical Memory 4,096.00 MB

Tak som z toho trochu jelen. Podla vsetkeho by som mal vidiet menej ako 4GB.

Ma niekto nejake vysvetlenie ?

Vdaka
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows XP (32bit) a /PAE v boot.ini

Príspevok od užívateľa Snake » St 14. Jan, 2009, 17:28

je to jedno, kedze viac nez 2GB ti ziadna aplikacia pod x86 OS nevyuzije...ale ano funguje to





.

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Windows XP (32bit) a /PAE v boot.ini

Príspevok od užívateľa panasonic650 » St 14. Jan, 2009, 17:49

Snake napísal:je to jedno, kedze viac nez 2GB ti ziadna aplikacia pod x86 OS nevyuzije...ale ano funguje to
To akoze naozaj ? Ani moj Intel Mobile Core 2 Duo T7300 ? Naco mi je potom viacej ako 2GB ?
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
eSPer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1419
Dátum registrácie: St 10. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Handlová

Re: Windows XP (32bit) a /PAE v boot.ini

Príspevok od užívateľa eSPer » Ne 18. Jan, 2009, 15:23

..nejde o hárdwér, ide o to, že 32-bit OS "nepozná" viac ako 4GB RAM a veľmi málo aplikácií vie využívať viac ako 2GB RAM.
Mne napríklad ukazuje 3,25GB RAM, čo je viac menej logické. 4GB - 0,5/0,75GB na samotný systém, "nalinkovanie hw = voľná RAM pre aplikácie ostatok..
Progress... ... 55%

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Windows XP (32bit) a /PAE v boot.ini

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ne 18. Jan, 2009, 16:20

Dik za odpovede. Cele to vzniklo ked v tejto teme I/P Windows XP profesional 32bit chcel niekto predat WinXP32 lebo nevidi 4GB a potom ako mu niekto poradil /PAE tak to bolo akoze "ok". Co mi cele nedava zmysel. Cize je to blbost co tam pisu ze by /PAE malo spristupnit 4GB full ?
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
eSPer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1419
Dátum registrácie: St 10. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Handlová

Re: Windows XP (32bit) a /PAE v boot.ini

Príspevok od užívateľa eSPer » Ne 18. Jan, 2009, 17:14

..je rozdiel fyzická pamäť a adresovateľná pamäť..
..inak http://cs.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension myslím že dotaz zodpovedaný..
Progress... ... 55%

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"