Problem s WinXp Pro

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
RomanS
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ut 18. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Problem s WinXp Pro

Príspevok od užívateľa RomanS » Ne 05. Aug, 2007, 21:29

Chlapi potrebujem radu.
Reinstaloval som WinXP+SP2 na PC s touto konfigaraciou:
MB=MSI K7N2 Delta2-FSR, AMD Athlon 2800+, 1GB DDRAM, HDD=SATA Seagate 250GB ako system disk rozdeleny na 30(C)+220(D)GB, 160GB WD + 120 Seagate Data, ATI Radeon 9800Pro, 350W zdroj.
Problem s ktorym sa na Vas obraciam je:
Po instalacii WinXp (len WinXP bezu ovladacov ale to iste robi aj s s ovladacmi) mi pri vypnuti cez Win XP vypne PC ale vsetky Fan mi idu dalej a svieti mi jedna CD-RW a dioda idikuje cinnost HDD.
Vyzera to tak ze PC vypne akurat tie fany a tie diody svietia. Ak stlacim tlacidlo START na skrini nabehne PC normalne.Problem je akurat s vypnutim a to ten ze vyzear ze vypne PC.
Za Vase reakcie vopred dik
Spoiler: ukázať
PC1:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1150), CPU:Intel Core i3-4160 3,6GHz + AC Freezer 7 PRO rev. 2 PWM, RAM:4x4GB DDR3 Kingston 1600MHz, cl10, HDD:120G SSD Samsung EVO 850 + 500GB WD5000AAKX, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon R7 240, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG + 23" IPS LCD ACER, ZDROJ: ATX Seasonic 400W
PC2:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1155), CPU:Intel Core i5-3470 3,2GHz, RAM:2x4GB DDR3 + 2x2GB DDR3 1333MHz, HDD:1TB Seagate, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon HD 7770, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG, ZDROJ: Seasonic SS-400ET 80+

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20865
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 05. Aug, 2007, 21:55

ja by som to videl na nejaky usporny rezim...
pozri v scheme napajania ci tam mas power off, alebo vypnut a nie nieco ine...
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7279
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 05. Aug, 2007, 22:49

A aj v biose ci nemas v sekcii power management nastavene pri vypnuti S3 rezim...

Užívateľov profilový obrázok
RomanS
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ut 18. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa RomanS » Po 06. Aug, 2007, 07:15

Pre upresnenie.
Ten komp doteraz slapal v pohode. Jednoducho jedneho dna nenabehol system hlasilo rozne chyby pri bootovani alebo jednoducho zmrzol pri bootovani.
Preto som ho preinstaloval ako uvadzam a robi takeho problemy ako uvadzam. V Biose som nic nemenil.
Restart systemu je v pohode akurat to vypnutie z Win je problematicke.
Dam vo Win START-VYPNUT PC sa tvari ze vsetko v pohode vypne sa ale vsetky ventilatory (CPU,chipset,VGA,zdroj) sa tocia dalej pocut ze sa otacaju disky a svieti dioda na CD-RW ako aj cervena dioda od HDD. Ak stlacim tlacidlo POWER na skrini system nabehne tak ako keby bol normalne vypnuty t.j. normalka otestuje pamat identifikuje HDD a ine mechaniky a nasleduje normalny proces bootovania.
Mne to pripada ako keby maticna doska nedostala pokyn na odpojenie napajania zariadeni a preto tie vykazuju cinnost dalej.
Spoiler: ukázať
PC1:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1150), CPU:Intel Core i3-4160 3,6GHz + AC Freezer 7 PRO rev. 2 PWM, RAM:4x4GB DDR3 Kingston 1600MHz, cl10, HDD:120G SSD Samsung EVO 850 + 500GB WD5000AAKX, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon R7 240, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG + 23" IPS LCD ACER, ZDROJ: ATX Seasonic 400W
PC2:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1155), CPU:Intel Core i5-3470 3,2GHz, RAM:2x4GB DDR3 + 2x2GB DDR3 1333MHz, HDD:1TB Seagate, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon HD 7770, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG, ZDROJ: Seasonic SS-400ET 80+

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Po 06. Aug, 2007, 07:55

skus zresetovat bios, mne dosla doska ktora nevykazovala ziadny bordel a ked som ju zapojil nevedel som vypnut komp, robil to iste co hovoris. musel som este podrzat power aby ho vyplo. co som pozeral je mozne ze to bolo nieco s klavesnicou a ohladom mozosti zapinania cez nu.

tu dosku som mal a bola v pohode.
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
RomanS
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ut 18. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa RomanS » Po 06. Aug, 2007, 09:23

Dalsia vec ktoru som momentalne zistil je taka ze ak pripojim PC na siet a zapnem vypinac na zdroji rozbehne sa mi PC aj bez stlacenia POWER tlacidla na skrini.
Spoiler: ukázať
PC1:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1150), CPU:Intel Core i3-4160 3,6GHz + AC Freezer 7 PRO rev. 2 PWM, RAM:4x4GB DDR3 Kingston 1600MHz, cl10, HDD:120G SSD Samsung EVO 850 + 500GB WD5000AAKX, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon R7 240, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG + 23" IPS LCD ACER, ZDROJ: ATX Seasonic 400W
PC2:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1155), CPU:Intel Core i5-3470 3,2GHz, RAM:2x4GB DDR3 + 2x2GB DDR3 1333MHz, HDD:1TB Seagate, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon HD 7770, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG, ZDROJ: Seasonic SS-400ET 80+

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1413
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Po 06. Aug, 2007, 09:37

mne to pride ze das len standby.skus podrzat power tlacitko nejaky cas ze co spravi, ci ho uplne vypne. povypinat vsetky tie setriace rezimy v biose. a tak

Užívateľov profilový obrázok
RomanS
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ut 18. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa RomanS » Po 06. Aug, 2007, 10:01

Problem vyrieseny.
RESULTAT:VADNY ZDROJ.

Nahodil som druhy zdroj a vsetko funguje tak ako ma.
Spoiler: ukázať
PC1:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1150), CPU:Intel Core i3-4160 3,6GHz + AC Freezer 7 PRO rev. 2 PWM, RAM:4x4GB DDR3 Kingston 1600MHz, cl10, HDD:120G SSD Samsung EVO 850 + 500GB WD5000AAKX, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon R7 240, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG + 23" IPS LCD ACER, ZDROJ: ATX Seasonic 400W
PC2:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1155), CPU:Intel Core i5-3470 3,2GHz, RAM:2x4GB DDR3 + 2x2GB DDR3 1333MHz, HDD:1TB Seagate, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon HD 7770, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG, ZDROJ: Seasonic SS-400ET 80+

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"