Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marfan » Št 28. Júl, 2016, 18:06

Zdravím, kamarát mi doniesol NTB na ktorom sa pokazil HDD a na ňom je celá inštalačka windowsu plus aj k nemu KEY.

HDD budem dávať nový rovnakej kapacity, lenže tu nastáva problém. Ako získať key toho windowsu, ktorý tam mal aby to mal všetko legálne, čiže bez problémov.

Nálepka ako to bývalo na WIN 7 tam nieje.

Teraz som si ale nie istý, či tam bola win 10 alebo 8ička. Niekde som čítal, že KEY je uložený v BIOSe.

Je to NTB ACER E1-572G-34054G1TMnii
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 5988
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa shiro » Št 28. Júl, 2016, 19:26

v ntb je key v biose a takmer isto to bude v pripade ze tam bola 8micka ci 10tka
casto aj v pripade 7micky tam je.

Ak by nic, tak vyskusaj toto, mozno to pojde aj na win7 a novsich:
http://www.jiribrejcha.net/2008/03/vydo ... e-metodou/

alebo z nejakeho OS ktory si tam na chvilu nahodis, zistis cislo cez program RW Everything:
klikni na ikonku ACPI chod do casti MSDM, a tam v riadku Data je tvoj Product Key
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marfan » Št 28. Júl, 2016, 19:54

Obrázok


Je to ten riadok SERIAL NUMBER ??


Dal som tam HDD s WIN 10 a pomocou toho programu čo si mi poradil som našiel nejaký KEY, je iný ako je v BIOSe a aj ten, ktorý je na tom mojom WIn 10.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 5988
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa shiro » Št 28. Júl, 2016, 21:43

ziadne take, len takto v biose ho neuvidis
je sucastou SLIC tabulky, nastuduj si co to je, existuje a pouziva sa to tusim od dob win vista.

skratka ak tam je a installnes tam stejnu verziu windows pre aku je ten kluc, system bude aktivovany automaticky bez nutnosti cokolvek robit.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marfan » Št 28. Júl, 2016, 21:43

ok dik.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
marekm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2171
Dátum registrácie: So 12. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Piešťany

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marekm » Št 28. Júl, 2016, 21:56

ak by sa ti to nepodarilo a budes mat cestu do PN, rozlustim ti ten key z BIOSu, zdarma do 5min

Užívateľov profilový obrázok
marekm
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2171
Dátum registrácie: So 12. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Piešťany

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marekm » Št 28. Júl, 2016, 21:57

a okrem kluca myslim aj presnu verziu Win pre ktoru ten kluc je

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5514
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa felipe25 » Št 28. Júl, 2016, 22:09

nechce sa mi verit, ze pre win7 toto plati - blbost.

instaloval som x bookov, a kazdy jeden pytal cislo, aj ked bol legalne kupeny z win7
toto co pisete funguje len s win8/10 (kluc je v biose, a cez programy v zalozke ACPI sa da najst..) - aj tak ho netreba, lebo uefi instalacia si ten kluc aj tak vytiahne z biosu.
a ked ho niekto zada manualne, aj tak mu vypise chybu, a to taku, ze tento kluc je urceny pre OEM.. a neprejde to (bud si teda instalacia win8/10 kluc sama vytiahne z biosu, alebo to proste nebude aktivovane legalne/


A posledna vec: Kedze je zosuchana nalepka, sanca dat tam legal win je minimalna. Kluc ktory obsahuje instalacia je totiz multilicencne cislo, ktore ziadna instalacia nevezme /ok by to bolo iba vtedy, ked by na ten book niekto robil cistu instalaciu, a pouzil kluc z nalepky ked bola este citatelna../. - skuste si kupit dva rovnake booky modely s win7.. v oboch instalaciach je rovnake cislo, aj ked na nalepke je ine..

Ale, nikdy nehovor nikdy, ked precitate kluc v BIOSE ak je tam windows7, prosim si navod.. :)

// sorry, zle som precital...

pozeram, ze tam nemas win7

takze postup je nasledovny: zistenie KEY ti je nanic.. mozes ai akurat cez ten program RWEverything overit, ci tam mas "narok" na windows. a ked tam kluc je, normalne nabootuj UEFI USB instalaciu windowsu (musi byt presne ta, ake mas cislo - ak mas win8 cislo v biose, musis mat instalacku win8, ak mas cislo 8.1 - musi byt instalacia tiez 8.1) - a ked neopyta v tretom kroku kluc, vyhral si.... AK zadas manualne kluc z biosu - nepojde to. Takze, instalacia si sama musi vytiahnut kluc z biosu, inac sa nepohnes.. Aspon mne tak tak slo-neslo...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ASUS GTX 960 2GB STRIX , Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Logitech G105, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Mobile: Apple iPhone 6S 16GB Space grey, Samsung Galaxy A3 2017 Black, Apple iPad Mini 2 Cellular 16GB White, Nokia 515 Black Single Sim

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marfan » Št 28. Júl, 2016, 22:59

No na tom booku ziadna nalepka ala windwos 7 neni. Co viem tak aj keby bola tak je tam max logo mrkvosoftu a pod tym 8icka alebi 10ina.

Odkial mam ziskat UEFI instalacku windowsu ??
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1689
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa Pein » Pi 29. Júl, 2016, 08:36

zo stranky MS, predtym si ale cez ten RWEverything over ci v biose mas zapisane cislo az to nerobis zbytocne.

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marfan » Pi 29. Júl, 2016, 08:52

Ano je tam.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1689
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa Pein » Pi 29. Júl, 2016, 12:14

No tak stiahni ten tool od MS a stiahni správnu verziu Windows. (ináč viem ze ms má tých utility minimálne 2 druhy - jeden kde si vyberieš presne či chceš a stiahnem ISO, a druhá kde najskôr zadas product key a Ono ti podľa neho stiahne správnu verziu).
Pohľadaj, poskusaj určite to pôjde.

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5514
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa felipe25 » Pi 29. Júl, 2016, 19:34

to cislo ta utilita nevezme :D

kua, sama rada, skusali ste to realne?? ta utilita napise, ze ide o OEM cislo a nieje mozne ju pouzit.

ta utilita vezme len cislo windowsu ktory bol kupeny a mal cislo na nalepke.. z biosu mu to nepomoze.. proste, potrebuje instalacku win8sk a win8.1sk a skusit, ktora pojde.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ASUS GTX 960 2GB STRIX , Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Logitech G105, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Mobile: Apple iPhone 6S 16GB Space grey, Samsung Galaxy A3 2017 Black, Apple iPad Mini 2 Cellular 16GB White, Nokia 515 Black Single Sim

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marfan » Pi 29. Júl, 2016, 19:41

Felipe: origi win tam bol windows 10 ziadna 8icka alebo 8.1

Skusim stiahnut priamo z MS windows 10 home ak to nebude pytat key tak som zavodou. Toto mi poradil aj Pein.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1463
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zistenie Windows KEY, pokazený HDD

Príspevok od užívateľa marfan » Ut 02. Aug, 2016, 13:07

Páni dneska mi prišiel HDD, stiahol som cez utilitu od MS Windows 10, tento program neposkytuje stiahnutie presnej verzie 10ny, čiže v tej inštalačke je 64-bit home a aj PRO. Pri inštalovni sa ma na žiadný KEY nepýtal tak ako ste napísali, že ak nebude pýtať tak mám vyhraté aj sa tak stalo. WIN je aktivovaný všetko je OK.

TAK dík za rady a reakcie.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"