Nahrada ozvucenia cca 500m3

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » Ne 02. Sep, 2018, 12:16

Paskace mi ani v bedni za 10.000€ (raidho) nehraju dobre...to je moj subjektivny pocit.
Vyhybku som neladil ale kupil uz hotovu spolu s menicmi co k tomu ladilo tvm vtedy.
Ze ci pocujem rozdiel medzi kablami? To nemyslis vazne ze? To su take rozdiely, ze aj clovek co nevie na co sa ma zamerat to bude pocut. No ale ak to budes porovnavat na aktivnom monitore za 300€ s paskacom ani sa nedivim ze sa nic nedeje.
O flacu dsd a mp3 to uz radsej ani nepisem.
Rad ti to predvediem ze aj ty budes pocut rozdiel bez problemov. A to vymemim len napajaci kabel a neuveris co to urobi so spodnymi frekvenciami. A to boli v studiu aj ludia co neverili ze je rozdiel medzi usb kablom a usb kablom, vsak to predsa iba 1 a 0 prenasa, co sa tam moze menit, ze?
P.s.:Ak si z KE ozvi sa kludne do ss rad sa stretnem a predvediem ;)
P.s2.: Ono to je vsetko krasne ale stale ste nepovedali kto im tie skladacky repro postavi, ked dotycny chcu hotovu vec.

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1104
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa KocuR » So 08. Sep, 2018, 19:37

Ivko napísal:
Pi 31. Aug, 2018, 07:43
Vychádzam z toho čo tam bolo a ver že to vtedy moc grošov nestálo, keby sa tie reproduktory vyrábajú dnes tak by tie bedne vyšli nech na 300€ aj s výrobou boxov a k tomu nejaký ten zosilovač / receiver a si spolu na 500-600€
Takých 15-20 rokov dozadu sa nekupovali hotové stlpy, ale väčšina bola vlastná výroba a normálne všetci fungovali, nikto neriešil nejaké ladenie boxu, basreflexu. Kopírovali sa už hotové bedne s tým že si si kúpil nejaké tie holé reproduktory. Návodov na stavby bolo dve prdele

Preto zopakujem - klasika stlpy za 200-300€ a k nim aktívny SUB. Dnes už nie sú v móde bedne s velkými reprákmi, lebo sú rozmerné, preto sa využíva skôr 2+1 (niekedy len regálové bedničky) = SUB na doplnenie nízkych frekvencií (komu sa kolko žiada)
Ceny tych menicov si pamatam, ARN312 stalo cca. 2000Sk, stredaky aj vyskace po 500Sk za kus. Takze len za menice si na troch stovkach, k tomu este vyhybka, bedna + praca a si na 600 eurach len za bedne. TVM nebolo zas az take lacne. ARN 312 malo Qt<0.3, bassreflex bol pre ten basak jedina moznost.
To co je dnes v mode je uplne irelevantne, clovek co chce kvalitu si vzdy kupi plnohodnotne stlpy.

Postavit nejake kvalitne bedne nie je zas az taky problem, stoji to ale kopec casu, ked to nerobis podla hotoveho navrhu (tie dobre nie su zadarmo) tak duplom.
Naposledy upravil/-a KocuR v So 08. Sep, 2018, 19:51, upravené celkom 1 krát.

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa shajek » So 08. Sep, 2018, 19:49

dargy napísal:
Ne 02. Sep, 2018, 12:16
.....
určite nieje USB kábel ako USB kábel, tak ako niesu nuly a jednotky. Nabudúce skus vysat všetok kyslík nech neoxiduje ani kábel ani konektor, a ani jednotky a ani nuly

PS: ten s tým napájacím káblom bol tiež dobrý :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1104
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa KocuR » So 08. Sep, 2018, 19:53

s tym inak suhlasim. Jednotky a nuly budu VZDY len jednotky a nuly. Tak isto ako napajanie bude uplne rovnake cez kabel za 3 eura aj kabel za 2000 eur. Tieto veci su proste len dalsi snake oil, rovnako ako tienene opticke kable, karbonove zasuvky ci podstavce pod reprokable.

