co mam vo windows.old?

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4155
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 08. Máj, 2015, 21:55

Pozrite sa tento obrazok: http://1drv.ms/1bDONi9

na 120 GB SSD mam 147 GB dat a 19 GB volneho miesta. co mam vo windows.old? viem ze je to backup starej verzie windows, ale vyzera ako keby tam boli rovnake data ako vo windows foldri. mozem ich vymazat? nevymaze sa mi aj nieco z windows?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 08. Máj, 2015, 22:01

na 120 GB SSD mam 147 GB dat
mi vysvetli ako je toto logicky mozne :D

a windows old si odmazes cez cistenie disku, kde si zapnes cistenie syst. suborov. Je to pozostatok predoslej instalacie, mozes to maznut.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4155
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 08. Máj, 2015, 23:07

no ved presne o to mi ide, ze ked spocitam velkost foldrov tak tam mam 147 GB co je samozrejme nezmysel. preto sa obavam ze tie subory vo windows.old su iba logicke a smeruju na subory v mojom realnom windows, preto sa to bojim zmazat.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3371
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa pepkopav » So 09. Máj, 2015, 08:59

Kludne to zmaz,nic sa nestane,akurat budes mat viac miesta na disku.Len nechapem ako mozes nechat v pc takyto balast,ktory to len spomaluje.Preco nesformatujes disk pred reinstalaciou?
Dell Latitude E7440 14" 1920x1080 IPS,Intel i7 4600u 2,10GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4400,512Gb mSATA SSD,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,Windows 10 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa shiro » So 09. Máj, 2015, 10:35

windows.old ti vznikne aj po update win8 na 8.1.
Nieje s tym problem, odstranis to cez cistenie disku, ako som pisal..
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4155
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 10. Máj, 2015, 01:30

pepkopav napísal:Preco nesformatujes disk pred reinstalaciou?
to myslis vazne ze mam robit reinstal kazdy tyzden ked vyjde nove preview?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3371
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa pepkopav » Ne 10. Máj, 2015, 07:23

Kazdy tyzden??? Ty mas nejaky iny win ako ostatni uzivatelia? :facepalm:
Dell Latitude E7440 14" 1920x1080 IPS,Intel i7 4600u 2,10GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4400,512Gb mSATA SSD,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,Windows 10 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 10. Máj, 2015, 09:18

isto testuje win10 a nejak nepochopil, co tento proces obnasa....
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4155
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 10. Máj, 2015, 09:57

neboj sa, pochopil som, a windows.old som vzdy pravidelne mazal. jedine co som nepochopil ze preco pri update sa mi na disku vytvori viac dat ako je cela kapacita a este mi ostava aj volne miesto :?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: co mam vo windows.old?

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 10. Máj, 2015, 10:45

lebo preview a daco je tam ocividne dodrbkane, ked to pise taketo bludy :-)
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"