Aky OS mam zvolit ???

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

Aky OS mam zvolit ???

Príspevok od užívateľa _7uraj » Ut 18. Mar, 2008, 13:37

Caute , chcel by som sa spytat ze aky OS by ste mi odporucili ... Do teraz som mal XP SP2 a uz jej mam pokrk... Proste uz ma nebavi vkuse preinstalovavat XPcko , asi raz za polrok sa zruti ako domcek z karat , uz asi 5-6 krat sa mi stalo ze po vypadku prudu proste uz nenabootuje a restartuje sa v jednom kuse a nenabehne ani v nudzovom rezime (proste vobec)... Proste XP uz nikdy, a chcel by som sa spytat ze aky OS by ste mi poradili ... Potrebujem aby to podporovalo microsoft word a excel , stabilitu a podporu rozneho softu a aj hier samozrejme ... Rozmyslal som nad Mac OS X leopard ale neviem ako je na tom s podporou softu a hier.

Diky
CPU: E4500@3.07Ghz; Cooler: AC Freeezer 7 Pro; MB:Gigabyte P35 DS3-L; Ram: 2GB Axe ram DDR824@4-4-4-12; VGA: Sapphire 3870 ;HDD: WD 320GB; Power: Fortron 500W

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5693
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » Ut 18. Mar, 2008, 14:07

nuz MacOS by som veru nechcel. hlavne ak sa chces hrat.
ak naozaj nechces XP, tak Vistu.
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa _7uraj » Ut 18. Mar, 2008, 14:24

Vistu uz duplom :( ta vie tak spomalit Pc ze hnus... A FPS by dost prudko padlo...

EDIT: Mas nejake skusenosti s Mac OS ??? A ako si to myslel ze to nebude podporovat alebo nizke FPS ?
CPU: E4500@3.07Ghz; Cooler: AC Freeezer 7 Pro; MB:Gigabyte P35 DS3-L; Ram: 2GB Axe ram DDR824@4-4-4-12; VGA: Sapphire 3870 ;HDD: WD 320GB; Power: Fortron 500W

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » Ut 18. Mar, 2008, 14:37

To znizenie vykonu u Visty prorkujes, alebo to mas vyskusane? Ja som toho na nete o Vistach uz pocital kadeco...

No u OSX to mas jasne, mas tam urcite hry ktore sa portuju aj pre ten system, skor ide o to kolko hier je pre OSX dostupnych ako o to ako vykonne budu, zalezi samozrejme od HW. Ostatny software nie je problem, mac office existuju a pokial nepouzivas nejake geekove programy na Win tak vhodnu alternativu najdes aj pre OSX.

No a pri OSX musis este zvazit ci sa ti oplati prechod na tuto platformu, co obnasa nakup novej masiny, ked berieme v uvahu fakt ze je nelegalne prevadzkovat OSX na ne-Mac pocitacoch.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Ut 18. Mar, 2008, 14:54

nho, vistu by som az tak nezatracoval, skusobne som si to vcera nahodil a nieje to az tak zle, mam to este dost nevychytane, kopec softom sa mi nepodarilo spustit, ale to koli tomu ze mam 64bit verziu.

neskusal si si urobit image z nahodeneho systemu?klakne, stlacis tlacidlo a je taky ako bol pred par dnami/tyznami/po nainstalovani, proste cerstvy.

preco musis mat microsoft word? openoffice si neskusal?
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa _7uraj » Ut 18. Mar, 2008, 17:37

Mno Vistu ma dost vela mojich znamych a ked som videl co to robilo so 4jadrovym C2D a 2GB ram stacilo mi to... Nechapal som ako to moze na takom Pc ist tak pomaly... A potrebujem Microsoft word a excel koli neskutocnemu mnozstvu faktur na mojom HDD a neviem ci by to na tom openoffice otvorilo... A to ze je OS X leopard nelegalny na normalnych pc som nevedel , daco sa mi marilo ze Leopard je dostupny aj na normalnych pc, neviem mozno sa mi to fakt iba zdalo... Tak ak mate skusenosti s nejakou verziou visty ktora tak nezatazi Pc a nepadnu mi FPS zo 80 na 50 tak sem s nou :)
CPU: E4500@3.07Ghz; Cooler: AC Freeezer 7 Pro; MB:Gigabyte P35 DS3-L; Ram: 2GB Axe ram DDR824@4-4-4-12; VGA: Sapphire 3870 ;HDD: WD 320GB; Power: Fortron 500W

