2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1870
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa spencer » Pi 15. Aug, 2014, 23:57

Zdravím chalani , používal som na mojom SSD disku windows 7 . Kúpil som si volant ktorý nemal ovladače na win 7 tka som si na druhy HDD disk nainštaloval win XP 32-bit . musel som prepinať v biose medzi Native IDE a AHCi .lenže pri inštalácii som zabudol odpojiť SSD a asi nejako pozmenilo botovacie súbory . Takže teraz aj keĎ prepnem v biose na AHCI a pri reštarte vyberiem v púonuke botovania botovanie z SSD disku kde je win 7 . tak sa snaží o botovanie WIN XP a keĎže je zapnuty režim AHCI tka nenabehne ani ten . tka keĎ prepnem na Native IDE a dám bootovať z HDD kde je win XP tak vtedy nabehne . takže to je môj problém neviem teraz rozbehnuť WIN 7 z SSD disku . ďakujem za hocijaku radu , nech to čím skôr dám doporiadku reinstal windows 7 je úplne posledná možnosť zo zúfalstva dik .

EDIT : keĎ som skúsil odpojiť HDD a nechať len SSD tak mi vhyodi len nejakú chybovú hlašku v češtine niečo že disk je poškodený alebo boli pomenené spušťacie radiče alebo niečo také v prípade potreby to cvaknem .

EDIT: KeĎ dám pri štarte pc F8 tak mi dá na výber len WIN XP , WIN 7 ako keby tam ani nebol lenže on tam je :facepalm:
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4339
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: 2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa lacika » So 16. Aug, 2014, 16:31

a tak spustit instalacku, oprava systemu a fix mbr?

podla mna xp prepisalo MBR tabulku, tak preto ti to nejde.
Ak sa robi dualboot najprv sa instaluje XP potom 7cka, inak nenaskoci dualboot. Treba opravit MBR tabulku aby nasiel oba systemy.
XP si mal dat s podporou AHCI, usetril by si si jeden problem. Najprv by som v xp spravil podporu ahci. Nech to funguje korektne a potom sa pustil do 7cky.
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1870
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: 2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa spencer » Ne 17. Aug, 2014, 15:47

Pozri . proste ja by som neinštaloval dva systémi pre nič za nič, chcem bežne fungovať na win 7 a keĎ by som chcel hrať na volante nejakú hru spustím si win XP . Pôvodne som to spravil tka že som nainštaloval WIN XP 64-bit ale SSD bolo pri inštalacii odpojené tkaže na win 7 sa nič neprepisovalo . to znamená , že keĎ som chcel spustiť win xp tak som v biose len prepol na native IDE a spustil botovanie z HDD . ak som chcel win 7 tak som prepol v biose na AHCI a botoval z SSD . všetko bolo tak ako som chcel . až na jednu vec že win xp 64-bit mi nešiel korektne = odflakli v AMD ovladače na tento systém a hry ktoré som chcel hrať aj rozhranie windowsu mrzlo + našlo mi len dve jadra na pc . na nete som našiel že tento problém sa týkal všeobecne tohto procesora čo mám v podpise . tka som si nainštaloval win xp 32 bit ale zabudol som počal inštalacie odpojiť SSD a tým pádom sa to tam nejako poprepisovalo ako vravíš ty v súbore MBR . teraz nabieha aj v mode AHCI aj Native IDE len XP s tým roziedol že v AHCI sa sekne pri loadingu loga win . Stiahol som program EASYBCD 2,2 . Ale nevyznám sa do editacie a oprav systémovich súborov , preto som s a obratil na vás na fore ako a čo v ňom môžem zmeniť aby som ho mohol opäť používať , som ochotny obetovať to XP ale nie win 7 :laugh: . tak treba nejaké screeny alebo čo dodám , len musím vedieť čo mám spraviť .

vypíšem sem teda čo mi čo vypisuje v tomto programe easyBCD :
View setting => Overview :

Kód: Vybrať všetko

There is one entry in the Windows bootloader.

Default: Windows 7 Ultimate (recovered) 
Timeout: 30 seconds
Boot Drive: C:\

Entry #1
Name: Windows 7 Ultimate (recovered) 
BCD ID: {default}
Drive: E:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe
View setting => Detailed (debug mode)

Kód: Vybrať všetko

Windows Boot Manager
--------------------
identifier              {9dea862c-5cdd-4e70-acc1-f32b344d4795}
device                  partition=C:
path                    \bootmgr
description             Windows Boot Manager
locale                  en-US
inherit                 {7ea2e1ac-2e61-4728-aaa3-896d9d0a9f0e}
default                 {e895946d-dc9c-11e3-a8a8-908be2124ed8}
resumeobject            {20fd767f-dc49-11e3-8e36-806e6f6e6963}
displayorder            {e895946d-dc9c-11e3-a8a8-908be2124ed8}
toolsdisplayorder       {b2721d73-1db4-4c62-bf78-c548a880142d}
timeout                 30

