zapojenie reprakov

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
pao6
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne 16. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Namestovo

zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa pao6 » St 04. Jún, 2008, 14:09

chcel bi som zapojit 2 silne repraky z veze do pc pricom reprak z veze kazdy ma 2 vodice cierny a cerveny tak sa pytam ci sa to da poprepajat nejake ze bi som to zapojil ako jack na pc reprakoch
CPU: C2D E6300,MB:Gigabyte P35 DS3,MM:A-data V EE kit2*1GB 800
VGA:ATI Ulitmate Radeon X1650 PRO 256MB,
HDD:160GB Hitachi 7K160 SATAII 300 7200rpm DVD-RW:Asus DRW-2014L1T

Užívateľov profilový obrázok
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 929
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10
Bydlisko: Košice

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa Klaboor » St 04. Jún, 2008, 14:24

tak priamo repraky do PC nezapojis aj ked sa to da ale nebude ti mat co zosilnit signal z PC takze mosi byt zosilnovac....normalne kazda veza musi mat nejaky AUX_IN vstup cez cinch konektory...jednoducho si kupis kabel aby bol na jednej strane cinch a na druhej jack 3,5 mm...cinche pichnes do veze na vstup AUX, jack pripojis do zelenej zdierky na zvukovke, navolis si na vezi moznost AUX alebo nieco take a bezi to.....hlasitost ovladas na vezi alebo cez dialkovy od nej...thats all
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 1700@3,7GHz, RAM: 2x16GB Crucial Ballistix LT Sport 2666MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD: Samsung 960 PRO 512GB, HDD Array: 2x3TB WD Red RAID0, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Fractal Design Define XL R2 Black Pearl

Užívateľov profilový obrázok
pao6
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne 16. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Namestovo

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa pao6 » St 04. Jún, 2008, 14:45

ide iba 1 reprak
CPU: C2D E6300,MB:Gigabyte P35 DS3,MM:A-data V EE kit2*1GB 800
VGA:ATI Ulitmate Radeon X1650 PRO 256MB,
HDD:160GB Hitachi 7K160 SATAII 300 7200rpm DVD-RW:Asus DRW-2014L1T

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa _skrat_ » St 04. Jún, 2008, 19:06

aj jeden reprak potrebuje zosilovac..priamo obycajne repraky z veze do zvukovky nenapojis, aj keby si tam doletoval jack, tak bud ti to bude strasne potichu hrat a na hovno, alebo vobec, alebo odpalis zvukovku. cize odpoved na to ci sa daju iba samostatne repraky zapojit do PC znie - NIE
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 939
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa cuculka » St 04. Jún, 2008, 19:31

predstavsi ze chces ten jeden alebo dva repraky napojit do mp3 prehravaca...cize reprak/ky nehaj zapojeny v zosilovaci ako predtym iba do zosika napoj mp3 t.j.z mp3 ti ide vystup na sluchatka no a cez to to prepojis jeckom do zosika na vstup..cize to iste urob zo zvukovou...som ti to cela prirovnat aby si to jednoduchsie predstavil ;)
CPU:Intel i5 3470,RAM 2x4GB Kingston HyperX blu Edition ,GK:Gigabite GTX660,HDD WD 1600AAYS SATA160GB,SEAGATE Pipeline HD Pro 1000GB,WESTERN DIGITAL Caviar AV Green Power 1000GB,MB: ASUS P8Z77-V LX2,Zdroj Enermax MOD82+ 525W,Zvukove:Auzentech H.T.,M-Audio Delta 1010LT,M-Audio Torq Conective.

mveter
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: St 11. Jún, 2008, 13:09

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa mveter » St 11. Jún, 2008, 13:18

Caute, rad by som sa opytal k tejto teme nasledovne.

Kupil som si domace kino 5+1, su s nim repraky. Planujem si postavit HTPC s Windows Media Center a rad by som pouzil tie repraky. Samozrejme, su napojene do toho domaceho kina tymi ciernymi a cervenymi drotmi. Domace kino nechem dalej vobec pouzivat, chcem ho nahradit.

Ako mozem napojit tie repraky na to PC? Maju napr. drahe SoundBlaster karty take vystupy? Alebo mam kupit aj zosilovac? Je kazdy zosilovac schopny zosilovat signal 5+1?

Vopred dakujem za odpovede.

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa KocuR » St 11. Jún, 2008, 13:48

Ak má domáce kino vstupy tak ho v pohode prepojíš so zvukovkou, samotné repráky na zvukovku nenapojíš. Ak si kúpiš zosilovač tak ti tie repráky budú nahovno. 6-kanálové zosilovače samozrejme existujú, ale neviem čo za repráky od toho domáceho kina vlastné máš, mohol by si to uviesť?
BTW Creative by som to HTPC nepchal, radšej M-Audio

mveter
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: St 11. Jún, 2008, 13:09

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa mveter » St 11. Jún, 2008, 13:55

takze, mam toto domace kino:

http://www.obchodny-dom.sk/samsung-ht-x250-cerne/47077/" onclick="window.open(this.href);return false;

co ale chcem urobit, je dat si namiesto tej krabice inu krabicu (windows pc s media center) a pouzit len tie reproduktory. Tak, aby som mal len 1 krabicu, ktora robi vsetko.

