DirectX 9 pod Windows 8.1

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa hmmh » Po 01. Jún, 2015, 22:32

Staršie hry a 3D aplikácie s DirectX 9 včetne 3DMark2001 a 3DMark2003 majú pod Win 8.1 problém s výkonom. Mne napríklad 3DMark2001 pod Win 8.1 odtestuje výkon až 3x menší ako pod Win XP. Dokázal niekto tento neprijemný problém vyriešiť? Má DirectX 11 slabú kompatibilu s DirectX 9? Alebo čím to môže byť...

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4221
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa molnart » Po 01. Jún, 2015, 23:04

lebo pustas 10 rocne benchmarky na novom OS, preto. neverim ze akykolvek poctitac schopny utiahnut Win8.1 ma problem s nejakou hrou z roku 2003 z vykonoveho pohladu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6819
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 02. Jún, 2015, 00:42

niektore biosy maju nieco ako enhanced performance 3D Mark 2001 .. tento "problem" by mali riesit

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 02. Jún, 2015, 08:47

otazka je, na co je to vobec dobre, kedze sa jedna o 15r staru vykopavku. A este dakto od toho chce relevantne vysledky? no lol.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa hmmh » Ut 02. Jún, 2015, 20:26

CageJ napísal:niektore biosy maju nieco ako enhanced performance 3D Mark 2001 .. tento "problem" by mali riesit
Nerozumiem, aký bios? Ten ktorý je na hlavnej doske? To akože bude doska mať špecialne nastavenie pre 3DMark2001?
Lenže mne sa jedna aj o staré hry. Chcel som si zahrať nejakú moju obľúbenú s plným výkonom.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20661
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 02. Jún, 2015, 20:27

jediný problém čo by si mohol maž je skorej vysoké FPS :D
nemám jediný problém zo starými hrami ;)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa shiro » St 03. Jún, 2015, 14:58

tu vec o 3dmark 2001 booste som videl u gigabyte dosiek.
neviem preco riesis nejaky 3d mark, ked uz, hras hry alebo 3d marky? ries konkretnu hru, ci ti ide dobre.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa hmmh » St 03. Jún, 2015, 15:24

Pretože som chcel aj vedieť, v čom je problém. Firma Microsoft ma hnevá. Stále má v systéme plno chýb, ani ten blbý notepad doteraz neopravili, alebo iné banálne chyby, ktoré dosť pri bežnom používaní štvú, aj vo VisualStudiu, A ešte arogantne vymýšla finty, ako prinutiť človeka kupovať ich novšie verzie os. Pritom tomu dajú iba nový kabát a jadro systému je stále na prd. A aj pri tom kabáte odstrania použivateľské veci, ktoré boli úspešné. Pri WinXP obmedzili DirectX max. na verziu 90c. Čiže prinútili hráča prejsť na vyššiu verziu ich šialeného os. Pričom WinXP nenáročný a rýchly by plne postačoval. Mali sa zamerať na jeho odstraňovanie chýb a presadiť aj 64b verziu a bolo by to ok. Odkedy Gates odišiel z firmy, tak sa MS zameriava hlavne na zisk peňazí ako na kvalitu. A ešte si skrze DirectX vytvorili monopól na hry, pričom jeho vytvorenie vzniklo vybrakovaním OpenGL. Preto nie je možné prejsť ani ku konkurencii napr. Linuxu. Som dosť na MS naštvaný...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa shiro » St 03. Jún, 2015, 18:21

