Ako umelo zmensit pamat ram ?

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
marek1212
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA - Nove Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Ako umelo zmensit pamat ram ?

Príspevok od užívateľa marek1212 » Ut 17. Okt, 2006, 19:45

Zdravim , neviete ako umelo zmensit pamat ram, napr ze windows(XP) by pouzival iba prvych 512MB ?

Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Re: Ako umelo zmensit pamat ram ?

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ut 17. Okt, 2006, 21:13

marek1212 napísal:Zdravim , neviete ako umelo zmensit pamat ram, napr ze windows(XP) by pouzival iba prvych 512MB ?

Dakujem
Nezapojit ? To je nejaka blbost , skus inac polozit otazku , ze na co to presne chces ? Pripadne ju zapln , programy po starte a mas len polovicu.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ut 17. Okt, 2006, 22:04

ja to chapem tak ze ma 1024MB ram a chce aby win pouzival max. 512RAM a potom swapoval na disk aby zbytok 512ram mohol vyuzivat na ine veci...
ale ked sa nad tym tak zamyslim, tak vlasne ked win bude pouzivat iba jednu 512 pamet, tak tu druhu nevyuzije nikde, lebo win ju proste zamietne (ak to dokaze) Takze sa to bude spravat ako keby si tam mal iba 1×512

k veci... osobne taky program nepoznam a neviem naco by vobec bol dobry.
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 17. Okt, 2006, 23:11

nato asi ziadna finta nebude... (ak mislis aby sa PC tvaril ze ma nenej pamete ako v skutocnosti), snat len fizicky odpojit, povitiahnut.....

T. :)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
marek1212
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA - Nove Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa marek1212 » Ut 17. Okt, 2006, 23:46

uz mam :P
prepinac maxmem do boot.ini to riesi ;)
aj tak dik za pomoc

w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 253
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa w0rm0n » St 18. Okt, 2006, 00:26

-----
Naposledy upravil/-a w0rm0n v Po 01. Apr, 2013, 22:27, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » St 18. Okt, 2006, 08:18

Mno chalan je dobry , staci kusok guglenia , to nenapadlo ani mna.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
marek1212
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA - Nove Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa marek1212 » Pi 20. Okt, 2006, 18:25

cakam na novu ramku zo servisu..tak som chcel pouzivat iba tie dobre sektory aby mi to furt nehadzalo chybove hlasky ...(kvoli vadnym sektorom v pamati)

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"