Aky OS mam zvolit ???

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Re: re

Príspevok od užívateľa palee » Ut 18. Mar, 2008, 20:13

_7uraj napísal:Vistu uz duplom ta vie tak spomalit Pc ze hnus...

Mno Vistu ma dost vela mojich znamych a ked som videl co to robilo so 4jadrovym C2D a 2GB ram stacilo mi to... Nechapal som ako to moze na takom Pc ist tak pomaly...:)
:roll:

ak Ti Vista zpomalila 4Core s 2GB, tak si myslim, ze chyba bude niekde inde...

a diky za opravu, ani som to nezbadal :)

radim vyskusat, to bude asi najjednoduchsie...je ovela stabilnejsi a aj rychlejsi ako XP, aj keD je to subjektivne...

Užívateľov profilový obrázok
glide
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa glide » Ut 18. Mar, 2008, 20:34

2 _7uraj:

Urob to ako ja... uz dlhy cas bezim dual boote. Na linuxe robim 99% prace s PC a na to 1%, ktore tvori Lineage2 mam windows. Absolutne ho neudrzujem (ak neratam antivir a pravidelne aktualizacie), netrapi ma co sa v nom deje pokial L2 bezi ako ma. Inymi slovami win mam len na blbosti.

Ja viem, ze pokial hravas vela hier tak to nieje idealne riesenie, ale urcite lepsie ako jehoVista. :) Pokial ficis len na CS a Q4 (linux) a L2 (ktory ked ides hrat, tak vies, ze najblizsich par hodin aj tak nic ine robit nebudes) tak je to uplne idealne :)
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 7 1700, Noctua NH-U12P SE2
RAM: Kingston HyperX Predator 2x16GB 3000 MHz DDR4
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
MOBO: ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold
HDD: Samusung 960Evo 250GB
Case: Fractal Design Node 304
NAS: Asustor 204TE 4x WD 3TB (RAID 5), 1x SSD Intel 330 180GB

Užívateľov profilový obrázok
l0k2
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa l0k2 » Ut 18. Mar, 2008, 21:16

Nie je to cele na smiech? aby sa pc po vypadku prudu, alebo inom incidente zrutilo? Podla mna hovoris trosku nezmysly :?

Si tam kup za 1500,- zalozny zdroj ktory ti to automaticky hibernuje alebo shutdowne a mas po "incidentoch". Aj ked pravdu povediac tvoj problem bude niekde inde.. (vyssie som uz jemne naznacoval).

Btw o narocnosti Visty sa da vzdy polemizovat, moja priatelka je pokusny kralik na Celerone @2,66GHz + 1GB. (je ale pravda ze to je E1200) :red:
sentimentálna spomienka - valid cpu

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » Ut 18. Mar, 2008, 23:00

Ja pouzivam Visty asi 4 mesiace, z toho posledny mesiac 64bit na novom PC (E8200, 4GB RAM...). Na starom Athlon XP 2200+ to slo dost kostrbate ale neverim, ze na pocitaci mladsom ako 2 roky s 2GB ram to ide pomaly...

OS pouzivam na pracu (photoshop, illustrator, apache+mysql+php) a nejake drobnosti s videom, ide mi doposial vsetko a musim povedat ze pekne svizne. Jedine co mi na Vistach nebezi je 4 rocna Wifi karta na ktoru nie su 64bit ovladace, program ktory by neslapal som nenasiel, problem mozu byt tak akurat 16bit aplikacie...

To, ze ti XP po vypadku elektriny nenabehne je HW chyba, stavalo sa to ako mne a ludom ktorych poznam a mozem povedat ze ako som ja z toho vysiel bez nasledku, tak niektorym poodchadzali particie...

Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa _7uraj » Ut 18. Mar, 2008, 23:57

Pochybujem ze je to chyba HW pretoze sa mi to stalo na 3 roznych Pc... Stary pc, tento co mam teraz a na mojom notebooku. A jasne ze sa to nestalo po kazdom vypadku prudu to zas nie ale proste tento rok vypadla u nas elektrina raz a prave vtedy som mal zapnute pc a proste uz nenabehol win , skusal som vsetko mozne... A ze mi to niekto neveri ? Nemusi, mna to netrapi... A s tym dualboot to ma zaujalo :) , slo by to aby bol funkcny XP a Vista na jednom pc ? Malo by nie ? Ale ako to bude so zatazenim ? Ked nabootujem jeden OS tak ten druhy len zabera urcite miesto na disku ako nejake dvdcko ? Ovplyvni to rychlost startu pc alebo jeho vykon ???
CPU: E4500@3.07Ghz; Cooler: AC Freeezer 7 Pro; MB:Gigabyte P35 DS3-L; Ram: 2GB Axe ram DDR824@4-4-4-12; VGA: Sapphire 3870 ;HDD: WD 320GB; Power: Fortron 500W

Užívateľov profilový obrázok
glide
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 487
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa glide » St 19. Mar, 2008, 09:18

Dualboot je dualboot = mas 2 OS. Mozes ich tam mat 1000 a urcite nedojde k spomaleniu. Bud mas nabootovany jeden, alebo druhy.

PS: dualboot Vista + XP to je absolutne uchylne.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 7 1700, Noctua NH-U12P SE2
RAM: Kingston HyperX Predator 2x16GB 3000 MHz DDR4
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
MOBO: ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold
HDD: Samusung 960Evo 250GB
Case: Fractal Design Node 304
NAS: Asustor 204TE 4x WD 3TB (RAID 5), 1x SSD Intel 330 180GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"