hmmh napísal:Pretože som chcel aj vedieť, v čom je problém.
v tom ze pouzivas 15r staru vykopavku na modernom OS
hmmh napísal: Stále má v systéme plno chýb, ani ten blbý notepad doteraz neopravili,
ako co mali v notepade opravovat?
hmmh napísal: alebo iné banálne chyby, ktoré dosť pri bežnom používaní štvú,
vymenuj
hmmh napísal:A ešte arogantne vymýšla finty, ako prinutiť človeka kupovať ich novšie verzie os.
Tak sorry ze planeta ma nejaky technologicky pokrok a vymyslaju sa nove veci. :D
hmmh napísal:Pritom tomu dajú iba nový kabát a jadro systému je stále na prd.
ako vies? programoval si ho? jeho cast? ako vies co tam spravili a co nie? ako vies, ze je to zle alebo dobre?
hmmh napísal:A aj pri tom kabáte odstrania použivateľské veci, ktoré boli úspešné.
vymenuj
hmmh napísal:Pri WinXP obmedzili DirectX max. na verziu 90c.
Čiže prinútili hráča prejsť na vyššiu verziu ich šialeného os.
Napisal som ti to inde, napisem to aj sem:
Netyka sa to len verzie DX, XPcka maju tak neefektivny memory management, ze akakolvek RAM nad max. 2GB je tam zbytocna, system ju nevie poriadne pouzivat a swapuje jak drbnuty. Aj ked ma RAMky na rozdavanie. Dalej nepodpora SATA radicov v instalacii, nepodpora usb2.0 radicov na niektorych doskach - bolo treba dohadzovat ovladace.
Nehovoriac o 64bit nepodarku winxp. Nemas moc co chvalit na tej 15r starine.
hmmh napísal:Pričom WinXP nenáročný a rýchly by plne postačoval.
ano, hlavne zastaraly, vid vyssie. na nic by dnes nepostacoval. Len by svojou zastaralostou vyrabal komplikacie
hmmh napísal:Mali sa zamerať na jeho odstraňovanie chýb a presadiť aj 64b verziu a bolo by to ok.
Chyb podstranovali celkom dost pokial, viem, za celu historiu winxp. Na 64bit verziu svet v tej dobe nebol pripraveny.
hmmh napísal:Odkedy Gates odišiel z firmy, tak sa MS zameriava hlavne na zisk peňazí ako na kvalitu.

Myslim ze to je presne naopak.
hmmh napísal:A ešte si skrze DirectX vytvorili monopól na hry, pričom jeho vytvorenie vzniklo vybrakovaním OpenGL. Preto nie je možné prejsť ani ku konkurencii napr. Linuxu. Som dosť na MS naštvaný...
opat ten "monopól"...stale nevies co to je, vsak? :D

Proste vypni pc, vyhod ho a vrat sa do jaskyne, kde si budes programovat na pocitadle. :-) Nepotrebujes akykolvek tech. pokrok. Staci ti CB telka z rokom vyroby 1978.

Nieje normalne pchat do trabanta najnovsi motor z BMW, nech si myslis hocico. Len to skus, kolko kravin by si musel zbytocne riesit, ako keby si si vyrobil zodpovedajucu karoseriu a napravu pre ten novy motor.

Dobre si nas pobavil :-)
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6164
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa M1ch4l » St 03. Jún, 2015, 19:39

3DM 2001 je DX8, 2003 je DX9 (nie c)
Pokles vykonu sa da v pripade spatnej kompatibility cakat, uplna normalka..specialne v pripade takto starych verzii. Velkym faktorom budu aj ovladace.

WinXP bol velmi dobry system, svet sa ale uz posunul dalej. Osobne si myslim, ze 8.1 a 7 su lepsie systemy ako XP. 8.1. je snad najstabilnejsi Windows aky kedy bol.

DirectX monopol na hry? Hm, posledne roky sa viac a viac hier vydava aj na Unix (ci Linux?) a Mac. Najnovsie verzie DX a OpenGL su dost vyrovnane. DX 12 asi bude mat navrch v efektivite, kedze prebera principy Mantle.

Notepad je v poriadku. Naco by niekto aj pouzival Notepad, ked existuje Notepad++? Notepad napriklad pri pokuse otvorit 4GB textovy subor vypise, ze to nevie. Nejaky vtipny unix v skole mi pri tom istom pokuse zamrzol.

Banalne chyby vo Windowse? To chcem aj ja pocut. Ale mozno by bol lepsi lock temy, nemyslim si, ze by tato diskusia priniesla nejake ovocie.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa shiro » Št 04. Jún, 2015, 10:39

obycajny notepad predovsetkym nieje robeny na otvaranie 4GB hovadskych suborov :-)
Vies kolko stran je 4GB textu?
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6164
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa M1ch4l » Št 04. Jún, 2015, 11:45

uf, nemusi to byt text. Mozu to byt napr. nejake data v textovom formate...ale whatever.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa hmmh » Pi 05. Jún, 2015, 04:05

To shiro

To že Win8 nedokáže naplno použiť Dx9 nie je vec systému, ale je to v Dx11. Každá ďalšia verzia Dx je plne kompatibilná s predošlou verziou, pretože každá verzia má vlastnú knižnicu a tak ju stačí iba kopírovať. Preto každá nová verzia Dx je značne väčšia. Aj Dx11 má v sebe knižnice pre Dx9, ale z divného dôvodu sú nejaké porušené. Dx10 má Dx9 v poriadku a tak skúsim ručne knižnice skopírovať. Driver grafickej karty podporuje všetky Dx, to zase MS to kazí.

