Rušenie Audia

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Tom95
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 200
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2011, 20:54
Bydlisko: Čaradice (Zlaté Moravce)

Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Tom95 » Pi 26. Aug, 2016, 08:47

Zdravím páni. Mám docela delikátny problém. Ako elektrikár si neviem rady... Počuť z repra nepríjemné rušenie (niečo medzi chrčaním a pískaním) ovplyvňuje to aj pohyb myšky ťukanie, scrolovanie, počuť to aj pri zapnutom foobare. Viď:http://leteckaposta.cz/559700331
Išiel som na to vylučovaciou metódou. Keď audio kŕmim notebookom (skúšal som na baterke) všetko je v poroadku (počuť trošku trafo v sube ale nieje to rušivé). Ďalej som zistil že keď obídem sub a Adami napojím priamo na zvukovku tak je to tiež v poriadku. Keď som skúšal integrovanú zvukovku bolo to len citelnejšie.
Pc, monitor, router a audio mám napojené na jednej predlžovačke (z tesca s prepäťovou ochranou). Audio káble ťahám po zadnej stene stola aby neboli popri napájaní na dlážke.
Ďalej ma napadlo si pritiahnuť štavu istenú iným ističom (spodný dom) a zistil som ďalšiu zaujímavú vec. Ak je sub na inej fáze ako pc počuť neznesitelný brum v celej repro sústave. Viď: http://leteckaposta.cz/174528286 (Je jedno kde sú napojené Adami, či so subom, alebo s pc). Ak sú na spoločnej fáze, tak rušenie vyššie spomínané ale bez brumu...

Budem vdačný za kazdý postreh.
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P8Z68-V PRO
CPU: Intel Core i7-2700K + Noctua NH-D15
RAM: Kingston HyperX Blu (4x2GB) 1600MHz
GPU: ASUS GTX 660 Ti DirectCU II TOP/2GD5
HDD: Seagate Barracuda 1TB + TichéPC Vibration Killer , Samsung Spinpoint F3 1TB + Scythe Himuro
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2
Case: Fractal Define R4 Black Pearl + 1x Noctua NF-P12 (Back)
Monitor: Samsung SyncMaster BX2231
Audio: Aiwa NSX520 > Microlab Solo6c NEW > ADAM Audio F5 + Swissonic Sub10 + Asus Xonar Essence ST
Headphones: Focal Listen Professional / KZ ZS5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC
Phone: Samsung Galaxy Alpha

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3163
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Pi 26. Aug, 2016, 10:23

http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... &hilit=esi

Podobny problem len ine symptomy. Mne to robilo cisto pri online hrach alebo proste pri datovych prenosoch. robila mi to ibazvukovka, (ktora na inom PC ide bez problemov). integrac na doske mi to nerobi (co je setup ktory teraz pouzivam)...

O elektrike nic neviem, u mna to bolo take vrcanie piskanie (ton stupal pri vacsom prenoese).

Asi som ti nepomohol ale asi vies ze nie si sam :laugh:
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 678
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Po 29. Aug, 2016, 21:46

Skus nejaku poriadnejsiu prepatovu

Užívateľov profilový obrázok
Tom95
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 200
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2011, 20:54
Bydlisko: Čaradice (Zlaté Moravce)

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Tom95 » Po 12. Sep, 2016, 09:39

No čoto som na nete prečítal... Je to pravdepodobne zemniaca slučka mezdi pc a subom... Keď v zapojení vynechám sub tak to hrá normálne lebo adami majú len dvojpinové napájanie... Sub má trojpin čiže s pc vzniká slučka... Jedna možnost by bola odstrihnúť subu od ochranný vodič, čo sa mi moc nepozdáva...ďalšia je ho galvanicky oddeliť trafom... Máte s tým nejaké skúsenosti?
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P8Z68-V PRO
CPU: Intel Core i7-2700K + Noctua NH-D15
RAM: Kingston HyperX Blu (4x2GB) 1600MHz
GPU: ASUS GTX 660 Ti DirectCU II TOP/2GD5
HDD: Seagate Barracuda 1TB + TichéPC Vibration Killer , Samsung Spinpoint F3 1TB + Scythe Himuro
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2
Case: Fractal Define R4 Black Pearl + 1x Noctua NF-P12 (Back)
Monitor: Samsung SyncMaster BX2231
Audio: Aiwa NSX520 > Microlab Solo6c NEW > ADAM Audio F5 + Swissonic Sub10 + Asus Xonar Essence ST
Headphones: Focal Listen Professional / KZ ZS5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC
Phone: Samsung Galaxy Alpha

