Instalacia viacerych OS - navody

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Instalacia viacerych OS - navody

Príspevok od užívateľa Gudas » Pi 20. Júl, 2007, 17:36

Naposledy upravil/-a Gudas v Ut 17. Feb, 2009, 20:05, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12565
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 20. Júl, 2007, 18:18

Diky moc! :8O: :wink: :)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
dottor
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So 22. Sep, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa dottor » Pi 21. Sep, 2007, 22:14

Nenasiel by sa navod na instalaciu Win XP + Mac OS X, pripadne Win XP + Win Vista + Mac OS X?

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12565
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 21. Sep, 2007, 22:20

pokial viem tak MAC OS X sa nemoze pouzivat na hw inom nez macintosh
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
dottor
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So 22. Sep, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa dottor » Pi 21. Sep, 2007, 22:50

SolidSnake napísal:pokial viem tak MAC OS X sa nemoze pouzivat na hw inom nez macintosh
Tak to je stara info, uz normalne funguje aj na normal PC. Tiez existuju rozne cracknute verzie ktore sa volaju JAS.

Užívateľov profilový obrázok
Tomax
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 893
Dátum registrácie: Št 08. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa Tomax » So 22. Sep, 2007, 09:13

- neni to niekde po nasom rodnom jazyku? stochto sa nevysomarim
Spoiler: ukázať
AMD X6 1100T --4GB RAM -- AMD 6950 1GB --

Užívateľov profilový obrázok
guess2k6
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 551
Dátum registrácie: Št 28. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Prešov (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa guess2k6 » Po 24. Sep, 2007, 00:04

http://www.forum-osx86.kvalitne.cz/index.php

tu je stranka pre mac os x na ibm pc.....cize na klasicke desktopy alebo notebooky....
Desktop:MB: MSI K7n2 Delta, CPU: Athlon XP 2600+@3400+ + AC Copper Silent, Ram: PQI 2x512mb 400mhz, Gk: Inno3d GeForce 6600GT 500/1000@540/1120 + Zalman VF700AlCu, Zdroj: Delux 420W, DVD-RW: LG 4166B, HDD: Maxtor 80GB 7200ot., 19" LCD LG L194WT-SF
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M

Užívateľov profilový obrázok
dottor
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So 22. Sep, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa dottor » Ne 14. Okt, 2007, 01:14

guess2k6 napísal:http://www.forum-osx86.kvalitne.cz/index.php

tu je stranka pre mac os x na ibm pc.....cize na klasicke desktopy alebo notebooky....
Jj, skusal som aj tu WwW ale nejak extra mi to nedalo.

Teraz zhanam navod ako by som nainstaloval Mac keD mam XP a Vistu 32

Užívateľov profilový obrázok
bongo-man
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 481
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: sereï

Príspevok od užívateľa bongo-man » Po 17. Dec, 2007, 18:42

Na C: som naistaloval Vistu 64 nasledne na D: som hodil Win XP, chcel som ist podla navodu no ked vlozim do pc dvd s vistou tak tam nemam moznost OPRAVA ale iba instalovat :?:
Q6600 3 ghz 6gb ram R9 270

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 30. Mar, 2008, 22:08

Takze, prave som sa zbavil linuxovej instalacie vratane jeho bootloadera. Keby niekto chcel vediet, ako na to a neprist pritom o instalaciu Windowsu:

(moja konfiguracia bola: WinXP+Win Vista+Linux (Suse 10.3))

- v nejakom diskovom manazeri (pouzil som Acronis Disk Director Suite) sa ubezpecte ze particia s Windowsom je Primary a Active.
- zmazte vsetky linuxove particie
- restartujte PC - nabehne chybova hlaska linuxoveho bootloadera (napr. Grub: Error 22)
- vlozte instalacne CD Windows XP a nabootujte z neho
- po uvodnom nacitani ovladacov sa objavi obrazovka s ponukou na opravu systemu - potvrDte, zobrazi sa prikazovy riadok (konzola)
- vyberte particiu s WinXP a zadajte: fixmbr (popripade fixboot)
- restartujte - teraz pojde WinXP
- ak mate este aj Vistu, staci vlozit instalacne DVD, nabootovat z neho, dat Opravit a popripade vybrat volbu na opravu startu systemu.

:wink:
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3613
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa zwARO » Ne 30. Mar, 2008, 22:48

no pekne :) ... ja mam teraz C:XP D:VISTA skusobne a rozmyslam ze nahodim aj ubuntu.Mam samostatny 40GB HDD kam by som ju xcel testnut.vies mi poradit ako na to? normalne dat instalovat? len neviem ako to poriesi boot. Boot manager je mometalne Vistovy.

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 30. Mar, 2008, 23:02

Boot manager sa ti nahodi linuxacky - navod ako ho poslat tam kde patri mas kusok vyssie...keD by si neskor dostal rozum :D [no offense]

Neviem ako to ale bude keD to das na fyzicky iny disk - mbr sa zrejme prepise na povodnom disku a subory pojde na druhy, fakt neviem, ja som to mal "all-in-one"
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3613
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 31. Mar, 2008, 14:49

asi to poriesim tak ze tento disk co mam s winami odpojim.zapojim len ten 40GB a nahodim linux.ak sa mi nebude pacit tak format a zapojim zas win disky:)

EDIT: este ma napadlo ze netreba ani odpajat ten disk...staci nastavit z ktoreho sa ma bootovat a je to.

takze otazka moja znie. mal by som nejako delit ten HDD? ma 40GB 1 particia.Co je najlepsie pre ubuntu?

Užívateľov profilový obrázok
matopd
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1009
Dátum registrácie: St 16. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od užívateľa matopd » Ne 13. Apr, 2008, 21:42

Ajajaj, otazka znie, ...a naco to vsetko???... Alebo skor, co tam potrebujes robit. Mne uz zopar mesiacov velmi pomaha jednoduchy sw virtual box. Nieco podobne je aj v mac-och. Mam nainstalovanu vistu \2GB RAM\ a v nej vo vb-cku XP, a aj experimentalne 98 a 2K. Sice nieje to to prave orechove, ale na odskusanie roznych apl. a podobnych blbosti vyyyyyyyyyborne. A jedna neodmyslitelna vyhoda: mozu ist naraz, zalezi len na HW. Skuste....

Užívateľov profilový obrázok
zwARO
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3613
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa zwARO » Po 14. Apr, 2008, 19:32

naco to je dobre? ako dlhodobe riesenie uplne na nic. ale xcel som to len vyskusat,uz som ten linux dal prec...mozno neskor.
a to o com hovoris ty moze byt aj virtual machine od MS ;) a ako vravis ma to aj vyhody aj nevyhody.

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"