V Notepade je problém so zalamovaním na konci riadku. Blbne to a niekedy nechce ani skočiť kurzor na koniec riadku. Súvisí to aj s tým či je nastavený "word wrap".

Chyby ako napríklad strácajúca ikonka repráka vpravo dolú. Stávalo sa to vo WinXP, liezlo mi to na nervy a keď som prešiel na Win7, tak sa to stalo aj tam, to ma šokovalo. Potom ten multitasking CPU stále Win nedokáŽe plne využiť. Niekedy jedna spustená aplikácia dokáže na nejakú dobu počas ošahavania zariadenia zastaviť ostatné aplikácie, že sa nedá ani prepnúť do iného okna. Potom zavedenie registra bola chyba. Je neprehľadný a čim viac má možnosť uživateľ zapisovať do systému, tým viac sa stráca kontrola a vzniká bordel. A monoho ďalšie, nechce sa mi vypisovať.

Ak je to naozaj pokrok, čiže je prospešný, tak si ho uživateľ dobrovoľne vyberá a nemusí byť k tomu nútený, ako to robí MS. To ukazuje na to, ako MS sam sebe neverí, že pokrok vytvára.

Pretože to "nové" jadro stále vykazuje tie neprijemné nedostatky, takže je to kópia. Poznám vývoj Winu od jeho počiatku ako uživateľ programátor, tak pracujem priamo s jeho jadrom. Tak viem, či je dobré alebo zlé. A mnoho ďalších uživateľov si vie vytvoriť svoj názor, nie je problém.

Napríklad odstránili ikonku na prechod do vyššieho adresára. Potom v nastavení foldera vohodili voľbu na uplatnenie pre všetky foldre a tak ako pako vždy musí pre nové okno nastavovať výpis ako detailný. A ako si to predstavuješ, ja ti nebudem všetko vypisovať, čo stále po mne chceš.

Nevieš čo sú dynamické knižnice? Stačí ich doplniť alebo nahradiť a funkcie systému sú zmenené. Dx je iba nadstavba nad jadrom a preto je mu fuk, aký má systém management pamäte. WinXP nemal problém s pamäťou, bol akurát viac šetrný a bol nenáročný. Tym pádom viac pamäte zostalo pre uživateľa. Súvisí to aj s podporou. Taký framework, java alebo ms.net sú odfláknuté knižnice, pamäť a ani CPU moc nešetria. Hlavne ten framework je chybná existencia. A ani 32 bitový Win8 ti neubslúži viac ako 3.5 GB, preotože to nemôže dokázať. Žiadný Win nemá v sebe hneď všetky ovládače, preto existujú update alebo service pack. WinXP s SATA a dokonca ani s usb3 nemá problém, keď sa doinštalovali. WinXP bol lepší ako Win8 a keď už tak stačilo iba dorobiť SP4. Systém DOS má asi 30 rokov a doteraz je podporovaný ako konzola vo Win.

Teraz sa presadzuje lenivosť v programovaní. Kedysi boli ľudia ochotní dokonalé optimalizovať software, lebo bolo menej RAM a slabšie CPU. Na to sa teraz vykašlali a produkujú žrútov pamäte a výkonu CPU. A prečo Gates odišiel? Určite nie úplne dobrovoľne. Ale snaha zmanipulovať firmu a využiť ju zase pre nejaké špionáže, možno NSA, nenadchýňa žiadneho zakladateľa. Ak nejaká firma má úspech, čiže ju používa masa ľudí, tak podivné finančné skupiny ju chcu získať pre seba.

Hier na Dx v rámci PC je oveľa viac a je snaha to zväčšovať. Potom hru na Dx podporuje iba Win, pretože MS nedovolil urobiť platformu na Linux. V tom je ten monopól. Ty nevieš čo to je. O tom, že mám v tom pravdu, som už opísal jeden dôkaz a to snaha MS obmedzovať používanie DirectX.

Citát: "Proste vypni pc, vyhod ho a vrat sa do jaskyne, kde si budes programovat na pocitadle. :-) Nepotrebujes akykolvek tech. pokrok. Staci ti CB telka z rokom vyroby 1978."
Toto je úplná blbosť!!! Ten názor vôbec nie je v súlade s tým, čo som napísal. Ja chcem systém trebars aj Win a aby bol spolahlivý, pohodlný, rýchly a bez obmedzovania. To ani jeden Win nesplňoval, ale stačil by mi ten WinXP, keby ho neobmedzili s tým Dx9. Pretože potrebujem Dx k práci.

