Prepojenie 2 pocitacov v sieti s rozdielnym OS

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
djkobrra
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: St 22. Sep, 2010, 17:26

Prepojenie 2 pocitacov v sieti s rozdielnym OS

Príspevok od užívateľa djkobrra » So 11. Okt, 2014, 21:50

Chalani caute.. potrebujem od vas pomoc, hocijaku i obrazovu, alebo ma skuste navigovat co najpresnejsie. :help:
Problem.
Chcel by som si prepojit dva pocitace v dome cez siet a total commander, ale jednoducho neviem ako na to. Do druheho pocitaca ma nechce pustit, na disk, nech skusam co skusam, a z druheho pocitaca sa na prvy pocitac pripojim paradne a mozem si pozerat co je na disku. Viete poradit, presne, ako to vsetko nastavit aby to slo? Aby som sa pripojil a pozeral? Robil to doteraz za mna vsetko bratranec, no, momentalne je nedostupny a ja neviem ako na to....

Na jednom mam Windows 7 a na druhom XP. A z Xp sa neviem pripojit na pocitac zo 7-dmickou.

dakujem vam za ochotu. :good:

PS: Odkaz pre admina, som na fore o smartfonoch, a tam admini nezamykaju temu, ale temu presunu do spravneho vlakna, co vidim, ze tu ste asi lenivi na to......



Toto sme zatial riesili s macejd -om :

macejd:
Vo Win7: Ovládací panel\Sieť a Internet\Centrum sietí\Rozšírené nastavenie zdieľania sa pozri aké máš nastavenia. Ak pre začiatok nastavíš Zdieľanie chránené heslom na Vypnúť zdieľanie chránené heslo, mal by si aspoň vidieť nejaký zdieľaný adresár.

ja:
No ja to vidim, aj si nastavim adresare, ale neviem sa ku nemu dostat...Jednoducho sa chce ku nemu pripojit ako ADMINISTRATOR

macejd:
Tak sa pozri vo vlastnostiach toho adresára, ako máš nastavené povolenia: Zdieľanie\Rozšírené zdieľanie\Povolenia Pozri či pre Everyone máš aspoň čítanie.

ja:
Citanie aj zapis.....

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Prepojenie 2 pocitacov v sieti s rozdielnym OS

Príspevok od užívateľa Kyselinka » So 11. Okt, 2014, 22:32

Na tom PC, kde je sedmicka zdielas cely disk, alebo len nejaky adresar?

BTW, osobne by som sa pytal tu: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewforum.php?f=12 :)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

djkobrra
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: St 22. Sep, 2010, 17:26

Re: Prepojenie 2 pocitacov v sieti s rozdielnym OS

Príspevok od užívateľa djkobrra » So 11. Okt, 2014, 22:39

Zdielam len jeden adresar..... fotky

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Prepojenie 2 pocitacov v sieti s rozdielnym OS

Príspevok od užívateľa Kyselinka » So 11. Okt, 2014, 22:54

Nieco sa mi mari, ked som podobne riesil pred rokmi, ze na sedmicke musis enablovat Guest konto...a zdielat cez neho. Vyskusaj.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
xsi69
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3598
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Prepojenie 2 pocitacov v sieti s rozdielnym OS

Príspevok od užívateľa xsi69 » So 11. Okt, 2014, 23:04

samba server :)
hoď si to do guuglu a ten ťa navedie
Spoiler: ukázať
PC:
CPU/Cooler: i5-4670K 3,4ghz@4,7Ghz 1,4V + Alpenföhn Brocken 2+XF140
MB: Asrock Z87M-Extreme4
RAM: 2x8gb Crucial Ballistix tactical@2133mhz 10-9-10-24 T1 1,4V
GPU: 1070ti Asus Turboblower
SSD: Samsung 840 EVO 250gb
HDD: 2x WD RED 3TB 2Tb v Raid 0 a zvyšné 2Tb v Raid 1 -oba osadené v silentmaxxoch
PSU: Superflower Golden King 550w 80+platinum
CASE: Fractal Arc Mini
LCD: AOC Q3279VWF
Audio: Xonar DX , Microlab B77+solo6c , Fiio X3 64gb , Sony MDR-1R , Xiaomi Hybrid pro
OS: Win 10
Cooling: 4x120mm fractal silent@350rpm, cryorig XF140@ 400rpm, Enermax tb silence@ 300rpm, SS he01 140x38mm fan @ 400rpm

NB: HP elitebook 830 G5
CPU: i7 8550u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 1tb nvme
LCD: fHD sureview
LTE: áno


Phone: Xiaomi mi8 128gb weekly rom

Mish0
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 90
Dátum registrácie: Pi 16. Mar, 2012, 23:55

Re: Prepojenie 2 pocitacov v sieti s rozdielnym OS

Príspevok od užívateľa Mish0 » So 11. Okt, 2014, 23:30

su obidva pocitace v rovnakej pracovnej skupine?
Spoiler: ukázať
PC:
CPU: AMD Athlon X2 240; RAM: 4GB DDR2 800MHz; GPU: SAPPHIRE Radeon HD 6570 1GB DDR3; HDD: Hitachi 320GB 7200rpm; CASE: SuperCase SK-371; PSU: Seasonic SS-350ET-T3; OS: Windows 10 Pro 64bit; MONITOR: ASUS VW195U

Notebook:
Lenovo IdeaPad G510 (15,6" LED, Intel Core i5-4210M, 8GB DDR3L RAM, AMD Radeon R7 M265 2GB DDR3, WD Blue 3D NAND SATA SSD 500GB; Windows 10 Education 64bit)

Smartphone:
Xiaomi Redmi Note 5 (5.99" IPS LCD, Qualcomm Snapdragon 636, 4GB RAM, Adreno 509, 64 GB internal + 32 GB SD card, Dual 12Mpix + 5Mpix rear / 20 Mpix front, Android 9.0 - MIUI 10)

Speedtest:
Home (VDSL): http://www.speedtest.net/result/6860794291
College (Fiber): http://www.speedtest.net/result/7813582467

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"