Error 5: Access denied (win7 x64 ult)

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
maladaptiv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 32
Dátum registrácie: Št 24. Apr, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Error 5: Access denied (win7 x64 ult)

Príspevok od užívateľa maladaptiv » Pi 20. Mar, 2015, 01:19

Zdravim,

skratka tento error mi vyhadzuje pri instalacii akehokolvek softweru, ktory pri zapnuti hned nevyzaduje administratorsku uroven. Som admin (ucet) 3x som naformatoval ssd a dal novy Win 7 ult x64 a pri kazdej instalacii to iste. Som zufali a na nete som nasiel len zopar rad zvacsa o malware alebo o recovery alebo najlepsia rada ze mam vsetko a vsetky instalacie pustat ako admin (3x som formatoval a dal novy OS). Kedze mam opat cistu instalaciu rozmyslam ci to vlastne nie je nejakym hardwarom (firmware SSD). Ale som bezradny. Za kazdu radu budem nesmierne vdacny.

Aby som doplnil. To iste pri zapise do registrov (pri instalacii som si to vsimol). Este som skusil zmenit priecinok temp C:\Users\User\AppData\Local\Temp na inu particiu a zistil som ze to pomohlo. Avsak tie registre ostali a ine priecinky resp vsetko na C: je nepristupne mimo admina. Fakt si to neviem vysvetlit. Nie som ziadny novacik ale s tymto som sa nikdy nestretol a permissions, sharing, ownership poznam uz roky. Nie nic som s tymi atributami nerobil je to fakt uz 3 cista instalacia OS po sebe.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Error 5: Access denied (win7 x64 ult)

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 20. Mar, 2015, 09:30

Mozes reinstalovat aj 40x ale ak to ams raz blbo nastavene, nepomoze ti nic. je fuk kolko krat si robil reinstall.
Windows je original? Ak nie, ries si to tam kde si ho ukradol.

A ak hej, taketo problemy nemas co mat, jedine, co ti moze do toho skakat je UAC a to sa da vypnut. Ked to spustis ako admin tak sa deje co? Co je to za programy? Ak su to nejake stariny z roku 2000 apod., tak daktorym moze sibat, pretoze win vista a vyssie su bezpecnostne riesene lepsie ako winxp co vtedy bolo.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
maladaptiv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 32
Dátum registrácie: Št 24. Apr, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Error 5: Access denied (win7 x64 ult)

Príspevok od užívateľa maladaptiv » Ne 22. Mar, 2015, 20:12

To, že sa nič takéto diať nemá viem aj sám, s tým si mi teda nepomohol. A jednalo sa o všetky programy. Nakoniec som to vyriešil príkazom pod administrátorom v CMD:

Kód: Vybrať všetko

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose
a hotovo. Žiadny problém. Len som si mohol tie reinštalácie odpustiť. Príkaz resetuje permissions na defaultne hodnoty.

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Error 5: Access denied (win7 x64 ult)

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 22. Mar, 2015, 22:06

to su totizto tie shirove mega prispevky ktore kazdemu daju to co nechcu ... ej kej ej o hovne

skor ma zaujima preco sa to dialo aj pri reinstalaciach ? vies co bolo pricinou ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
maladaptiv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 32
Dátum registrácie: Št 24. Apr, 2008, 14:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Error 5: Access denied (win7 x64 ult)

Príspevok od užívateľa maladaptiv » Ne 22. Mar, 2015, 23:13

To práve netuším. Neviem ani čo bol spúšťací moment, lebo bez problémov som fungoval viac než rok. Jediná vec čo je mi podozrivá je, že som si aktivoval IE kvôli slovenským úradom (inak bol deaktivovaný), hneď sa aktualizoval a na katastrálnom portáli odomňa vyžadovali inštaláciu nejakého doplnku (tiež už neviem aký to bol). Ale aj tak ani jedno sa mi nezdá ako dostatočný dôvod.
Tie permissions by aj mňa zaujímali, že kde sú uložené a prečo formát a reinstal nepomohli. Niekde som čítal, že tieto problémy môže spôsobiť nejaký malware.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Error 5: Access denied (win7 x64 ult)

Príspevok od užívateľa shiro » Po 23. Mar, 2015, 12:23

shajek napísal:to su totizto tie shirove mega prispevky ktore kazdemu daju to co nechcu ... ej kej ej o hovne
skor ma zaujima preco sa to dialo aj pri reinstalaciach ? vies co bolo pricinou ?
Lebo ty vies v com presne je problem ze.... :D

Pri takomto popise o hovne ked ani nenapise o ktore softy ide, neda screeny, nevieme v akom stave ma windows (ano, aj po reinstalle, co ked tam tlaci stale nejake blbosti co tam byt nemaju a mlatia sa medzi sebou) a kopa inych veci. Plus, pochybujem ze ma legalny OS. Ktovie ci vobec formatoval, aj ked pise ze hej. Mi to pripada ako "reinstall" windowsu cez windows. Vtedy to robi taketo kraviny.

Proste sa to diat nema a cim to je, si musi otestovat on sam. Nejaku pricinu to mat musi, nieco to musi sposobovat.

Podla tohoto restoroval security settings vo windows na default:
secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

...ale stale ostava otazkou, preco toto vobec robit musel, kedze uz pricina jeho problemu je hodne haluzna a po citsom reinstalle (spravne urobenom) sa nema nic take vyskytovat. Nieje dovod.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"