DD/DTS Realtek ALC 1150

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

DD/DTS Realtek ALC 1150

Príspevok od užívateľa Marek125 » St 11. Apr, 2018, 12:43

Ahojte ako dostanem s tejto zvukovky DD/DTS cez toslink? Kedysi bolo priamo v ovládačoch táto možnosť volalo sa to DTS Conect alebo Dolby Digital Live ak sa nemýlim, teraz tam nič také nieje. Takže mi lezie s toho len stereo.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7516
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: DD/DTS Realtek ALC 1150

Príspevok od užívateľa shiro » St 11. Apr, 2018, 13:23

Pustas film s DD5.1 ci DTS 5.1 zvukom a mas to dobre nastavene v prehravaci/windowse a nemas bordel v kodekoch?
prekontroluj toto vsetko.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: DD/DTS Realtek ALC 1150

Príspevok od užívateľa Marek125 » St 11. Apr, 2018, 14:37

Jj všetko mám dobré, cez externú Creative cez toslink to hra dobre player mám Kodi. Cez tu na doske za pána nechce fungovať stále iba stereo. A potreboval by som rozchodiť tu na doske.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7516
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: DD/DTS Realtek ALC 1150

Príspevok od užívateľa shiro » St 11. Apr, 2018, 16:11

v kodi mas pozapinane dekodovanie 5.1 zvuku na externom receiveri?
zapni si tam expertne nastavenia, v beznom zobrazeni to tam myslim nieje vidno. potom bude kodi posielat 5.1 zvuk bez akehokolvek spracovania rovno na opticky port, kde sa on postara zariadenie, ktore si tam pripojis...typicky av receiver.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: DD/DTS Realtek ALC 1150

Príspevok od užívateľa Marek125 » St 11. Apr, 2018, 16:25

Ee tak to nefunguje to som už skúšal, lebo to potrebuje aj tá externá zvukovka tam chýba nebude, creative ovládače majú už v nastavení že Dolby Digital Live keď to zapnem všetko slape ako má v KODI zapnem len to dekódovanie a funguje to.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7516
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: DD/DTS Realtek ALC 1150

Príspevok od užívateľa shiro » Št 12. Apr, 2018, 08:43

u mna to ci na windowse ci na openelec/libreelec (specializovane linux distra pre htpc) fungovalo vzdy tak, ze som musel zapinat akurat to dekodovanie v kodi. inac to nepustalo zvuk v 5.1 von cez spdif (optiku) do receivera.

pozri sa este v kodi, ci mas navolene spravne vystupne zariadenie - zvukovku. pripadne tam vyskusaj vybrat ine, s textom "spidf" "optical", " digital" alebo dacim podobnym v oznaceni
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1529
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: DD/DTS Realtek ALC 1150

Príspevok od užívateľa Marek125 » Št 12. Apr, 2018, 08:57

To som už všetko skúšal :/ čosi som na nete čítal že po poslednom veľkom Windows 10 update to začalo takto blbnut je tam pár navodou tak keď prídem domov vyskúšam.

Napísať odpoveď

Návrat na "Zvuk a PC"