Ako zobrazit CD-romku vo windows XP

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Ako zobrazit CD-romku vo windows XP

Príspevok od užívateľa Josifek » So 14. Okt, 2006, 18:00

Mam tu taky problem: pri instalacii windows som zvolil moznost opravy. Windows sa ma pocas instalacie prakticky nic nepytal az na 3 chybove hlasenia. Instalacia ale prebehla uspesne. Po mojom prvom vstupe som vsak zistil problem: vo windowse mi nezobrazuje mechaniku A ni pi instalacii ovladacov mi ju nenaslo, takze som musel nutne drivery stahovat z netu. Existuje nejake riesenie okrem reinstalacie, aby sa mi mechanika "objavila" vo wine ? Skusal som aj inu mechaniku, robi to iste...

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » So 14. Okt, 2006, 18:02

Nerobil si v biose nic? Mas spravne ten kabel otoceny?
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 14. Okt, 2006, 18:03

NIE v biose som nic nemenil, skusal som dokonca clrmos, ale nic. Kabel je dobre, ved z neho instaloval win :( V biose mi ukaze obidve co mam pripojene.

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » So 14. Okt, 2006, 18:06

Skus jednu odpojit a uvidis, ci bude aspon jednu zobrazovat.
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 14. Okt, 2006, 18:07

No najprv som mal jednu az tak som pripojil druhu. Skusal som aj osobitne, ale nic...

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » So 14. Okt, 2006, 18:33

Jasne ze existuje. Odober PCI IDE radic v systeme , nasledne restart a mal by si mat mechaniku spet. Mne raz pomohla taka vec , ze som odpojil mechaniku , medzi instalaciou radica , zapojil a objavila sa sama.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » So 14. Okt, 2006, 18:34

AjsTi napísal:Jasne ze existuje. Odober PCI IDE radic v systeme , nasledne restart a mal by si mat mechaniku spet. Mne raz pomohla taka vec , ze som odpojil mechaniku , medzi instalaciou radica , zapojil a objavila sa sama.
Vidis na toto som zabudol ... :red:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 14. Okt, 2006, 18:36

V device manager je to oznacene ako "IDE ATA/ATAPI contollers" , alebo "SCSI and RAID controllers" ?

PS: Sranda je este v tom ze cez PCI radic mi ide hard disk.

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » So 14. Okt, 2006, 18:41

Josifek napísal:V device manager je to oznacene ako "IDE ATA/ATAPI contollers" , alebo "SCSI and RAID controllers" ?

PS: Sranda je este v tom ze cez PCI radic mi ide hard disk.
SCSI byvaju vetsinou disky pripojene cez SATA/RAID rozhranie. Tvoja mechanika bude napojena cez to prve samozrejme.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 14. Okt, 2006, 18:45

Diki moc.


OT: Este mam jeden problem neviem, ci mam zalozit novy thread: A to je ze windows sa mi startuje asi 3minuty myslim tym to, ze okno: "windows is starting up" svieti asi 3minuty. Sorry za OT

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » So 14. Okt, 2006, 18:53

Josifek napísal:Diki moc.


OT: Este mam jeden problem neviem, ci mam zalozit novy thread: A to je ze windows sa mi startuje asi 3minuty myslim tym to, ze okno: "windows is starting up" svieti asi 3minuty. Sorry za OT
Zostavu mas tu v podpise ? Mas to dobre pozapajane ? Naswitchovane HDD ? Instalacia sata/scsi-pci radic driverov ? Defragmentovane disky ? Kolko programov Ti ide po starte ?
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 14. Okt, 2006, 18:59

AjsTi napísal: Zostavu mas tu v podpise ? Mas to dobre pozapajane ? Naswitchovane HDD ? Instalacia sata/scsi-pci radic driverov ? Defragmentovane disky ? Kolko programov Ti ide po starte ?
Zostavu mam tu v podpise. Ide o to, ze ak instalujem win, a dojdem po krok, kde si mam vybrat, kde ho nainstalujem, tak nasleduje bud restart systemu, abo modre okno. Je to vraj chyba dosky. Dneska som to ani neviem ako nahodil, asi so stastim. Po starte sa mi spusta antispyware, AVG, Skype, ICQ.

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » So 14. Okt, 2006, 19:24

Josifek napísal:
AjsTi napísal: Zostavu mas tu v podpise ? Mas to dobre pozapajane ? Naswitchovane HDD ? Instalacia sata/scsi-pci radic driverov ? Defragmentovane disky ? Kolko programov Ti ide po starte ?
Zostavu mam tu v podpise. Ide o to, ze ak instalujem win, a dojdem po krok, kde si mam vybrat, kde ho nainstalujem, tak nasleduje bud restart systemu, abo modre okno. Je to vraj chyba dosky. Dneska som to ani neviem ako nahodil, asi so stastim. Po starte sa mi spusta antispyware, AVG, Skype, ICQ.
Skype , Icq , zrus , nastav na manualne spustanie. Nevidim tam kolko mas ram ? Ako casto defragmentujes. Chyba dosky ? Reklamovat.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 14. Okt, 2006, 19:30

AjsTi napísal:Skype , Icq , zrus , nastav na manualne spustanie. Nevidim tam kolko mas ram ? Ako casto defragmentujes. Chyba dosky ? Reklamovat.
Dosku uz velmi nezreklamujem ma 3 roky :( mam 512ram. Ale asi si ma celkom nepochopil. Ja cakam na modrej obrazovke, kde sa pise "windows is starting up"

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

Príspevok od užívateľa AjsTi » So 14. Okt, 2006, 19:41

Josifek napísal:
AjsTi napísal:Skype , Icq , zrus , nastav na manualne spustanie. Nevidim tam kolko mas ram ? Ako casto defragmentujes. Chyba dosky ? Reklamovat.
Dosku uz velmi nezreklamujem ma 3 roky :( mam 512ram. Ale asi si ma celkom nepochopil. Ja cakam na modrej obrazovke, kde sa pise "windows is starting up"
Tak defragmentuj ! Dopaze ty ma citas ? Pripadne si stiahni BootVis a optimalizuj si system.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"