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 782
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Ivko » So 08. Sep, 2018, 23:46

dargy napísal:
Ne 02. Sep, 2018, 07:16
Ivko Ivko, ze klasika stlpy za 200-300€, no srandista si. To mu ich akoze vyrobis ty z nakupenych menicov? Pojdes kupit mdfky pozbijas, popocitas objem, vyhybku a osadis, opracujes, kupis dyhu odyhujes? Za 300€ nekupis ani regal co hraje aspon trochu normalne. Ano mas pravdu, ja som tiez postaval kopec tychto tvm bedni pre kamosov aj pre seba. Ale ak ich teraz postavim vedla cohokolvek, to sa neda ani porovnat a sam sa pytam seba ako som takto mohol pocuvat. Je rok 2018. Ja netvrdim ze sa to neda postavit ale 300€ to nebude ani ked sam ich postavis.
Za 300€ kúpi hotové stlpy a k nim ešte nejaký hotový aktívny sub. Ja nehovorím že to bude highend, to vôbec, iba vychádzam z toho čo tam bolo a ako "seriozne" to hralo a autorovi to s prehladom stačilo

Taktiež beriem do úvahy že nie je audiofil, že to nekupuje domov do obyvačky, kde by všetko bolo prispôsobené aby to hralo dokonale = správne rozmiestnenie, ideálne miesto pre posluch a tak
On chce len ozvučiť určitý priestor a chce aby to hralo lepšie ako nejaký hotový mikrosystém za 200€

To o čom tu píšeš ty by jeho rozpočet zdvojnásobilo. Jasné že by to hralo lepšie, ale má to do takého priestoru zmysel?

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » Ne 09. Sep, 2018, 10:01

Ja chlapci vas neveriacich rovno pozyvam na odskusanie. :) Prave pred dvoma dnami som som robil test kablov, kompletne od napajania, xlr, az po repro. Audioquest vs Wireworld. 3x som to prepajal. Ja vam to mile rad predvediem a nemusime sa tu hadat. Tie rozdiely budete pocut vsetci do jedneho. Kto to nepocuje je hluchy.
Kludne sa mozme dohodnut na nejaky den (vecer) a v priatelskej atmosfere vam to rad odprezentujem.
Mam rad teoretikov. A zvlast som sokovany ze take daco pocujem od kocura. :) , ze je jedno ci je napajci kabel za 3€ alebo za 2000€. Ten rozdiel je brutalny.
Pri usb/lan to uz neni take drasticke, ale stale su rozdiely.
Shajek:
To len trepes co si pocul, ci si to aj skusal? Vtipalek.. :)

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 9794
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Andre » Ne 09. Sep, 2018, 10:36

zalezi od podmienok, rozdiel poznat je
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » Ne 09. Sep, 2018, 10:52

Tak urcite je rozdiel ked to budem menit na zostave za 1000€ komplet alebo 10k a viac. Cim kvalitnejsia zostava,tym viac rozdiely. Ja som tiez neveril a bol som skeptik, kym som nepocul sam. Teraz skusam uz fakt aj somariny, ale skusam, ked mam moznost a cas idem sa pobavkat s kablikami. :).

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7003
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 09. Sep, 2018, 15:54

prave okolo kablov som narazil na najviac mystifikacii a co ja viem coho.
takze ano, milerad by som ten rozdiel pocul :-)
Ale v realnom case, na nejakom prepinaci, kde to vies prepnut v priebehu sekundy. Lebo akonahle hudbu odstavis a prepajas to co i len minutu, uz clovek zabudne ako a co pocul....taketo testy sa musia robit cez prepinace, nie s prepajanim.