Užívateľov profilový obrázok
l0k2
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa l0k2 » Ut 18. Mar, 2008, 18:03

Hovoris ze sa ti XP SP2 do pol roka zruti? Nebudes nejak moc "kulturne" zalozeny? :red:
sentimentálna spomienka - valid cpu

Užívateľov profilový obrázok
glide
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 491
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa glide » Ut 18. Mar, 2008, 18:28

Podpora M$ office, podpora hier, Mac OS X nie, linux tym padom najskor tiez nie, XP SP2 nie, Vista nie (s tym jedinym plne a bevyhradne suhlasim)... tebe niet pomoci.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 7 1700, Noctua NH-U12P SE2
RAM: Kingston HyperX Predator 2x16GB 3000 MHz DDR4
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
MOBO: ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold
HDD: Samusung 960Evo 250GB
Case: Fractal Design Node 304
NAS: Asustor 204TE 4x WD 3TB (RAID 5), 1x SSD Intel 330 180GB

Užívateľov profilový obrázok
slawo206
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 760
Dátum registrácie: Št 26. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Handlová
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa slawo206 » Ut 18. Mar, 2008, 18:46

glide napísal:...tebe niet pomoci.
Tak tak tebe uz niet pomoci... skus najst priciny preco ti to xp padne kazdy pol rok (virusy, spyvare...). co sa tyka visty tak ja som nezaznamenal take velke spomalenie ked som to nahodil (neni to tym ze MS hlasa ze na vistach je perfektna podpora AMD???)

Slawo :D
Gigabyte GA-M52L-S3 II AMD Athlon X2 4200+ Windsor (2,2ghz @ 2,9ghz) II ATI/AMD Sapphire HD3850 512Mb II KME 400W II 2x1Gb Kingston 800mhz CL5 II Arctic Cooling Freezer 64 pro PWM II LG H55L LS II Projekt WoodCase in progress

Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa _7uraj » Ut 18. Mar, 2008, 19:06

No takto... Ja som si svoje XP udrziaval , start pc ,praca, vykon bol vyborny, cistil som od vyrusov ,spywrov,cistil som registre odstranoval chyby,defragmentoval atd... Ale najviac ma stvalo to ze proste ked bolo pc zapnute tak po obycajnom vypadku prudu proste uz nenabehol... Jararak mal pravdu s tymi zalohami take daco si poriesim na novom OS ... Strasne sa mi pacil Os X leopard ale ked vravite ze nie... A ako je to s tymi vistami ? Je to pravda ze na niektorych verziach je oproti xp vykon dokonca o nejake to % vyssi ???
CPU: E4500@3.07Ghz; Cooler: AC Freeezer 7 Pro; MB:Gigabyte P35 DS3-L; Ram: 2GB Axe ram DDR824@4-4-4-12; VGA: Sapphire 3870 ;HDD: WD 320GB; Power: Fortron 500W

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ut 18. Mar, 2008, 19:20

slawo206 napísal:...neni to tym ze MS hlasa ze na vistach je perfektna podpora AMD???...
Ale no tak, trocha uvazujeme keD uz piseme...to by bolo ako keby Audi vyhlasilo, ze ich auta maju vylepsenu podporu benzinu a nafty od Slovnaftu...

Ak sa ti dokazalo XP "zrutit" po pol roku, bojim sa ze rovnaky osud bude cakat aj akykolvek iny OS ktory budes pouzivat.
Tvojim poziadavkam ale vyhovuje iba Windows OS.

