2-e otazky

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Pi 08. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice
Kontaktovať užívateľa:

2-e otazky

Príspevok od užívateľa PCMahel » Ne 26. Nov, 2006, 12:35

Kde sa vo windovse vypina Svapovanie? a oplati sa mi to vypnut ked mam 768Mb Ram-ku?

A mam aj druhu otazku:
Ked mam zakupeni win Xp legalne a nainstaloval som si ho do pc a registroval som sa u Microsoftu a nahodou budem musiet znova preinstalovat ten win +format disku tak ked ho znova nainstalujem bude mi pitat znova po 30 Dnoch registraciu? Alebo mi to pojde uz bez registracie. Pitam sa len preto aby som stim potom nahodou nemal problem ak bi som musel formatovat.
PS: Dufam ze ste porozumeli mojim otazkam a za gramaticke chybi sa ospravldnujem. :red: DAKUJEM ZA VASE ODPOVEDE 8) :wink:
Moj PC
Obrázok zmazaný administrátorom: proti pravidlám

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20866
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 26. Nov, 2006, 12:47

registracia ano
swap nevypinat, ani pri 2GB, nieze by to neislo potom ale nic tym neziskas akurat mozne problemy, vacsina prg so swapom totiz pocita...
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ne 26. Nov, 2006, 12:51

Prva otazka:
Svapovanie je dobra vec a na tvojom mieste by som ho nevypinal. Ak hravas hry, tak rozhodne je svapovaci subor lepsi, cim je vacsi, kedze mas mensiu ramku. Ak nehras, tak ramka by mala stacit a mozes si jej velkost upravit, skontrolovat, pripadne vypnut nasledovne: Tento pocitac vlastnosti, das si zalozku "spresnenie", v prvom nadstaveni od vrchu mas "vykon" a das "nadstavenie", otvori sa ti dalsie okno a das si zalozku "spresnenie" a dole je "virtualna pamat". Kliknes na tlacitko "zmenit" a tam si nadstavis aku chces pamat velku, pripadne vypnut atd. ...

Druha otazka:
Win sa viaze na MAC adresu sietovej karty, takze mozes formatovat disk kolko len chces. Ked disk vymazes a znovu nainstalujes win, tak postup je rovnaky ako pri prvej instalacii ... System je nutne aktivovat ... Mozes to robit kludne aj kazdy den. :) S aktivciaou nie je problem, ak to robis stale na tom istom pc. Ak by si ale skusil aktivaciu na inom pc, tak ti to vyhodi, ze mas neplatny kluc a mas zadat novy ... :wink:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Pi 08. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PCMahel » Ne 26. Nov, 2006, 13:22

Druha otazka:
Win sa viaze na MAC adresu sietovej karty, takze mozes formatovat disk kolko len chces. Ked disk vymazes a znovu nainstalujes win, tak postup je rovnaky ako pri prvej instalacii ... System je nutne aktivovat ... Mozes to robit kludne aj kazdy den. Smile S aktivciaou nie je problem, ak to robis stale na tom istom pc. Ak by si ale skusil aktivaciu na inom pc, tak ti to vyhodi, ze mas neplatny kluc a mas zadat novy ... Wink
A ked ho instalujem tak musim zadat tie iste udaje co po prvi krat alebo nie? a ked si zmenim nahodou MB tak to pojde tiez?
Moj PC
Obrázok zmazaný administrátorom: proti pravidlám

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ne 26. Nov, 2006, 13:53

Nemusis zadat tie iste udaje, hoci neviem ake udaje to myslis ... Ten WIN sa viaze na MAC adesu sietovky, cize dosku menit nemozes. Ostatne komponenty mozes menit, ale mozno sa stane, ze Ti vyhodi zmenu hardveru a bude chciet opat aktivaciu. V tom nie je ziaden problem, iba zavolas na bezplatnu linku do Microsoftu a povies im, ze si menil napriklad ramku a chce to ud teba aktivaciu. (neoplati sa im povedat, ze si menil disk a pri tom si menil ramku, vsetko o tvojom pc vedia aj presne co si vymenil.) S tym teda problem nie je, ale jedinu dosku menit nemozes ... Na tu sa vlastne viaze Windows ...
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Pi 08. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PCMahel » Ne 26. Nov, 2006, 14:10

