Neide nainštalovať žiaden Win

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa kramer » So 24. Jan, 2015, 10:41

Zdar tak dnes som prišiel z nočnej ráno zapnem PC a niečo je v zle nato že mám SSD mi Win nabehoval cca 3 min. po tvrdom reštarte už nenabehol opravy nezabrali reku preinštalujem ho ale kdeže PC nie a nie rozbehať preflešoval som aj BIOS skúšal som Win 7 aj XP bez úspechu stretnem len toto čo je na screen alebo sa len pozerám na neúspešný štart bootu Windowsu zostava je z podpisu mám podozrenie na vírus, MB alebo zdroj najprv by som tam chcel spravyť kontrolu na vírus ale neviem či existuje niečo čo by sa dalo nabootovať z USB a spraviť komplet sken PC za každú radu vopred ďakujem.

Obrázok

Obrázok
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7003
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa shiro » So 24. Jan, 2015, 11:28

hlavne ze skusas kadejake voloviny ale to podstatne - SSD - neotestujes ani neriesis. Ked ti pise I/O error automaticky mas problem s diskami
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa kramer » So 24. Jan, 2015, 11:50

No ale ako ich preverím poraď dáku utilitu aby išla ako bootovacie USB i keď disky ma nenapadli lebo v BIOSe ich vidím všetky.

EDIT: môže to spôsobovať aj niektorý z HDD aj keď chcem inštalovať Win na SSD? Nebude najskôr vada v MB že by jej blbol radiť (čipset)? Lebo mementálne som podpájal všetky HDD nechal napojenú len DVD mechaniku a SSD no a po menších komplikáciach som sa s Win 7 dostal do stavu inštalácie. No a niečo trošku podobné sa dialo aj v bratovom PC kde bol vadný PSU preto skúšam tie somariny lebo v PC aj malá zrada narobí veľký zmätok. A hľadal som dáky diagnostický program na HDD ale s mojou angličtinou bezúspešne.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7003
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa shiro » So 24. Jan, 2015, 14:24

hirens boot cd, ubcd, ...a kopa dalsich...pripadne soft od vyrobcu disku pre windows, a disk testnes v inom funkcnom pc.
Bez anglictiny sa v takomto pripade nepohnes, to si ani nerob srandu. Zabudni na to, ze vsetko mas v CZ/SK jazyku, to je hooodne naivne.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 906
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa 4040 » So 24. Jan, 2015, 14:32

Prečo neodpojíš všetky disky ,okrem SSD kam chceš nainštalovať OS?

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa kramer » So 24. Jan, 2015, 15:20

No som to spravil robil to ten 320GB WD3200AAKS 16MB ale aj tak sa inštalácia nespustila na prvýkrát a potrebujem z neho vytiahnuť dáta lenže keď ho napojím Tak PC nenabutuje a ak ho napojím v zapnutom Win tak mi nájde len 30GB nenaformatovanú partíciu ktorá robila problém už dávnejšie a zbytok disku ktorí som doteraz užíval bez problémov nenájde a tam sú tie dáta ako nič životne dôležité ale budú mi chýbať.

EDIT: anglicky ako tak viem aspoň čo sa PC týka ale čítať tam štvorstranové omáčky to nie a preložiť to v chrome a čítať tak to je ešte horšie ako v angličtine takto ak si mi už dal tip tak to spracujem. Ďakujem za ochotu. :good:
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

Užívateľov profilový obrázok
hopkok
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6064
Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Žabokreky nad Nitrou
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa hopkok » So 24. Jan, 2015, 16:01

no mat nieco na disku ktory uz predtym robil problemy... :wallbash: Ma BS drbnem ho von z okna a je pokoj...

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa kramer » So 24. Jan, 2015, 17:17

Preto som na ňom nedržal dôležité dáta ale boli tam nahraté replaye veci čo som čerstvo posťahoval zálohu z zo Steamu a tak proste ja som čakal že skape ale nie takým veľkolepým štýlom že mi zožre Win a ani na to neupozorní a ešte aj začne blokovať všeko čo je fukné som sa s takým umrtim ešte nestretol fak keď som oddelil tú vadnú časť fičal na plno ako keby mu nič nebolo proste v pohode a zrazu boom ukazal mi fakera a stiahol so sebou aj OS hajzel jeden fungoval 5 rokou z toho 2 už z oddelenou partíciou nechápem som sa s tím ešte nestretol ale čo už ešte potom poskúšam niečo s ním spraviť ale dám to kamošovy čo má s takými hajzlíkmi viac skúsenosti. Ale ozaj bola to moja prvá skúsenosť že vadný HDD blokovalo všetko čo sa dialo po kontrole BIOSu.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 906
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Neide nainštalovať žiaden Win

Príspevok od užívateľa 4040 » So 24. Jan, 2015, 17:36

Nielen disk ale aj obyčajná DVD mechanika dokáže blokovať PC.Skús nechať v PC iba ten disk a nabotuj PC s nejakým live CD alebo programom na správu diskov.
Program na správu diskov:
Stiahni si a sprav boot CD z Partition Wizard Bootable CD Free Edition :
http://www.partitionwizard.com/download.html
alebo Live DVD s Greenie v. 14.04.1:
http://distrowatch.com/table.php?distribution=greenie
Ak to nepôjde a opäť disk bude blokovať PC ,tak to bude robiť aj na inom PC a škoda s ním strácať čas.

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"