Keby som mal porovnat take situacie ako opisujes (totalne nefunkcny system po dakom incidente), tak urcite lepsie by z toho vysla Vista - nikdy by som necakal, ze pomoze zachranny krok vymysleny priamo Microsoftom a pozostavajuci z nabootovania z DVD a odkliknutia opravy systemu - doteraz mi to pomohlo vzdy (!), a to uz na viacerych na prvy pohlad nefunkcnych systemoch. Pri XP sa to da samozrejme tiez riesit, ale urcite zdåhavejsim a komplikovanejsim sposobom (myslim ze mozem komplikovanejsim nazvat vsetko co sa lisi od spominaneho procesu s install DVD Vist-y)

Ak sa ale rozhodnes pre Vistu, uvaz si, aky mas hardver, s niecim na sposob Celeron 2,6GHz a 1GB RAM sa ti neoplati moc presedlat na modernejsi OS...nejake lacne dvojjadro (smiesne lacne), 2GB RAM (este lacnejsie) a modernejsi disk (v podstate akykolvek okrem nejakych prehistorickych 40GB Maxtor P-ATA...) ti rozbehne Vistu velmi pohodlne.

A co sa tyka toho "Je to pravda ze na niektorych verziach je oproti xp vykon dokonca o nejake to % vyssi ???" - tak ano, Superfetch dokaze robit celkom slusnu robotu (uz som to tu tusim spominal - cerstve spustenie Adobe Photoshop: XP cca 15 sec, Vista cca 4 sec)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa palee » Ut 18. Mar, 2008, 19:26

_7uraj

neber to osobne, ale prave kvoli takym ako ti a ti tvoji znami sa o Viste siria blbosti.. pouzivam Vistu odkedy existuje a nikdy som nemal nijaky problem... a tiez si uvedom, ze mnohokrat je problem niekde inde, napr. v HW, SW, alebo samotnom uzivatelovi, nemusi byt na vine prave Vista... vela ludi dalo vistu na svoje sunky PC a potom nadavaju, aky je zly, atD. , nechce sa mi to tu rozpisovat...

ak nechces XP, daj si Vistu, pouzivaj par dni a potom si urob svoj vlastny nazor.... :wink:

Užívateľov profilový obrázok
_7uraj
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 296
Dátum registrácie: Ut 21. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Zvolenská Slatina
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa _7uraj » Ut 18. Mar, 2008, 20:01

palee napísal:_7uraj

neber to osobne, ale prave kvoli takym ako ti a ti tvoji znami sa o Viste siria blbosti.. pouzivam Vistu odkedy existuje a nikdy som nemal nijaky problem... a tiez si uvedom, ze mnohokrat je problem niekde inde, napr. v HW, SW, alebo samotnom uzivatelovi, nemusi byt na vine prave Vista... vela ludi dalo vistu na svoje sunky PC a potom nadavaju, aky je zly, atD. , nechce sa mi to tu rozpisovat...

ak nechces XP, daj si Vistu, pouzivaj par dni a potom si urob svoj vlastny nazor.... :wink:
Hmm a teraz sa ta spytam ze o com tocis :? ... Vidis tu niekde ze som napisal o viste ze robi problemy alebo ze pada alebo nieco podobne ??? Povedal som iba svoju skusenost ze proste strasne spomali pc (mam skusenosti len s jednou verziou prave preto sa pytam na ostatne) ... Mimochodom ty je s Y :wink:
CPU: E4500@3.07Ghz; Cooler: AC Freeezer 7 Pro; MB:Gigabyte P35 DS3-L; Ram: 2GB Axe ram DDR824@4-4-4-12; VGA: Sapphire 3870 ;HDD: WD 320GB; Power: Fortron 500W

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1939
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa mirjak » Ut 18. Mar, 2008, 20:07

Na hw co mas v popise ziadne "strasne" spomalenie na viste nebude, ak mas moznost, vyskusaj. Osobne stale pouzivam WinXP Pro SP2 a ziadny z Tebou popisovanych problemov nemam. Ak hras nove PC hry, tak ine moznosti nemas (teda este okrem W2k)

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3756
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BKK, Thailand

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ut 18. Mar, 2008, 20:10

Ak chces hrat nadalej normalne hry tak jedina moznost je XP alebo Vista... nemas nad cim spekulovat. Ak sa ti nepaci XP tak daj Vistu, je stabilnejsia... mozno bude niekde mierny pokles FPS ale to v podstate ani nezaznamenas...

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"