Mam nejaku sancu pripojit tieto repraky k pc? Alebo to mam cele predat? A ake reproduktory mam pouzit? Btw,. v byte mam natahane kable v podlahe (cierny + cerveny) na zadne repraky a rad by som ich pouzil = nechcel by som tahat nove kable.

Je skutocne jedina sanca kupit wireless reproduktory Creative/Logitech , ktore zapojim pomocou jacka do PC?

Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa KocuR » St 11. Jún, 2008, 14:54

Problém je v tom že zosilovač do počítačovej case nevopcháš, takže musíš si nechať aj tú skrinku so zosilovačom z domáceho kina, teda v prípade že má CINCH vstupy lebo to tam akosi nevidím...
EDIT tak som si všimol dole že to má AUX aj optický vstup... tak si pekne nechaj celé domáce kino aj s tou krabičkou a napoj to do zvukovky svojho HTPC.

mveter
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: St 11. Jún, 2008, 13:09

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa mveter » St 11. Jún, 2008, 15:02

V prvom rade dakujem pekne za rady.

Ano, ma to vsetky mozne vstupy, akurat ze to tam nechcem mat, lebo mi to je nanic. Je to obrovska krabica, namiesto ktorej chcem mat to HTPC. Oboje sa mi pod telku ani nevmestia.

Cize ak spravne chapem, to domace kino mozem odstranit cele aj s reprakmi, a namiesto toho tam dat to pc a dokupit napr. taketo repraky:

http://www.overclockers.co.uk/productli ... &subid=165" onclick="window.open(this.href);return false;

finalna otazka: nemam sancu tie repraky prepojit s pc bez toho domaceho kina?

Užívateľov profilový obrázok
cuculka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 939
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava-N.M.

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa cuculka » St 11. Jún, 2008, 16:07

zapojit ich zapojis ale nemas to cim zosilnit cize ti to bude velmi ticho hrat...proste zosik potrebujes..a ano hentake repro su dobre ja mam creativi a za tu cenu slusne hraju...
CPU:Intel i5 3470,RAM 2x4GB Kingston HyperX blu Edition ,GK:Gigabite GTX660,HDD WD 1600AAYS SATA160GB,SEAGATE Pipeline HD Pro 1000GB,WESTERN DIGITAL Caviar AV Green Power 1000GB,MB: ASUS P8Z77-V LX2,Zdroj Enermax MOD82+ 525W,Zvukove:Auzentech H.T.,M-Audio Delta 1010LT,M-Audio Torq Conective.

Užívateľov profilový obrázok
lukasko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 858
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa lukasko » Št 12. Jún, 2008, 22:37

vsak nemusis menit kable k zadnym repro... proste vyuzijes tie co uz mas natahane......BTW. celkom dobra volba v tych repro.. ja mam 5500 a su ozaj super.... a tie creativ maju tu: http://www.alza.sk/SK/reproduktory-crea ... d56720.htm" onclick="window.open(this.href);return false; za ozaj slusnu cenu.. sa uz oplatia kupit si myslim.... no a to povodne domace "kino" asi mozes predat tym padom.....
CPU: AMD Ryzen 1700 3200@3850 // AC Freezer 64PRO MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3

for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa KocuR » Pi 13. Jún, 2008, 17:04

Creative nie, Logitech áno

mveter
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: St 11. Jún, 2008, 13:09

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa mveter » So 14. Jún, 2008, 09:31

lukasko napísal:vsak nemusis menit kable k zadnym repro... proste vyuzijes tie co uz mas natahane......BTW. celkom dobra volba v tych repro.. ja mam 5500 a su ozaj super.... a tie creativ maju tu: http://www.alza.sk/SK/reproduktory-crea ... d56720.htm" onclick="window.open(this.href);return false; za ozaj slusnu cenu.. sa uz oplatia kupit si myslim.... no a to povodne domace "kino" asi mozes predat tym padom.....
Ale tie spominane reproduktory maju predsa kabel ukonceny jackom. Ja mam natahane normalne cierne a cervene kable. Mam to pochopit tak, ze si tam mam napajkovat redukcie a tie original kable nimi predlzit?

dik za radu.

btw. keby ste vedeli o niekom, kto by chcel ten samsung kupit? Je to kvalitny kus, som s nim velmi spokojny, ale jednoducho chcem mat htpc.

Užívateľov profilový obrázok
lukasko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 858
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: zapojenie reprakov

Príspevok od užívateľa lukasko » Ut 17. Jún, 2008, 23:49

neviem ako to je s konektormi na creativoch, ale myslim si ze to je to iste ako na 5500 u mna... proste dodavaju sa kable bez koncoviek.. proste odizolovany vodic ktory sa picha do takych "zaklapavacich" konektorov ako sa pouziva napr aj na vsetkych "veziach" je to aj na strane zosilovaca v "sabvúfri" aj na repracikoch :-) takze nemusis nic pajkovat... max odstrihnut koncovky na tych co uz mas natahane a odizolovat tak cm z kazdej zily :P
CPU: AMD Ryzen 1700 3200@3850 // AC Freezer 64PRO MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3

for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC

Napísať odpoveď

Návrat na "Zvuk a PC"