Nahrada ozvucenia cca 500m3

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3103
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Ut 28. Aug, 2018, 12:52

Caute,

v BA potrebujeme ozvucit tetovacie studio (jeden manik meni lokalitu a berie si repro aj zosik).

Priestor je cca 120m2 a 4m vysoke stropy.

Najradsej by kupili rovnake/podobne repro ako maju teraz (vid nizsie fotky) ale samozrejme bufget je obmedzeny.

Nebudu sa hrat disktoeeky ani koncerty, len ako doteraz cely den bavi muzicka v pozadi a pocut, ze to nejde z nejakych pol kilovych bedniciek ale pekne velke satelity.

Idealne co najlacnejsie, max 1 - 1,5 tisic.

Neviete o niecom bazarovom co by bolo vhodne? kludne aj nove samozrejme.

momentalny a zaroven idealny setup 2x repro a zosik Yamaha:
https://drive.google.com/file/d/1YCO1DX ... sp=sharing
https://drive.google.com/open?id=140JKz ... UwGHN_0LFp
https://drive.google.com/open?id=1qZlz6 ... jhq8zWRcbn

Vdaka.
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - Asrock RX 590
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 782
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Ivko » Ut 28. Aug, 2018, 13:36

Zober 4 stĺpy + aktívny subwoofer z BSacoustic, nejaký ten receiver a máš vybavené

Podobných firiem ako je vyššie spomenuté je niekoľko

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3103
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Ut 28. Aug, 2018, 14:30

4 stply sa nemaju kam dat, stacia 2 vpredu uplne pre jednoduchost riesenia hlavne.

Ani SUB vobec nechybal doteraz a neverim, ze aj bude. Basuje to statocne na potreby hudby do pozadia pri praci :)

EDIT:
Ak som sa nespravne vyjadril tak upresnujem, momentalne stoja 2 stply na zaciatku miestnosti medzi nimi je zosik kam sa napaja zdroj zvuku (povacsinou jack).

Jednoduche riesenie ktore vyhovuje. Aktivne stlpy by tiez davali zmysel, na dane pouzitie je zosik mozno zbytocna vec.

Prikladam fotku momentalneho/aj ziadaneho riesenia :)
https://drive.google.com/open?id=1ziDzF ... qXZi42ilrM
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - Asrock RX 590
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » Ut 28. Aug, 2018, 18:50

Ja to pekny priestor, zasluzisi to nieco reprezentativnejsie. Je to sice 200€, ak by bol problem najdeme ine riesenie. Moj prvy nastrel je:
https://www.audiofeel.sk/aktivne-a-bezd ... ocal-easya

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 782
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Ivko » Ut 28. Aug, 2018, 21:46

Tak to by bolo brutálne plytvanie takými reprákmi, to je pre audiofila čo si to vychutnáva doma v tichu... A samozrejme k tomu treba aj adekvátny zosilovač

Tie pôvodné mohli byť kludne robené, podla tvaru basákov to boli české TVM ARN312, teda bežné lowcostové bedny

Úplne v pohode hociaké bedny za 200€/pár a pekne by som to doplnil aj tým subom (nemusí to dunieť, iba čisto na doplnenie spodného pásma)
Nejaký ten receiver za 300-400€ + bedne 200-300€ + subwoofer 150€ a ver že by to hralo ešte lepšie ako to čo tam bolo
Do 1000€ sa musíš zmestiť bez problému

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3103
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Ut 28. Aug, 2018, 23:43

Dargy,
diki za typ ale veru to by bolo zbytocne dobre. tam potrebuju dost velke repro nech to hraje a nech si napoja ipod a pustaju playlisty.

Ivko,
podobne rozmyslam ale budem rad za konkretne typy, som amater v tomto neviem im vybrat sam preto sa tu pytam.

to co hraje teraz staci az az, preto hodnotim ze kludne bez subu aj nadalej.
inak poziadavka majitelov ze idealne dekor drevo, vizual u taterov nepusti :-)
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - Asrock RX 590
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » St 29. Aug, 2018, 06:45

Ak je rozpocet nic neni zbytocne dobre. Je to riesenie, postavis a hra to. Je to aktiv. Sam hovoris ze to ma byt kulisa, holt prave potichu vedia hrat super detailne a nejake robene tvm-ka sa k tomu ani nepriblizia. Mne hraje pri praci hudba nonstop a ver ze aj ked to je iba kulisa aj tak pocujes ci to hraje na bedni za 500 alebo za 10 litrov.
Ak nieje na to, daco vymyslim. Moznosti su.