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 678
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Po 12. Sep, 2016, 10:49

Ja mam skusenosti, ze ked tam nemas tesko predlzovacku, ale aspon nejaku lepsejsiu prepatku, tak ten brum tam nebol

Užívateľov profilový obrázok
Tom95
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 200
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2011, 20:54
Bydlisko: Čaradice (Zlaté Moravce)

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Tom95 » Po 12. Sep, 2016, 18:50

Vyskúšam :)
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P8Z68-V PRO
CPU: Intel Core i7-2700K + Noctua NH-D15
RAM: Kingston HyperX Blu (4x2GB) 1600MHz
GPU: ASUS GTX 660 Ti DirectCU II TOP/2GD5
HDD: Seagate Barracuda 1TB + TichéPC Vibration Killer , Samsung Spinpoint F3 1TB + Scythe Himuro
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2
Case: Fractal Define R4 Black Pearl + 1x Noctua NF-P12 (Back)
Monitor: Samsung SyncMaster BX2231
Audio: Aiwa NSX520 > Microlab Solo6c NEW > ADAM Audio F5 + Swissonic Sub10 + Asus Xonar Essence ST
Headphones: Focal Listen Professional / KZ ZS5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC
Phone: Samsung Galaxy Alpha

Užívateľov profilový obrázok
Tom95
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 200
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2011, 20:54
Bydlisko: Čaradice (Zlaté Moravce)

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Tom95 » St 30. Nov, 2016, 18:32

K výmene prepäťovky som sa akosi ešte nedostal ale ďalšie zistenie je že sa to prenáša aj cez Hifime, takže buď doska alebo zdroj... Bratranec má tiež Evgu G2 tak ich skúsim vymeniť a uvidím čo to povie . Ale meniť kvôli tomu dosku nemám chuť moc :/
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P8Z68-V PRO
CPU: Intel Core i7-2700K + Noctua NH-D15
RAM: Kingston HyperX Blu (4x2GB) 1600MHz
GPU: ASUS GTX 660 Ti DirectCU II TOP/2GD5
HDD: Seagate Barracuda 1TB + TichéPC Vibration Killer , Samsung Spinpoint F3 1TB + Scythe Himuro
PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2
Case: Fractal Define R4 Black Pearl + 1x Noctua NF-P12 (Back)
Monitor: Samsung SyncMaster BX2231
Audio: Aiwa NSX520 > Microlab Solo6c NEW > ADAM Audio F5 + Swissonic Sub10 + Asus Xonar Essence ST
Headphones: Focal Listen Professional / KZ ZS5 + HiFime Sabre 9018 USB DAC
Phone: Samsung Galaxy Alpha

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3163
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Pi 13. Jan, 2017, 20:25

mna jebne, mne sa ternto problem vratil ked som vymenil 680 za 970.... oh moj....
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1435
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa dargy » Po 16. Jan, 2017, 20:30

S tym hifimi som riesil tiez. Nakoniec to vyriesila...tadaaa.....bubnova predlzovacka..... To sa len vyskusalo, a fungovalo, cize ako spomenute vyssie, kvalitna predlzka by to mohla vyriesit.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12568
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Per » Po 16. Jan, 2017, 20:32

predlzovacky toto neriesia velmi..skusil som aj bubnovu,aj prepatove..ak ma doma zlu siet,moze sa aj pototo..
ja som nedzi pc a repraky dal izolator zemnej slucky a je to ok

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3163
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Ut 17. Jan, 2017, 10:36

No ja neviem musim sa na to pozriet blizsie, Adnrej mi radil vybrat uzemnenie ci co. skusim to dat este na inu predlzku. neviem.
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12568
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Per » Ut 17. Jan, 2017, 10:51


Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3163
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Ne 05. Mar, 2017, 14:18

Asi nieco objednam, som sa ku tomu vratil ked som teraz zistil ze aj po vypnuti repro mi bzuci zdroj...

takze repro bzuci ked osm online v hre. repro bzuci aj na externej USB zvukovke. zdroj bzuci aj ked je repro vypnute.

Hmm,.... skusim asi ground loop isolator?
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12568
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Per » Ne 05. Mar, 2017, 14:58

aky zdroj bzuci ? izolator zemnej slucky ti pomoze len v repro

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3163
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Rušenie Audia

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Ne 05. Mar, 2017, 15:22

Hlavne repro. brutal. je t v zavyslosti od FPS karty mam pocit.
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Napísať odpoveď

Návrat na "Zvuk a PC"