Vista - ano, nie ?

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Vista - ano, nie ?

Príspevok od užívateľa Dominik » Ut 25. Júl, 2006, 23:16

Tem o Viste je tu viac, no tato sa tyka trochu inej veci.
Zaujimalo by ma, ako k tomuto novemu operacnemu systemu pristupuju ostatni.
Podla konani vsetkych vyrobcov hardwaru, softwaru a ich marketingov sa da ocakavat, ze pri pretlacani tohto OS sa zvezie vela firiem a bude sa nasilu obmedzovat XP, tzn. bude prakticky uzivatel XP nuteny instalovat do roka (+/-) od uvedenia instalovat Vistu kvoli novym aplikaciam a hram.

Vista me jedno velke plus, a to, ze konecne urychli prechod na 64bit, konecne sa zacne poriadne programovat, taktiez drivery.
Na druhej strane podla mna nepriniesla nic. Nebavme sa teraz o rychlosti, podla pomalej Bety nemozme sudit rychlost finalneho produktu.
No RC sa uz blizi a funkcii ci vymozenosti uz nepribudne - ani sa nezmeni. Predpokladam ze Beta 2 je vzhladovo a funkcne uz ukonecna cast systemu.

Co teda pre vas priniesla Vista? Otazka samozrejme pre tych co testovali. Bude ten prechod uvitany, ci skor nuteny po ktorom bude nasledovat vypinanie polovicu services systemu?

Je smiesne, ze Microsoft sa chvasta takymi somarinami ako napr moznost pozerat nahlad prehravajuceho sa videa v Taskbare. Tato funkcia je na Macoch uz od roku 2000. Ved samotna Vista je 100% tna kopia OS X z Macov. Akurat ze tie funkcie ktore teraz ospevuje MS tam su uz dlhe roky. No narozdiel od Visty bezia OS X na Geforce 2 MX uplne krasne a plynule, nehovoriac o celkovom vzhlade - Vista je so svojim Aero uplne odporna. OS X vyzera velmi jemne a pekne.

Pre mna znamena Vista cca do roka prechod na Mac pripadne OS X prevadzkovany na PC. Vzhladom na to ze Macy pouzivaju skvele X86 Conroe procesory (G5 nahradil Core Xtreme), je to uz ovela zaujimavejsie, naviac na Macoch je mozne aby bezal OS X aj Windows SUCASNE v ringu 0 (alt-tab) bez obmedzenia rychlosti hociktoreho z nich. Cize uz aj na Macu si zahrate vsetky hry, staci "Alt-Tab" a pustit hru. A potom znova Alt-Tab do OS X ktory ponuka vsetko co Vista uz dlhe roky, no narozdiel od Visty je to perfetkne odladeny Unixovy Darwin. + Krajsi, rychlejsi.

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » St 26. Júl, 2006, 00:01

Ja som cital na webe vyrok jedneho programatora z Microsoftu, ktory povedal, ze by si Vistu nekupil ani za cudzie peniaze, nieto za vlastne. Mne osobne XP staci, prechod na Vistu neplanujem, ale keby bol OS-X na PC, tak to som prinajmensom vyskusal.
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 26. Júl, 2006, 00:05

ja si naopak planujem Vistu kupit (mam uz Vist premium ready PC), skusal som Os X na mojom PC ale nejako ma nenatchol, stale chybaju drajvre. - je to v praxi nepouzitelne.

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » St 26. Júl, 2006, 00:05

Na procesoroch s instrukciami SSE2 rozbehnes OSX (x86 verziu pre Intely) vpohode... aj na AMD strojoch.
Skusal som, je to perfektny OS.

edit: hej, chybaju drivery. Ale pokal mas EFI dosku od Intelu a GMA grafiku tak ti nechybaju ziadne.

Len pokial ta nenadchol OSX tak co ta nadchlo na Viste? Nema vobec nic naviac :?

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1253
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Príspevok od užívateľa Hrochy » St 26. Júl, 2006, 09:33

Asi to bude ako prechod z Win 98 na XP - niektore hry nepojdu, priadne pojdu o odsti horsie a hned je dovod prechodu na Vistu :(.
Napr. podpora DX10. No zo zaciatku bude system asi poriadne deravi, takze este rok bezat na XP a potom zohnat Vistu.

PS: neviete skadial sa dozviem, aky WIN XP mam nainstalovat na PC (COMPAQ D300 tusim), ktory ma aj nalepku od windowsu na bedni: ma tam 2 seriove cisla. Jedno je pre Win 2000 a druhe pre: Windows XP Professional 1-2 CPU (obidve su na 1 nalepke). No ked tam instalujem svoju verziu windowsu Win XP professional SP2, tak mi nezozerie seriove cislo -> ma inac generovany kluc.
Pocitac to je: 1,7GHz P4, 256RAM, 20GB HDD.
Neda sa nejako podla serial number zistit aky to je windows?
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1253
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Príspevok od užívateľa Hrochy » St 26. Júl, 2006, 12:57

Nikto nevie ako s tym XPckom?
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » St 26. Júl, 2006, 13:23

Potrebujes mat cedecko windowsu, ktore bolo spolocne dodavane stym klucom. Na ine ti nepojde.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1253
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Príspevok od užívateľa Hrochy » St 26. Júl, 2006, 13:37

Tam boli Win 2000 :(
Diky
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"