Windows Autopilot

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
Krutibrko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3808
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Poprad, Brno

Windows Autopilot

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Ahoj,

Ma niekto skusenosti s tymto? Zatial som si presiel len nejake uvodne videa k tomu a vyzera to super. Zaujima ma, ako to funguje v praxi, ak som spravne pochopil, tak to ide takto:
1) dodavatel registruje device
2) ja mam nastavene pravidlo na ten device
3) uzivatel sa prihlasi s Ad credentials
4) natlaci sa Intune a ten uz ovlada zvysok?

Aktualne pouzivame SCCMko na instalaciu notebookov, ale pride mi to ako velmi zastarana technologia ( napr. oproti Jamfu u Apple, ten je trosku inde).

dakujem za kazde postrehy atd.

Brko
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava/Galanta

Re: Windows Autopilot

Príspevok od používateľa Snake »

Je to forma MDM iba, SCCM je daleko daleko pred Intunom ako takym, Win este nepodporuje setup vsetkeho cez MDM oproti GPO, install ako taky na to Autopilot ani nepotrebujes, to je skor naozaj na nieco take ze mas viac krajin pod spravou a nechces sa piplat s deploymentom.

Ak ti SCCM+SCOM pride zastarane, tak neviem co na to povedat, azda iba ze to mozno tvoja nevedomost, skus si postudovat SCCM+MDT+Orchestrator.





.
Používateľov profilový obrázok
Krutibrko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3808
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Poprad, Brno

Re: Windows Autopilot

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Dik za odpoved. V kazdom pripade priznavam, ze nemam nejaku hlboku znalost SCCMka. Ako som uz spominal, pouzivame to na instalaciu notebookov, instalaciu softu, sprava updatov.
Radsej rozpisem USE case, preco takto nad tym rozmyslam( ak sa niekde mylim, smelo do mna, budem len rad - aspon sa naucim):
1. SCCMko komunikuje s PC len vtedy, ak je user pripojeny na VPNke - mam vela userov, ktori VPNku skoro vobec nepouzivaju, takze nic s tym PC neviem spravit ( ide primarne o updaty)
2. obcas sa stane, ze IT helpdesk vyda notas bez image-u - nemame dosah na PC ( notas moze ist do viacero krajin )
Hladam preto nejake riesenie, kde staci, aby bol user pripojeny na net a PC komunikuje ( bez nutnosti VPN / pod ).

Co by som chcel, aby to robilo:
1) pridalo notas do ADcka
2) pushlo certifikaty (to tusim ale ide cez GPOcko ak sa nemylim)
3) nainstalovalo zakladny soft(Chrome, Slack, VPN clienta, Kaspersky - popripade aspon Kaspersky network agent ( a cez ten by sa doinstaloval stroj )

Zabudol som povedat, ze som este uplne na zaciatku - len zistujem moznosti atd, nemam este nejako extra nastudovane veci k tomu, len ma zaujimalo, ci je niekto na fore, kto ma s tymto skusenost... ( takze ak nahodou moc trepem, pardon)

BTW co je na tom pravdy, ze SCCM pomaly ale isto konci a nahradi ho Intune?
Používateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4988
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Windows Autopilot

Príspevok od používateľa Chris »

To mate vsetko vypublikovane, ze nepouzivaju VPN?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Používateľov profilový obrázok
Krutibrko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3808
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Poprad, Brno

Re: Windows Autopilot

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Strasne vela mame veci v cloude + vela veci za Oktou s 2FA.
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava/Galanta

Re: Windows Autopilot

Príspevok od používateľa Snake »

Split always on vpn tunnel a si vybavený. SCCM kym skonci to par rokov potrvá, nahrádza ho Endpoint Manager





.

Návrat na "Operačné Systémy"