Verzia Windows podľa product Key

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1539
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa marfan » Pi 02. Jún, 2017, 23:27

Zdravím, vedeli by ste mi poradiť kde by som zistil podľa product key verziu Windowsu ?

Vec sa má takto, kúpil som ako študent cez msdnaa windows 8, ten som následne upgradol na 8.1 a neskôr aj na 10inu. Lenže keď som ho chcel minule nainštalovať pod týmto product key Windows 10 ako čistú inštaláciu tak mi to neaktivovalo.

Preto by som rád vedel teraz či ten product key je stále iba na tú pôvodnú 8ičku alebo po tých upgradoch aj na 10inu a akú presne verziu.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 820
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa 4040 » So 03. Jún, 2017, 14:08

Ak si mal Win10 aktivovaný , pri inštalácií preskoč zadanie kľúča.Vyber si možnosť nemám kľúč a daj pokračovať v inštalácií.Po pripojení na net sa Win10 aktivuje sám.

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1539
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa marfan » So 03. Jún, 2017, 14:11

No skúsim uvidím či to prebehne.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 820
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa 4040 » So 03. Jún, 2017, 14:14

Najčastejšie Win10 Home x64.

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1539
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa marfan » So 03. Jún, 2017, 14:16

Len toto sú vždy verzie Pro resp. pri 8 a 8.1 je to Professional
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 820
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa 4040 » So 03. Jún, 2017, 14:24

Veď sám vieš ,akú verziu Win10 si mal.

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1539
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa marfan » So 03. Jún, 2017, 14:56

Išlo mi len o to či neexistuje nejaká stránka Microsoftu, kde po zadaní KEY mi vyhodí presnú verziu Windowsu na aký je ten key určený. Takto to budem musieť skúšať.

Ale nevadí skúsim a uvidím.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4243
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa Chris » Ne 04. Jún, 2017, 00:49

Je taka appka,skus poooglit , nevié si spomenut na meno
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5633
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa killswitch » Ne 04. Jún, 2017, 08:59

skus Ultimate PID Checker ;)
Plne príležitostný moderátor.

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15194
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ne 04. Jún, 2017, 10:19

Len pre info, je to uplne zbytocne vobec riesit. Od Windows 7 (ci mozno uz od Visty) si vzdy mal identicke media pre Home/Pro/Ultimate. Jedine, co ich rozlisovalo bol subor ei.cfg, ktory definoval aku verziu instalujes. Ak si ten subor dal prec, tak sa ta Windows dokonca spytali, ze ktoru verziu chces instalovat - ale kluc bol platny iba pre tu, ktoru si zakupil.

U Windows 10 uz ani ei.cfg neexistuje by default (mozes si ho ale rucne vytvorit, ak chces prinutit inu verziu Windows aku by autodetekcia zistila), a Windows sa ti zaktivuje a nastavi moznosti podla kluca, ktory mas na danom PC aktivovany (alebo ktory zadas).

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1539
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa marfan » Ne 04. Jún, 2017, 10:50

Killswitch: skúsil som tú apku tak mi to vypíše iba že to je na Windows 8. Tieto kľúče čo mám fungovali na Windows 10, ktoré boli Updatnuté z Windows 8. Včera som skúsil nainštalovať čistú inštaláciu Windows 10 a nezobralo to ani jeden kľúč.

Takže aj po update na nový Windows tie kľúče nejdú takže je to pre mňa k ničomu, škoda veľká.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

dadik08
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 336
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 19:51
Bydlisko: KE/VT

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa dadik08 » Ne 04. Jún, 2017, 11:26

skusal si to to, co pisal 4040? nezadavat ziaden kluc? win 10 pro by mal mat 2 verzie. s N na konci a bez. lusia sa tym, ze jedna z nich nema media player. ked dobre pamatam.
AMD FX6300@4,5GHz | ASUS M5A97 R2.0 | 2x Kingston HyperX Genesis 4GB 1600MHz CL9 | HD4650 | Samsung 850 EVO 250 GB WD Blue 500 GB, Fujitsu 160 GB 2,5" | Seasonic S12II 620 W FDB | Noctua NH-D15S, Accelero S1 rev.2, | Fractal Design R4 | Cooler Master MasterKeyboard PRO L
Schiit Fulla 2 > HifiMan HE-4xx, Audio=Technica ATH M30x (Brainvawz hybrid pads)

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 820
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 04. Jún, 2017, 11:33

No zrazu neviem o čo tu ide.Z Win7 som prešiel na Win10.Ak už sa Win10 raz na doske aktivoval ,nepotrebujem zadávať žiadný kľúč pri novej inštalácií Win10.Ak viem , že mám Win10 Pro x64 a nainštalujem čistú inštaláciu Win10 Pro ,bez zadania kľúča , tak sa mi aj sám aktivuje.A na výber pri inľtalácií Win10 veľa možnosti nemáš .Home , Pro a x32 a 64 bit.Takže ,ak máš SSD disk , tak za hodinku to máš vyriešené.
Samozrejme to neplatí ,ak máš nejaké kľúče , ktoré chceš použiť ,ako čistú na novej doske.Pri žiadnej novej inštalácií , čo som doteraz robil som nezadával žiadný kľúč.Iba som si pozrel ,aká je tam verzia OS a nainštaloval tú istú a žiadný problém.

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1539
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa marfan » Ne 04. Jún, 2017, 11:40

Skúsil som čistú inštaláciu na novej doske, bez zadania kľúča pri inštalácii až vo Windowse po nainštalovaní som skúsil zadať tie kľuče čo mám a ani jeden nefungoval, z toho usudzujem, že tie kľúče pôjdu iba na Windows 8 ako boli pôvodne zakúpené.

4040: Čiže ak som správne pochopil, kúpim si Windows 10 (to je jedno aku verziu) nainštalujem napr na terajšej doske Asrock Z77, upgradnem PC napr na Ryzen a už to nepôjde aktivovať na novú dosku ?
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 820
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Verzia Windows podľa product Key

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 04. Jún, 2017, 11:48

Kľúč je viazaný na dosku nie CPU ani disk , ak sa bavíme o OEM licenciách nie FPP, ktoré sú prenosné.
Čital som však , že niektorým sa po zavolaní na Microsoft linku ,podarilo ukecať operatórku a povolila aktiváciu aj na novej doske.Či je to pravda neviem.
Naposledy upravil/-a 4040 v Ne 04. Jún, 2017, 11:57, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"