virtualizacia ovladaca tlacierne

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4713
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 22. Okt, 2019, 08:27

kupil som si do prace etiketovaciu tlacieren, ku ktoremu je ovladaci softver. kedze vymena mojho pracovneho kompu je len otazkou toho kedy si nasetrim dost penazi aby som si mohol kupit nejaky poriadny elitebook alebo thinkpad nerad by som licenciu na ovladaci softver aktivoval na kompe ktory asi kazdu chvilu vymenim.
uvazujem preto nad virtualizaciou, teda ze na server by som nahodil nejaky uplne okresany windows do virtualboxu, a nasledne by som sa sem pripajal cez nejake vpn. otazka je, ako vyriesit viditelnost tlacierne, lebo ta bude v kancelarii na sieti a server mam doma. je toto schodna cesta?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4864
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa Chris » Ut 22. Okt, 2019, 08:42

Preco server na pracovne veci doma?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Sugyi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 331
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa Sugyi » Ut 22. Okt, 2019, 08:43

Hm toto je podla mna skrabanie sa pravou rukou za lavym uchom. Len preto, ze to teoreticky ide spravit. Na novom kompe ti vyresetuju licenciu alebo nieco. Urcite by som to neriesil takto.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9240
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 22. Okt, 2019, 09:44

A volal si stou firmou, ci je mozné tu licenciu preniest? pride mi, ze ides pouzit zbytocne zlozite riesenie na jednoduchy problem
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7569
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 22. Okt, 2019, 11:16

Presne, musia mat nejake riesenie pre pripad, ze ti dane PC odide - budes vlastne v stave v akom si teraz.
Skor sa cudujem, ze etiketovacia tlaciaren ma vobec nejaky strasny soft, na ktory musi byt licencia.....
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 22. Okt, 2019, 18:54

Licenciu si si uz raz zaplatil a nikto ta nemoze obmedzovat v prenositelnosti. Takze ani reci ako poplatok a pod nepomozu (na to doplatil disig). Hod to hocjakemu lepsiemu pravnikovi a sud by si vyhral.





.

Sugyi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 331
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa Sugyi » Ut 22. Okt, 2019, 20:32

Aj pri Microsoft OEM?

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14229
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 22. Okt, 2019, 21:16

Ano





.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4713
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: virtualizacia ovladaca tlacierne

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 22. Okt, 2019, 21:47

prenos licencie je jedna vec, viem ze riesitelna, druha je ze robim z viacerych pocitacov, a chcel by som spustit tlac aj z druheho kompu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"