Ohladom DIY...postavil somniekolko bedni s TVM reprakmi a pouzivam ich doteraz...hlavne TVM ARN226...najprv som ich mal v pare s Tonsil GTC vyskacmi, neskor som to cele prekopal, spravil nove bedne defakto kopiu Visaton Alto II aj s vyhybkou, akurat basak som tam dal ARN226 a vyskac Monacor DT94. No a rozdiel dost velky. Hlavne kvoli tym vyskacom, zvuk sa dost precistil. Tonsil su lacne Polske vysky a je to pocut. Basy ostali rovnako dobre na moje poziadavky.

Do podobnych priestorov nevidim nic zle na tom, nieco postavit doma. Ano, vyjde to lacnejsie, pripadne okolo tych 300e. Tam je zbytocne hrat sa na nejaku audiofiliu, vzhladom na ucel pouzitia sa ani nic takeho necaka.

Pointa DIY praveze nelezi v prepocitavani basreflexov, frekvencii a co ja viem coho, na co maju seriozni vyrobcovia skolenych ludi, inzinierov a superpocitace...DIY je prave o tom postavit nieco doma, laicky. Ano, nejake prepocty robit treba...ale ked mam nad tym prist o nervy, tak to uz sa mozem na to vykaslat a kupit hotovu zostavu. Lebo vysledok bude rovnaky, ale akurat stratim pritom 10x viac casu a nervov tymi vypoctami...koho to vlastne potom bavi?
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » Ne 09. Sep, 2018, 16:27

No nemas pravdu ze si clovek nepamata. Ja mam dobre napocuvane par skladieb a pocuvam iba useky s roznymi nastrojmi. A tie potom opakujem.
Vacsinou sme na to dvaja, jeden sedi druhy prehadzuje. Aj preto to opakujeme aj 3x na jednom useku. Cize do minutky dvoch je vymeney kabel.
Ak budes vediet kedy budes v KE napis mi. Rad sa stretnem. Chodim aj do BB (vo stvrtok som bol akurat v enigme na posluch focalov scala evo, iny zazitok), takze ak budem tam opat mozme aj tam.
Ja viem ono sa tazko porovnavaju kable ak neni dobry zdroj zvuku, a tazko sa k tomu dostane, cize tie mystifikacie potom naberaju na obratkach, lebo kazdy iba teorizuje. Takze kludne pis ked budes chciet. Kazdy sa presvedcil zatial, co neveril. Ani som nemusel cloveku hovorit na co sa ma sustredit a sam popisal rozdiely, dokonca aj moja zena co nema sajnu o co ide pocuje rozdiel.
A to vravim, pred takym rokom a pol som mal rovnaky nazor. Ale som ho zmenil velmi rychlo.
Cize rovno pis kedy mozes, ja si cas najdem. ;)
Inac ten prepinac je riadna somarina. Ako chces prepinat napajacie kable, prepajacie kable medzi komponentami. Pri repro kabloch to chces ako prehadzovat od koncaku do repro prepinacom?? Dajako mi to hlava nebere.
Vidno ze mas poskusane tych kablov habadej. :)

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7003
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 09. Sep, 2018, 17:24

pri klasickych kabloch nevidim problem v nejakej konstrukcii, kde ich pripojis sroubami/krokosvorkami/cinchami/whatever a prepinas "kolebkovym" prepinacom.
Proste jeden IN a viacero OUT cez prepinace, ze ked zopnes vystup A, tak automaticky odpoji vystup B a podobne. A prepnes za stvrt sekundy, nie za tri minuty. Je to podobne, ako ked hladas rozdiely v dvoch obrazkoch...tiez ich mas hned vedla seba a neporovnavas ich s trojminutovym rozdielom :-)