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3103
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Jednoduska » St 29. Aug, 2018, 07:36

Verim ti plne ze to pocut, ale ak je moznost tak nieco jednoduchsie lacnejsie hladaju veru.
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - Asrock RX 590
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 782
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Ivko » St 29. Aug, 2018, 09:10

Asi aj dosť záleží čo sa do toho bude púšťať, myslím kvalitu, ak tam niekto bude púšťať mp3 z mobilu a cez BT, tak by bolo asi zbytočné dávať za bedne brutálne prachy
Ja by som ten sub dal preto, lebo tie pôvodné bedne ak mali ARN312, tak vedeli zahrať spodok určite lepšie ako stĺpy kde sú osadené 165/200mm repráky

Edit: subwooferu sa dá vždy ubrať, alebo ho vypnúť, ale keď je basov málo a bedne to neuhrajú tak smola, jedine ho dokúpiť
Naposledy upravil/-a Ivko v St 29. Aug, 2018, 10:54, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2963
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa stanomx » St 29. Aug, 2018, 09:45

tak tak... a citlivosť tých TVM nebola určite nijak výnimočná, takže nejde o veľkosť len pre upresnenie
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3103
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Št 30. Aug, 2018, 09:20

bude sa pustat klasicke mp3 z ipodu alebo prehravaca.

Hned na zaciatku som pisal, nehlada sa top zvuk ale proste objemny zvuk ktory nemusi ist nahlas a pocut, ze tie bedne to stihaju, teda tak nejako mojmu amaterskemu usku znie konkretny setup.

Ak pisete ze sa nieco podobne da vyskladat za par stovak hore tak to by bola pecka, hned by do toho sli.
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - Asrock RX 590
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2963
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa stanomx » Št 30. Aug, 2018, 17:38

ber to tak ze povodne tam bol 12" lenivši basak (ale nie zly)
z toho co hovoris ide hlavne hlbky
najdes stlpove repro co maju 10" basaky v pohode, mozno aj 12" to by malo byt OK
alebo kúpiť menšie satelity aj 4" a 12" subwoofer
RAMMSTEIN

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 782
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa Ivko » Pi 31. Aug, 2018, 07:43

Jednoduska napísal:
Št 30. Aug, 2018, 09:20
Ak pisete ze sa nieco podobne da vyskladat za par stovak hore tak to by bola pecka, hned by do toho sli.
Vychádzam z toho čo tam bolo a ver že to vtedy moc grošov nestálo, keby sa tie reproduktory vyrábajú dnes tak by tie bedne vyšli nech na 300€ aj s výrobou boxov a k tomu nejaký ten zosilovač / receiver a si spolu na 500-600€
Takých 15-20 rokov dozadu sa nekupovali hotové stlpy, ale väčšina bola vlastná výroba a normálne všetci fungovali, nikto neriešil nejaké ladenie boxu, basreflexu. Kopírovali sa už hotové bedne s tým že si si kúpil nejaké tie holé reproduktory. Návodov na stavby bolo dve prdele

Preto zopakujem - klasika stlpy za 200-300€ a k nim aktívny SUB. Dnes už nie sú v móde bedne s velkými reprákmi, lebo sú rozmerné, preto sa využíva skôr 2+1 (niekedy len regálové bedničky) = SUB na doplnenie nízkych frekvencií (komu sa kolko žiada)

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1428
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa dargy » Ne 02. Sep, 2018, 07:16

Ivko Ivko, ze klasika stlpy za 200-300€, no srandista si. To mu ich akoze vyrobis ty z nakupenych menicov? Pojdes kupit mdfky pozbijas, popocitas objem, vyhybku a osadis, opracujes, kupis dyhu odyhujes? Za 300€ nekupis ani regal co hraje aspon trochu normalne. Ano mas pravdu, ja som tiez postaval kopec tychto tvm bedni pre kamosov aj pre seba. Ale ak ich teraz postavim vedla cohokolvek, to sa neda ani porovnat a sam sa pytam seba ako som takto mohol pocuvat. Je rok 2018. Ja netvrdim ze sa to neda postavit ale 300€ to nebude ani ked sam ich postavis.

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2963
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Nahrada ozvucenia cca 500m3

Príspevok od užívateľa stanomx » Ne 02. Sep, 2018, 11:10

No zasa neprehanaj, ak si si vedel odladit vyhybku a vysokotonovy menic sa dal pouzit aj inej znacky tak to nebolo ani zdaleka zle.

S univerzalnou priepustou to nemohlo bohvieako hrat, na druhej strane ak to porovnas s aktivnou priepustou tak je to zasa uplne nieco ine.
Tvm uz davno nekupis, ak dobre pamätam tam tie menice co su osadene v tych bedniach vychadzali asi 200€, problem bolo len vysoke Qts a Vas, takze velka bedna bez BR.
Za 300€ nekupis regal co hraje normalne? Ty pocuejs rozdiel aj medzi flac a mp3 (320kbps), zlatým strieborným a medeným káblom však?
Za takú sumu pomaly kúpiš aktívne monitory s páskou.
RAMMSTEIN

Napísať odpoveď

Návrat na "Zvuk a PC"