Raspbian

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3767
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Raspbian

Príspevok od užívateľa Memnon » Ut 12. Júl, 2016, 11:28

Zdar

mam problem ze by som chcel rpi3 pouzit ako wifi AP, vsetko mi funguje dobre s dnsmasq a hostapd
ale nedari sa mi posledna funkcionalita a to schovat SSID, nasiel som daku polozku ignore braodcasting ssid ale ci uz je 0 alebo 1 tak wifi stale vidim
vie mi niekto poradit?
MB:ASUS P8P67 rev.3 / CPU:i5 2500k@4.6GHz(1.372V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:2x8GB Viking, 1600Mhz(1.35V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX 980@1500/7612 / SSD:Samsung EVO 250GB / HDD:WD Red 3TB / HeadSet:HyperX Cloud II / mouse:MS Sidewinder / PSU:Seasonic X-750 / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:U2412M (A00 2013)

Diablo battletag: Yogisz#1808

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15042
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Raspbian

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 12. Júl, 2016, 11:44

Kód: Vybrať všetko

# Hide SSID: 0 (don't), 1 (use emtpy), 2 (use ASCII 0)
ignore_broadcast_ssid=0
Naco ale vobec skryvas SSID ? Aky to ma akoze vyznam ? Navyse ten nazov ma asi tvoje zariadenie iba nacachovane.

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3690
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Raspbian

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 12. Júl, 2016, 16:54

pre niekoho je to proste dalsia zabrana navyse, ja som za ..... daj skryt SSID a nedaj kryptovanie, aj tak sa 99% ludi nenapoji
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3767
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Raspbian

Príspevok od užívateľa Memnon » St 13. Júl, 2016, 14:24

pri kazdej zmene IBS 1 alebo 2 SSID stale vidiet
viem ze je to zlozita otazka lebo schovanie SSID nie je absolutne ziadna bezpecnostna zabrana, hlavne nie pre niekoho kto by sa mi tam chcel naburat tan to samozrejme prebura hned nejake shcovane SSID

nacachovane to urcite nemam pretoze pri kazdej zmene IBS menim aj nazov hotspotu...(ibaze by si to parovalo este nejak inak) ale to je moja chyba ze som to nespomenul a viac sa nerozpisal o tom co som uz skusal

hiddenSSID je bezpodmienecne ficura, ktora musi byt aktivovana
povedzme ze potrebujem toto spojenie nasadit v mieste kde wifi ziadna nie je, nikto tam ani hladat nebude, len ide o to aby sa tam ani ziadna dalsia nezobrazovala

https://w1.fi/cgit/hostap/plain/hostapd/hostapd.conf
http://lists.shmoo.com/pipermail/hostap ... 21474.html
keby bola nejaka ina cesta na vytvorenie hotspotu ktoru zvladne zaciatocnik, nez cez hostapd, tak by som bol rad, bo zacinam sipit ze tadeto cesta nepojde
MB:ASUS P8P67 rev.3 / CPU:i5 2500k@4.6GHz(1.372V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:2x8GB Viking, 1600Mhz(1.35V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX 980@1500/7612 / SSD:Samsung EVO 250GB / HDD:WD Red 3TB / HeadSet:HyperX Cloud II / mouse:MS Sidewinder / PSU:Seasonic X-750 / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:U2412M (A00 2013)

Diablo battletag: Yogisz#1808

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3223
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Raspbian

Príspevok od užívateľa molnart » St 13. Júl, 2016, 16:06

Memnon napísal: povedzme ze potrebujem toto spojenie nasadit v mieste kde wifi ziadna nie je, nikto tam ani hladat nebude, len ide o to aby sa tam ani ziadna dalsia nezobrazovala
len pozor, na niektorych zariadeniach sa wifi stale zobrazi, akurat namiesto SSID tam bude nieco ako "hidden". takze vela s tym nevyriesis.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3767
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Raspbian

Príspevok od užívateľa Memnon » Št 14. Júl, 2016, 09:19

ja som rad ze aspon zabrdnete do tejto temy kadekto
ale este radsej nez z upozorneni o tom ako je zbytocne skryt SSID budem z rieseni ako ho skryt :)
MB:ASUS P8P67 rev.3 / CPU:i5 2500k@4.6GHz(1.372V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:2x8GB Viking, 1600Mhz(1.35V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX 980@1500/7612 / SSD:Samsung EVO 250GB / HDD:WD Red 3TB / HeadSet:HyperX Cloud II / mouse:MS Sidewinder / PSU:Seasonic X-750 / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:U2412M (A00 2013)

Diablo battletag: Yogisz#1808

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15042
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Raspbian

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 14. Júl, 2016, 09:45

https://www.raspberrypi.org/forums/view ... 6&t=140997

Nie kazdy ovladac podporuje vytvaranie skrytich SSID; ten v Pi 3 to nepodporuje.

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3767
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Raspbian

Príspevok od užívateľa Memnon » Po 18. Júl, 2016, 17:46

ok tak som to prerobil na externy adapter
SSID vyzera schovane :)
MB:ASUS P8P67 rev.3 / CPU:i5 2500k@4.6GHz(1.372V) / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:2x8GB Viking, 1600Mhz(1.35V) / GPU:ASUS Strix GeForce GTX 980@1500/7612 / SSD:Samsung EVO 250GB / HDD:WD Red 3TB / HeadSet:HyperX Cloud II / mouse:MS Sidewinder / PSU:Seasonic X-750 / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:U2412M (A00 2013)

Diablo battletag: Yogisz#1808

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"