Citát: "Nieje normalne pchat do trabanta najnovsi motor z BMW, nech si myslis hocico. Len to skus, kolko kravin by si musel zbytocne riesit, ako keby si si vyrobil zodpovedajucu karoseriu a napravu pre ten novy motor."
WinXP je lepší ako BMW, pretože na dosahovanie vyššieho výkonu potrebuje menej paliva a chladenia. Akurát ho prestali technicky podporovať, aby ľudia boli prinútený zaplatiť za nové auto, ktoré má sice pekné sedačky, ale je slabšie a prehrieva sa.

Neviem čomu sa tak často smeješ, však si popísal same hlúposti a to je do plaču.

Citát: "Dobre si nas pobavil"
A koho tým mysliš "nás"? Mal by si hovoriť za seba. Alebo ty vieš čo si ostatní myslia?

hmmh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: Po 27. Apr, 2009, 17:30

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa hmmh » Pi 05. Jún, 2015, 04:35

M1ch4l napísal:3DM 2001 je DX8, 2003 je DX9 (nie c)
Pokles vykonu sa da v pripade spatnej kompatibility cakat, uplna normalka..specialne v pripade takto starych verzii. Velkym faktorom budu aj ovladace.
Ale to nie je normálka. Starý program vyladený na slabšom CPU bude na novom silnejšom CPU bežať rýchlejšie. Staršie Dx sú menej náročné na systemové prostriedky a tak by nemal byť problém ich plne podporiť. A ovládače problém nemajú. Tú istú kartu pustím pod WinXP a ide naplno. A myslim, že aj pod Dx10 je Dx9 normálny. A ak sa to emuluje, tak pokles asi o 20% a nie o 300%...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: DirectX 9 pod Windows 8.1

