win xp + linux ako na to?

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11113
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

win xp + linux ako na to?

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 09. Feb, 2008, 18:03

Jasne viem ze par postov nadomnou je navod ale.....

da sa to spravit tak aby mi zostal win xp funkcny?... aby sa mi nic nezmazalo ? aby sa linux pichol a nemenil mi particie?....

Dik za odpovede ... btw: pojde o ubuntu :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » So 09. Feb, 2008, 18:08

ano, da sa to.
Jedna particia kde je Win XP.
Sprav druhu, kde nahodis svoje Ubuntu. Ja som zvykol uz rovno vytvorit aj nejaku particiu pre linux-swap - ale mozes az pri instalacii.
Pri instalovani nechaj Linuxu pouzit iba tebou vytvorenu particiu, nedavaj automaticke zistovanie ani nic podobne.
Vyber OS pri spusteni sa ti bude robit cez Grub alebo co si vyberies...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » So 09. Feb, 2008, 18:32

ked mas dost ramky, ser na swap, das si ho do suboru
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11113
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 09. Feb, 2008, 22:18

ale ja mam uz xp instalnute... mam jednu particiu a pouzite vsetko miesto...... da sa to aj tak? Bo nemozem zmazat disk...

mam 2bg ram

este by ma zauimala podpora mojej gpu x1950 gt.... a bezpecnost :!:

DIK

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » So 09. Feb, 2008, 22:25

Budes potrebovat kusok volneho miesta a spravit z toho osobitnu particiu. Ak nemas volne miesto, nespekuluj...alebo vymaz p*rno :D

Grafiky od ATi - vecna tema, podpora 3D by sa ti mala v pohode podarit rozbehat, co sa tyka 3D desktopu ala Beryl a pod....to uz neviem, mne sa to nezdarilo. Nvidia je v tomto ohlade Daleko vpredu.

Bezpecnost? Vynikajuca ;-)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11113
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 09. Feb, 2008, 22:33

mam 40 gb to neni problem ale secko format ntfc... nevadi to linuxu < ............. ?... lebo som to pred chvilou skusal a zmazalo mi komplet HDD lol

co sa grafiky tyka ide mi len o podporu rozliska 1680*1050

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Ne 10. Feb, 2008, 09:38

linux podporuje 1650x1080 (co sa o solarise povedat neda :cry: )

urob si particiu aku velku potrebujes pre win a data, a takych 7gb nechaj linuxu, to je vsetko co potrebujes.
nainstaluj si win, vsetko ako ma byt, potom nahodis linux, nezadavaj ziaden swap, zbitocne si pri tomto kroku zatrepes disk dalsou particiou. inac odporucam nevytvarat ziadne extended particie. vsetko by mali byt primarne. lebo sa s tym budes srat potom este 4dni ked sa ti nahodou nieco zle pozliepa.

este spet k podpore. pokial tam davas bundu, grafika ti pojde hned, rozdiel je v tom ze 3d mod ti bude chvilu trvat pokial rozbehas
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

diablik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 622
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa diablik » Ne 10. Feb, 2008, 19:55

jararak napísal:linux podporuje 1650x1080 (co sa o solarise povedat neda :cry: )

urob si particiu aku velku potrebujes pre win a data, a takych 7gb nechaj linuxu, to je vsetko co potrebujes.
nainstaluj si win, vsetko ako ma byt, potom nahodis linux, nezadavaj ziaden swap, zbitocne si pri tomto kroku zatrepes disk dalsou particiou. inac odporucam nevytvarat ziadne extended particie. vsetko by mali byt primarne. lebo sa s tym budes srat potom este 4dni ked sa ti nahodou nieco zle pozliepa.

este spet k podpore. pokial tam davas bundu, grafika ti pojde hned, rozdiel je v tom ze 3d mod ti bude chvilu trvat pokial rozbehas
hmm solaris nepodporuje 1680x1050? ono by to malo mat X-ka? ci nie? ak ano potom iba zmen v xorg.conf rozlisenie a amlo by to ist a k to podporuju ovladace na grafike
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Ne 10. Feb, 2008, 19:58

ma to x org, skusal som vsade mozne, mozno je to monasom, mozno to je grafikou, viac ako 1400x1050 som z toho jednoducho nevyzmykal, ono to nejde priamo cez xorg, niekedy to ide aj cez sunorg :) proste bludy, aj tak grafiku som tam pouzil iba veeelmi davno. na druhom pc nemam nic z toho ani natiahnute. ale to je vedlajsie. teraz sa tu bavime co chlapcovi poradit :)
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"