Windows Boot Loader
-------------------
identifier              {e895946d-dc9c-11e3-a8a8-908be2124ed8}
device                  partition=E:
path                    \Windows\system32\winload.exe
description             Windows 7 Ultimate (recovered) 
locale                  en-US
recoverysequence        {6a2a385b-1ae7-11e3-8b8a-b16fe37cbf5d}
recoveryenabled         Yes
osdevice                partition=E:
systemroot              \Windows
resumeobject            {20fd767f-dc49-11e3-8e36-806e6f6e6963}
Tak skúste teda pomôcť kto vie diky . poskytnem čo treba .
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4339
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: 2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa lacika » Ne 17. Aug, 2014, 16:00

hm.. to sa mam ako opakovat?
Daj do XP podporu AHCI, aby si to nemusel vzdy prepinat.
Vo win 7 instalacke daj opravit MBR aby ti hadzalo takuto obrazovku. http://4.bp.blogspot.com/-KrtYsdNakL8/T ... ows-XP.jpg
To iste je aj pri linuxe, ak mas dualboot a preinstalujes widle. Linux zmizne a treba opravit grub.

aneb: http://www.howtogeek.com/howto/32523/ho ... -problems/
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1870
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: 2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa spencer » Ne 17. Aug, 2014, 20:32

lacikaboss : Ďakuem veľmi pekne , inak to AHCI pre XP mi nešlo aktivovať :
První fáze nastavení probíhá ještě ve spuštěných Windows. Spusťte Editor registru (regedit.exe).
Přejděte na klíč registru: HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-Msahci.
Nastavte hodnotu Start na 0.
Přejděte na klíč registru: HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-pciide.
Nastavte hodnotu Start na 0.
Ukončete Windows a vypněte počítač.
Zapněte počítač a předtím, než začnou nabíhat Windows, jděte do nastavení BIOSu (obvykle se tam dostanete přes klávesy Del/F10/F1/F2), kde změňte režim disku na AHCI.
Uložte nové nastavení BIOSu a restartujte.
Při spuštění systému Windows bude systém detekovat změny a pravděpodobně bude požadovat nový ovladač.
Po dalším restartu by již Windows měly s diskem pracovat v režimu AHCI
problém je ten že v XP-čku nemám tu položku Msahci .

Teraz už konečne ide ta win 7 . nazačiatku vždy vyhadzuje tu obrazovku kde je navýber operačny systém , momentálne tma ukazuje len Windows 7 ( recovered) - funguje normálne . boli troška problémi lebo mi vyhadzovalo tabuľku že mám vložiť opravné cd s rovnakou verziou windowsu ako je nainštalovaná , čo aj bola , no potom som to preklikal nejak do menu kde už som sa mohol baviť v príkazovom riadku a pomohol príkaz bootrec /fixboot . ďakujem ti teda a ak by si teda ešte vedel poradiť ako prepnuť na tu podporu AHCI v XP lebo proste tam ten register nie je :l
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4339
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: 2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa lacika » Ne 17. Aug, 2014, 22:04

http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4406#dl

a tak stiahnut AHCI ovladace na XP si neskusal?
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1870
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: 2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa spencer » Ne 17. Aug, 2014, 22:27

skúšal ale až teraz ma napadlo že to bolo v tom predošlom 64-bit XP -čku :laugh: odskúšam uvidíme.
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa shiro » Po 18. Aug, 2014, 11:43

Kúpil som si volant ktorý nemal ovladače na win 7 tka som si na druhy HDD disk nainštaloval win XP 32-bit
tu si sa mal hned zastavit a na cely volant sa vykaslat. Narobil si si zbytocne problemy, ktore teraz musis riesit ty a nakoniec aj my. Na co je to dobre? Gratulujem. Zbytocna robota. Kup si normalny volant z 21. storocia s poriadnou podporou, miesto vymyslania blbosti.

Kokos, preskakovat medzi dvoma OS kvoli volantu...to som este nevidel.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1870
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: 2 OS na 2 diskoch ale win 7 nejde .

Príspevok od užívateľa spencer » Po 18. Aug, 2014, 15:41

Nehnevaj sa shiro ale kto mal vedieť ze to na win 7 nepôjde a za 10e s prevodovkou no nezober to. Ja často nehravam závodné hry tak takéto prepinanie mi neprekáža raz za čas . Dufam ze to trochu chapes teraz , predviezt ho nevedel bol to malý chalan a ppd jeho xpckom by to šlo preto by som neziatil hneď ze to pod windows 7 nepôjde . SHiro a nič v zlom ale tentokrát mi poradil niekto iný ako ty tak neviem prečo sa rozculujes možno táto téma niekomh pomôže fórum je predsa na to . Nabudúce zas ja pomôžem niekomu nechoeim sem len pre odpovede
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Napísať odpoveď

Návrat na "Operačné Systémy"