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 05. Jún, 2015, 09:25

hmmh napísal: To že Win8 nedokáže naplno použiť Dx9 nie je vec systému, ale je to v Dx11. Každá ďalšia verzia Dx je plne kompatibilná s predošlou verziou, pretože každá verzia má vlastnú knižnicu a tak ju stačí iba kopírovať. Preto každá nová verzia Dx je značne väčšia. Aj Dx11 má v sebe knižnice pre Dx9, ale z divného dôvodu sú nejaké porušené. Dx10 má Dx9 v poriadku a tak skúsim ručne knižnice skopírovať. Driver grafickej karty podporuje všetky Dx, to zase MS to kazí.
Daj nejaky dokaz, test.
hmmh napísal:V Notepade je problém so zalamovaním na konci riadku. Blbne to a niekedy nechce ani skočiť kurzor na koniec riadku. Súvisí to aj s tým či je nastavený "word wrap".
Problem so zalamovanim? Notepad pouzivam casto a za 20r IT praxe som si nic podobne nevsimol. word wrap je logicky vzdy zapnuty, inac ti dlhe riadky siahaju tri obrazovky doprava....naco je to dobre? na nic.
hmmh napísal:Chyby ako napríklad strácajúca ikonka repráka vpravo dolú. Stávalo sa to vo WinXP, liezlo mi to na nervy a keď som prešiel na Win7, tak sa to stalo aj tam, to ma šokovalo.
Nic sa nestraca a ikonka sa da vypnut v multimediach v ovl. paneli. Same od seba sa to nestraca.
hmmh napísal:Potom ten multitasking CPU stále Win nedokáŽe plne využiť. Niekedy jedna spustená aplikácia dokáže na nejakú dobu počas ošahavania zariadenia zastaviť ostatné aplikácie, že sa nedá ani prepnúť do iného okna. Potom zavedenie registra bola chyba. Je neprehľadný a čim viac má možnosť uživateľ zapisovať do systému, tým viac sa stráca kontrola a vzniká bordel. A monoho ďalšie, nechce sa mi vypisovať.
To je ale problem aplikacie, ako ma vyriesene to osahavanie. Ano, stava sa mi to sem-tam pri nerovi, no preco sa mi to nestava pri inom napal. softe? Takze to nieje ziadny problem OS. A pindat na registre...zase si pustil dobru perlu. Registre su vo windows uz od dob win95, takze sa mozes vratit a cely system prerabat uz od jeho 20r starej verzie. Gratulujem :-) Navyse, cim novsi system, tym bolo vykonanych viac krokov ako userom zamedzit hocikam do systemu zapisovat, vid UAC, alebo prist. prava. Takze opat trepes.
hmmh napísal:Pretože to "nové" jadro stále vykazuje tie neprijemné nedostatky, takže je to kópia. Poznám vývoj Winu od jeho počiatku ako uživateľ programátor, tak pracujem priamo s jeho jadrom. Tak viem, či je dobré alebo zlé. A mnoho ďalších uživateľov si vie vytvoriť svoj názor, nie je problém.
Opat trepes. Vies prd o tom ako je jadro vnutri robene, co tam kto presne zmenil. Ze robis programatora neznamena ze si super odbornik. Mas zdrojaky jadra? nemas. Tak nemas co hovorit, lebo do toho nevidis. Ze volas nejake funkcie jadra z tvojho programu vobec neznamena ze mozes hovorit co je v jadre dobre alebo zle. A ja sa do jadra neobuvam presne z rovnakeho dovodu.
hmmh napísal:Napríklad odstránili ikonku na prechod do vyššieho adresára. Potom v nastavení foldera vohodili voľbu na uplatnenie pre všetky foldre a tak ako pako vždy musí pre nové okno nastavovať výpis ako detailný. A ako si to predstavuješ, ja ti nebudem všetko vypisovať, čo stále po mne chceš.
Omyl, win8.1 ju ma. A tu volbu s pouzitim pre vsetky foldre nikam neodstranili, stale je na rovnakom mieste v rovnakom okne. Preco trepes blbosti bez toho aby si si ich overil? mam ti porobit screenshoty? Ked budem mat pravdu pojdes sa prechadzat s transparentom "som IT amater a trepem" na namestie aby si do buducna podobne kraviny netrepal? Pretoze toto je do neba volajuci amaterizmus, ktory by som od vzdelaneho cloveka, akym sa tu snazis byt, vobec necakal.
hmmh napísal:Nevieš čo sú dynamické knižnice? Stačí ich doplniť alebo nahradiť a funkcie systému sú zmenené.
Myslis DLL? Pokial sa to spravi blbo, tak ano.
hmmh napísal:Dx je iba nadstavba nad jadrom a preto je mu fuk, aký má systém management pamäte.
Vobec som nemiesal DX s memory managementom. Neviem preco to miesas dokopy.
hmmh napísal:WinXP nemal problém s pamäťou, bol akurát viac šetrný a bol nenáročný. Tym pádom viac pamäte zostalo pre uživateľa.
Lol ze nemal? nedokazal ju vyuzit - to neni podla teba problem? Preco stale pouzivas 15r stare uvazovanie z praveku ze dobra RAM = volna RAM? Pretoze uz XY rokov je spravne ze volna RAM - vyhodene $$. RAM sa ma vyuzivat a system ma v pripade potreby ucinit kroky, aby bola uvolnena narocnej aplikacii, ktora ju potrebuje. A tak je to spravne, takto funguju windowsy od Visty vyssie.