Ozvem sa ti do SS ohladom tych testov ked bude cas :-)
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2963
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa stanomx » Ne 09. Sep, 2018, 17:52

shiro napísal:
Ne 09. Sep, 2018, 15:54
Pointa DIY praveze nelezi v prepocitavani basreflexov, frekvencii a co ja viem coho, na co maju seriozni vyrobcovia skolenych ludi, inzinierov a superpocitace...DIY je prave o tom postavit nieco doma, laicky. Ano, nejake prepocty robit treba...ale ked mam nad tym prist o nervy, tak to uz sa mozem na to vykaslat a kupit hotovu zostavu. Lebo vysledok bude rovnaky, ale akurat stratim pritom 10x viac casu a nervov tymi vypoctami...koho to vlastne potom bavi?
S tym sa da len nesúhlasiť. Takto sa DIY nerobi.
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » Ne 09. Sep, 2018, 20:55

shiro napísal:
Ne 09. Sep, 2018, 17:24
pri klasickych kabloch nevidim problem v nejakej konstrukcii, kde ich pripojis sroubami/krokosvorkami/cinchami/whatever a prepinas "kolebkovym" prepinacom.
Proste jeden IN a viacero OUT cez prepinace, ze ked zopnes vystup A, tak automaticky odpoji vystup B a podobne. A prepnes za stvrt sekundy, nie za tri minuty. Je to podobne, ako ked hladas rozdiely v dvoch obrazkoch...tiez ich mas hned vedla seba a neporovnavas ich s trojminutovym rozdielom :-)

Ozvem sa ti do SS ohladom tych testov ked bude cas :-)
Shiro, sa zamysli. Cize z koncaku mi pojde repro kabel do prepinaca. Aky kabel? sak nejaky testujem tak hadam tam nedam iny zase ako bude za prepinacom, ktory ma uplne ine vlastnosti. to co mam kombinovat rozne kable ?? A potom si nejaky niekto vyberie pride domov a bude to mat uplne iny charakter zvuku??
Kludne sa ozvi, ak bude nejaky termin kludne sa moze dakto pripojit, doniest si vlastne veci a mozme sa bavkat.
ZDROJ: Seasonic 850W PRIME 850 Gold SSR MB: MSI Gaming 5 CPU: i5 4670K@4,5GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB G.SKILL RipjawsX 2400 MHz CL 11 VGA: MSI R9 390 GAMING 8GB HDD:Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS + 120GB Barracuda IDE SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL HEADPHONES: Superlux HD330 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 782
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Ivko » Ne 09. Sep, 2018, 21:27

Úplne zbytočná debata.
Na to aby sa človek mohol baviť o rozdieloch, tak nestačí riešiť len bedne a káble ale dôležitý je začiatok = nahrávka serióznej kvality a k tomu špičkový zosilovač.

Ja si dobre spomínam z doby minulej ako som v aute vymenil origo rádio za vysokú radu od Alpine
Všetko ostalo pôvodné, nerobilo sa vytlmenie, skrátka nič a zrazu to hralo celkom inak, pojem stereo, či priestorovosť malo celkom iný rozmer. Nehovoriac že to zahralo viac basov a k tomu pri vyššej hlasitosti

On tam potrebuje pravdepodobne len niečo čo zahrá lepšie ako ten mikrosystem, rozpočet strelil preto taký, lebo sa nevyzná a netuší koľko mu na to stačí

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » Po 10. Sep, 2018, 06:52

Tannoy Mercury 7.4 - 638€ https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ercury-7-4
- WIREWORLD SOLSTICE 7 2x3m - 169€ https://www.audiofeel.sk/reproduktorove ... slostice-7
- Pioneer SX-N30AE - https://av-prijimace.heureka.sk/pioneer ... gIxcvD_BwE
suma: 1226€
Toto som uz davnejsie mu poslal.
Ziadne lacnejsie bedne s prirodnou dyhou nenajde.
Zosilovac je aj sietovy, ma kopec moznosti pripojenia.
Ja by som rad videl tie stlpy za 300€ Ivko
ZDROJ: Seasonic 850W PRIME 850 Gold SSR MB: MSI Gaming 5 CPU: i5 4670K@4,5GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB G.SKILL RipjawsX 2400 MHz CL 11 VGA: MSI R9 390 GAMING 8GB HDD:Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS + 120GB Barracuda IDE SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL HEADPHONES: Superlux HD330 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50

Napísať odpoveď

Návrat na "Zvuk a PC"