Strana 1 z 1

Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: Št 16. Mar, 2017, 23:23
od užívateľa schyzoy
Ahojte, haluz otazka spojena so zvukom (tak dufam ze nebudem mimo pravidiel).
V aute mam zabudovany SW original, ktory nema ziadnu ozvucnicu (a preto vobec nehra)
Tak som ho vybral, dal do bedne, a odrazu hra (rozumej "je ho pocut")

Napriek tomu som zvyknuty zo svojho predchadzajuceho auta na silnejsi a rychlejsi bass, audio som si v nom robil sam.

Moj "stary" SW (pasiv) ale neviem (zatial) napojit na vystup v tomto novom aute, nakolko mam bednu (povodnu) s menicom 1x4ohm, a totok v novom aute je dvojcievkac 2x2ohm.

Otazka:
1. je mozne to nejako "premostikovat" a napojit na ten moj 1x4ohm?? Ak nie, mam k tej povodnej bedni aj zosilnovac, do ktoreho ale potrebujem signal - a ten (zatial) nemam, bo neviem kde v aute je integrovany zosik, cize neviem z neho dostat stavu pre moj vlastny zosilnovac.

2. Je mozne z tych 2x2ohm koncakov ziskat "normalny" jeden (pripadne dva) signal lajny pre vstup do zosilnovaca?

Dufam ze som porozumitelny o co mi ide :D Dakujem

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: Št 16. Mar, 2017, 23:58
od užívateľa shiro
takze mas dvojcievkovy subwoofer reprak co ma 2x2ohm?
sak spoj cievky do serie a mas 1x4ohm. bude sa to chovat ako jeden reprak.
alebo zapoj subakovy zosilovac len na jednu z tych cievok s tym, ze subakovy zosik nebudes vypekat naplno, ak nieje robeny na 2ohm repraky, lebo ho odpalis.

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: Pi 17. Mar, 2017, 09:42
od užívateľa schyzoy
shiro - cize ak SPRAVNE spojim tie dve dvojzily, ktore idu do toho dvojcievkoveho repraku, mozem to potom napojit na ten moj povodny 4ohm jednocievkac?

Ako to mam zmerat (mam multimeter), aby som nieco nezoskratoval?

Vystup mojho "externeho" zosiku zvladne 2ohm, je to 4-kanal a musim pozriet v navode, ci vie aj "premostenych" 2x2 ohm - vtedy koncove zapojenie nie je problem aj povodneho in-auto menica, avsak nemam signal pre ten zosik - co mam do neho pustit ako signal?

Dakujem

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: So 15. Apr, 2017, 18:40
od užívateľa schyzoy
Chlapi ako mam teda zapojit ten vystup 2x2ohm na 1x4ohm reprak, aby som nezoskratoval ten vystup? Dakujem

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: So 15. Apr, 2017, 19:58
od užívateľa patro16
cital som to dva krat ale nepochopil som to...

teda mas cisto sub repro kt. ma 2xcievku po 2ohm a zosik s vystupom pre sub repro 1x4ohm?

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: Ne 16. Apr, 2017, 22:36
od užívateľa schyzoy
patro16 - nie :-)

V aute mam integrovany sub-zosik ktory je napojeny na 2x2ohm zabudovany sub-repro (idu do neho normalne dve dvoj-zily).
Chcem to ale napojit na moj "externy" sub-repro, ktory je 1x4ohm.

Takze chcem vyskusat dve moznosti:

1. zapojit existujuci "in-auto" sub-zosilovac na moje 1x4ohm sub-repro
2. ak je to mozne, napojit moj "externy" zosilnovac na moje "externe" sub-repro, avsak v tomto pripade potrebujem nejakym sposobom "prekonvertovat" koncak 2x2ohm na line-in vstup pre moj externy zosik (nema hi-level-input, zvlada zapojenie 2ohm reproduktorov, je to 4-kanal s moznostou premostovania)


Cize otazka v jednotlivych moznostiach je:

1. ako zapojit tie dve dvojzily, co je koncak 2x2ohm, na moj 1x4ohm repro?
2. ako nakrmit moj vlastny zozik tymi 2x2ohm koncakmi, ak je to vobec mozne :-)

Dakujem

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: Po 17. Apr, 2017, 09:04
od užívateľa patro16
ad1 spolu tie dve dvojzily spojit nemozes, pretoze si odkuris origo zosik v aute a ked na jednu zilu zapojis ten 4ohm repro tak zozilovac bude zasa viac zatazovany co moze aj nemusi ustat, skus este pozriet ten origo zosik v aute ci sa neda prepnut na 1x4ohm teda ci sa neda prepnut do bridge zapojenia.

uplne najlepsie by bolo keby si nakreslil schemu ako je to vlastne zapojene od zosiku az po ten sub repro a zavesil sem, nieco ako napr:
Obrázok

ad2 mozno by sa to dalo urobit cez konvertor nf signalu /menic urovne nf signalu ale neviem ci su aj na taku wataz ako maju sub.

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: Ut 18. Apr, 2017, 21:57
od užívateľa schyzoy
Dakujem za odpoved, zadrhel je vsak v tom, ze neviem kde v aute ten zosik je a urcite to nebude vyzerat ako to, na co sme vsetci zvyknuti. A uz vobec necakam, ze sa bude dat na nom cokolvek prepinat :-)

Skusim vydrankat od vyrobcu schemu audia.

- cize moj 4ohm sub to nepotiahne, pokial sa mi nepodari prepnut ten interny zosik do 4ohm modu?
- ak chcem zapojit vlastny zosik, musim jedine najst ten interny a vytiahnut z neho in-stavu - spravne?

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: Pi 21. Apr, 2017, 09:35
od užívateľa KocuR
patro16 napísal:ad1 spolu tie dve dvojzily spojit nemozes, pretoze si odkuris origo zosik v aute a ked na jednu zilu zapojis ten 4ohm repro tak zozilovac bude zasa viac zatazovany co moze aj nemusi ustat, skus este pozriet ten origo zosik v aute ci sa neda prepnut na 1x4ohm teda ci sa neda prepnut do bridge zapojenia.
lolwut

Ked napojis 4 ohm repro na zosilnovac ktory je schopny hrat do 2 ohmov, tak tomu zosilnovacu ODLAHCIS. 4Ohmy su vacsia impedancia, co znamena nizsi prud a mensiu zataz. Zaroven ale tiez mensi vykon.
Do mostika to podla mna nedas, je dost mozne ze v mostiku to uz je.

Re: Prevod koncaku 2x2ohm na predzosilnovac

Napísané: Pi 21. Apr, 2017, 10:00
od užívateľa patro16
jop mas ty pravdu upravil som to aj hore.