Keby si videl vyuzitie RAM na iPhone, tak by si sa zgrcal, pretoze tam je ten 1GB vyuzity takmer stale a cely. A aj tak tam dokazem bez problemu spustit hru vyzadujucu 200MB RAM. Preco asi? Ano memory management.
hmmh napísal:Súvisí to aj s podporou. Taký framework, java alebo ms.net sú odfláknuté knižnice, pamäť a ani CPU moc nešetria. Hlavne ten framework je chybná existencia.
Pravda.
hmmh napísal:A ani 32 bitový Win8 ti neubslúži viac ako 3.5 GB, preotože to nemôže dokázať.
Ziadny 32b OS ti nikdy neobsluzi viac ako 3.5GB plus minus autobus.
hmmh napísal:Žiadný Win nemá v sebe hneď všetky ovládače, preto existujú update alebo service pack.
Iba blazon sa spolieha na ovladace MS, ktore neobsahuju ziadne pokrocile funkcie a su len na to, aby zariadenie fungovalo.
A co ma service pack spolocne s ovladacmi? Nic.
hmmh napísal:WinXP s SATA a dokonca ani s usb3 nemá problém, keď sa doinštalovali.
Si masochista ze v dnesnej dobe riesis dohadzovanie sata ovladacov cez F6 na diskete? Za par rokov uz diskety nekupis a dosiel si.
hmmh napísal:WinXP bol lepší ako Win8 a keď už tak stačilo iba dorobiť SP4.
:hysterical: lol samzorejme. Opat dobra zabava, len tak dalej. Si lepsi ako Uragan alebo Kredenc.
hmmh napísal:Systém DOS má asi 30 rokov a doteraz je podporovaný ako konzola vo Win.
A? co take v nom robis? Velke prd. navyse to nieje cisty DOS ale jeho emulacia, uz od dob WinME. Posledny cisty DOS bol vo Win98SE.
hmmh napísal:Teraz sa presadzuje lenivosť v programovaní. Kedysi boli ľudia ochotní dokonalé optimalizovať software, lebo bolo menej RAM a slabšie CPU. Na to sa teraz vykašlali a produkujú žrútov pamäte a výkonu CPU.
Aj teraz by to robili...keby vydavatelia SW neboli zgrlosi a zaplatili im za to. Dnes je moda vydavat nedokonceny a poriadne neotestovany soft - vid hry.
hmmh napísal:A prečo Gates odišiel? Určite nie úplne dobrovoľne. Ale snaha zmanipulovať firmu a využiť ju zase pre nejaké špionáže, možno NSA, nenadchýňa žiadneho zakladateľa. Ak nejaká firma má úspech, čiže ju používa masa ľudí, tak podivné finančné skupiny ju chcu získať pre seba.
Este viac kospiracnych teorii, prosim :-)
hmmh napísal:Hier na Dx v rámci PC je oveľa viac a je snaha to zväčšovať. Potom hru na Dx podporuje iba Win, pretože MS nedovolil urobiť platformu na Linux. V tom je ten monopól. Ty nevieš čo to je. O tom, že mám v tom pravdu, som už opísal jeden dôkaz a to snaha MS obmedzovať používanie DirectX.
Stale ti nedochadza rozdiel medzi monopólom a monopolom. Nastuduj si slovnik :-)
MS neriesi ci daco dovoli alebo zakaze, vsetko je na programatoroch. Starucky halflife mal nastavenie ci chces pouzit opengl alebo D3D. Nieje ziadny problem urobit toto v kazdej novej hre, ale pretoze peniaze, tak sa na to serie. Akonahle ma hra opengl, nema problem bezat pod linuxom alebo byt portnuta.
hmmh napísal:Citát: "Proste vypni pc, vyhod ho a vrat sa do jaskyne, kde si budes programovat na pocitadle. :-) Nepotrebujes akykolvek tech. pokrok. Staci ti CB telka z rokom vyroby 1978."
Toto je úplná blbosť!!! Ten názor vôbec nie je v súlade s tým, čo som napísal. Ja chcem systém trebars aj Win a aby bol spolahlivý, pohodlný, rýchly a bez obmedzovania. To ani jeden Win nesplňoval, ale stačil by mi ten WinXP, keby ho neobmedzili s tým Dx9. Pretože potrebujem Dx k práci.
Ale je to v sulade. Vyzdvihujes tu stare prekonane vykopavky, takze netrep opak.
hmmh napísal:Citát: "Nieje normalne pchat do trabanta najnovsi motor z BMW, nech si myslis hocico. Len to skus, kolko kravin by si musel zbytocne riesit, ako keby si si vyrobil zodpovedajucu karoseriu a napravu pre ten novy motor."
WinXP je lepší ako BMW, pretože na dosahovanie vyššieho výkonu potrebuje menej paliva a chladenia. Akurát ho prestali technicky podporovať, aby ľudia boli prinútený zaplatiť za nové auto, ktoré má sice pekné sedačky, ale je slabšie a prehrieva sa.
BMW je slabsie ako trabant a prehrieva sa? Sorry ale asi som z Jupitera ked tento myslienkovy pochod nechapem :D
Uz vidim ako do trabanta das poriadne sedacky, motor, a ostatnu dnes modrenu vybavu a uz vidim ako to jeho pidipodvozok a bakelitova karoseria vsetko unesie...ty technicka podpora :D
hmmh napísal:Neviem čomu sa tak často smeješ, však si popísal same hlúposti a to je do plaču.
Tvoje hluposti zatial vedu. :good:
hmmh napísal:Citát: "Dobre si nas pobavil"
A koho tým mysliš "nás"? Mal by si hovoriť za seba. Alebo ty vieš čo si ostatní myslia?
[/quote]
Kazdy clovek co sa v IT vyzna na tomto fore.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Zamknuté

Návrat na "Operačné Systémy"