Takze ked budem predavat raz dosku mozem ju predat aj z vindovsom lebo bez nej mi bude prakticky na nic :x . Kebi som to vedel tak by som si kupil nejaku sietovku do PCI slotu a tu potom vibral a dal bi som ju do novej doky len neviem ci bi to slo no nevadi dik za odpovede. :E :wink:

Este sa spitam mam win xp home a ked si zozeniem nejake SN ktore nebolo este regnute (samozrejme tiez z XP home) pojde mi to nahodit do toho winu co mam na CD? :? :?Alebo na kazde instalacne cd pasuje len jeden SN? :cry:
Moj PC
Obrázok zmazaný administrátorom: proti pravidlám

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ne 26. Nov, 2006, 14:49

SN nie je viazany tusim na CD. Ale je zasa jedinecne pre tu zostavu, ktoru si uz aktivoval na tej doske. A neviem ci by Ti ina sietova karta pomohla ... Ty by aj tak vedeli, ze mas sietovku zvlast, tak je to jedno. Win sa proste viaze na dosku a tak to je ... Ostatne komponenty mozes menit. A este k tomu SN ... Ak si zozenies ine, ci uz nove, alebo hoci ake, tak je to len otazka casu kym si niekto to cislo zakupi a potom mu to nepojde a bude to reklamovat na microsofte. pozru databazu a zistia, ze mas to cislo Ty. :) A problem je na svete ... :wink:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Pi 08. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PCMahel » Ne 26. Nov, 2006, 15:54

Jerry napísal:SN nie je viazany tusim na CD. Ale je zasa jedinecne pre tu zostavu, ktoru si uz aktivoval na tej doske. A neviem ci by Ti ina sietova karta pomohla ... Ty by aj tak vedeli, ze mas sietovku zvlast, tak je to jedno. Win sa proste viaze na dosku a tak to je ... Ostatne komponenty mozes menit. A este k tomu SN ... Ak si zozenies ine, ci uz nove, alebo hoci ake, tak je to len otazka casu kym si niekto to cislo zakupi a potom mu to nepojde a bude to reklamovat na microsofte. pozru databazu a zistia, ze mas to cislo Ty. :) A problem je na svete ... :wink:
No hej ale ked bi som ho aktivoval na ine meno a cosa tam este pise a potom bi som ten komp nepouzival na net len na hranie tak neviem ako bi to zistili
:o :lol: 8) :blind:
Moj PC
Obrázok zmazaný administrátorom: proti pravidlám

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Patko19 » Ne 26. Nov, 2006, 16:22

odpis si mac adresu sietovky a ak nahodou zmenis niekedy dosku a nebude sa ti chciet volat do mrkvacova tak si stiahni program smac. ten dokaze zmenit mac adresu sietovky (software-ovo) win si bude mysliet ze mas stale tu istu sietovku. program je na odskusanie zadara. a tebe to staci len raz pustit

Užívateľov profilový obrázok
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 173
Dátum registrácie: Pi 08. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Levice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PCMahel » Ne 26. Nov, 2006, 17:29

Patko19 napísal:odpis si mac adresu sietovky a ak nahodou zmenis niekedy dosku a nebude sa ti chciet volat do mrkvacova tak si stiahni program smac. ten dokaze zmenit mac adresu sietovky (software-ovo) win si bude mysliet ze mas stale tu istu sietovku. program je na odskusanie zadara. a tebe to staci len raz pustit
Aporadis mi kde si mozem pozret tu MAC adresu sietovky je na to nejaky soft?
:red:
Moj PC
Obrázok zmazaný administrátorom: proti pravidlám

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Patko19 » Ne 26. Nov, 2006, 19:47

v prikazovom riadku zadaj ipconfig/all
a polozka fyzicka adresa.
bude tam splet pismen a cisel napr 00:0C:2B:DE:3F:25

Užívateľov profilový obrázok
limbi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 21
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Presov

Príspevok od užívateľa limbi » Št 30. Nov, 2006, 12:52

ja mam gigo ramky a swap file mam vypnuty; myslim, ze os potom pracuje o cosi rychlejsie, lebo sfina win vyuziva swap aj vtedy, ked je este cast operacnej pamate volna, co je pomalsie;

ale

niektore programy s vypnutym swap file nespustis, lebo si ho vyslovene pytaju :) a niektore programy a hry su nenazrane, a aj ked ich spustis, tak po vycerpani dostupnej volnej ram ti program jednoducho spadne;

takze

pre niekoho je lepsie vypnut, pre niekoho je lepsie nechat zapnute

chybY, pYtat sa, bY - zacni tymto :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"